inwincible
Yeni Üye
- Ad Soyad
- nihat erkaraca
merhaba 2012 de merak sardığım tuzlu su macerasında yeni bir sayfa açmak istiyorum. daha önce yapmış olduğum kurulumlar tayin nedeniyle her defasında sekteye uğradı ve ekipman balık kaya vs ne varsa dağıtmak zorunda kaldım. Türkiye'de doğu batı geziyorduk. iki yıldır da Japonya'dayım. 3-4 ay içerisinde yurda döneceğim inşallah.
kurmayı planladığım tank 60*60*50 SPS düşünüyorum. balık xl bir çift palyaço, 2 adet purple fire, hanım ısrar ederse ufak bi yellow
elimde olanlar
1 adet rw 4 (s1 adlı wifi adaptörü ile birlikte aldım. programlanabilir) yeterli mi?
geri dönüş Jebao DTC 4000
ışıklandırma becerebilirsem DIY olacak (beceremezsem pro 3 serisini düşünüyorum) elimde bol miktarda 3 watt epistar led mevcut. SPS için kaç adet kullanmalı ve lenslerin 90 derece olması uygun mu?
protein skimmer önerilerinizi bekliyorum.
RO sistemim duruyor( silikat reçineli)
diğer malzemeler dönüşte tedarik edilecek.
bu arada Japonya'da tuzlu su balıkları çok ucuz. (Japonya' da en az kazananlar 150 bin yen alıyor. Türk otomotiv işçileri 300-350 bin arası aldıklarını söylediler)
tatlı su balığı ramirezi bile 2500 yene satılırken
palyaço türleri 1000-1600 yen arası ( 35-55 tl)
tanglar 5000-6500 yen 165-210 tl
melek 1000 yen( çok ucuz geldi) 35 tl
goby türleri TR ile aynı
mercanlar ise bir hayli pahalı
akvaryum malzemeleri aşırı pahalı
internetten canlı balık siparişi mümkün. paketleme mükemmel yaz kış farketmiyor balık elinize bir gün sonra kargoyla canlı geliyor.
kurmayı planladığım tank 60*60*50 SPS düşünüyorum. balık xl bir çift palyaço, 2 adet purple fire, hanım ısrar ederse ufak bi yellow
elimde olanlar
1 adet rw 4 (s1 adlı wifi adaptörü ile birlikte aldım. programlanabilir) yeterli mi?
geri dönüş Jebao DTC 4000
ışıklandırma becerebilirsem DIY olacak (beceremezsem pro 3 serisini düşünüyorum) elimde bol miktarda 3 watt epistar led mevcut. SPS için kaç adet kullanmalı ve lenslerin 90 derece olması uygun mu?
protein skimmer önerilerinizi bekliyorum.
RO sistemim duruyor( silikat reçineli)
diğer malzemeler dönüşte tedarik edilecek.
bu arada Japonya'da tuzlu su balıkları çok ucuz. (Japonya' da en az kazananlar 150 bin yen alıyor. Türk otomotiv işçileri 300-350 bin arası aldıklarını söylediler)
tatlı su balığı ramirezi bile 2500 yene satılırken
palyaço türleri 1000-1600 yen arası ( 35-55 tl)
tanglar 5000-6500 yen 165-210 tl
melek 1000 yen( çok ucuz geldi) 35 tl
goby türleri TR ile aynı
mercanlar ise bir hayli pahalı
akvaryum malzemeleri aşırı pahalı
internetten canlı balık siparişi mümkün. paketleme mükemmel yaz kış farketmiyor balık elinize bir gün sonra kargoyla canlı geliyor.