Keşfet

60*50*50h- tunze 9004 ile kaç balık

Nostro

Yeni Üye
Ad Soyad
nuri
60*50*50h + 15 cm yan sump ile ya da 60*60*50h 15 cm arka sump ile deniz akvaryumu yapmayı düşünüyorum, ps olarak tunze 9004 kullanırsam aşağıdaki balıklara bakabilirmiyim? mercan olarak mushroom ağırlıklı star polip ve xenia olabilir. lps-sps olmayacak.Anthias, tang, angelfish ,dottyback eklemeyeceğim. ona göre ekipman seçip yeni kuruluma tekrar başlık açacağım olmadı farklı bir kurulum yapmam gerekecek.

2 adet clownfish

1 yada 2 adet bangai cardinal

2 yada 3 adet chromis

1 adet purplefirefish

1 adet midas blenny

1 adet royal gramma (sorun olursa eklemeyeceğim)

1 adet yellowtail damsel (en son eklenecek sorun olmazsa)

O protein skimmer üreticisi 60 galon hafif yükle uygun açıklaması yapıyor. 230 litre civarı birşey oluyor. Sizinkinin hayli uzerinde yanılmıyorsam. Bu balıklarla da orta  yüklü bir tank olacak gibi ama bence 9004 sorun çıkarmayacaktır. Zaten istediğiniz balıklar küçük küçük balıklar bende goby vardı aylarca yem yedigini  görmedim. Tangler gibi hunharca yemeğe dadanan balıklar olsa belki yük daha fazla olacaktır. 

Bende Nano kullanıcısı olduğum icin büyük sistem ps Lerini çok bilmiyorum. Ayni fiyata daha uygun bisey varsa bilemiyorum. 

aslinda alttan sump yapsam curve 5 var ama forumda bircok kisi tavsiye etmesine ragmen ses sorunundan tasma v.s dolayi yapmak istemiyorum, akvaryumu da buyutmeyecegim bir sistemi oturtursam ins. veysel beyin ilk yandan sumplu kurulumunu, pennywise in arka sumplu kurulumunu, yitiktemonun tavsiyeleri ymr_ay in chelmon tutkusu ve daha bircok konuyu okudum ancak maddi imkansizlik kuramadim. simdi ise artik yavastan malzeme toplayarak akvaryumuda yaptirip baslamak istiyorum ins. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar