Keşfet

60x45x40 ekipmanlar?

Toprak123

Yeni Üye
arkadaşlar selam 60x45x40 bir tank yaptırdım 8mm extraclear 15 cm arkadan sumlu aksan akvaryum yapımı yani balıkların yüzdüğü alan 60x30x40 sumpu geniş tutmak istedim olabildiğince 

1-bu tanka ps olarak ne önerirsiniz 

2-kafa motoru olarak elimde bir eheim compatck 1000 var fazlamı gelir yoksa iyimi

3-aydınlatma olarak mygos marine pro 55 cm düşünüyorum yetermi yada başka önerisi olan varsa açığım (tank reef olucak) 

4-kaç kilo kaya lazım hepsi canlımı olmalı

5-kum olarak ne tavsiye edersiniz canlı kum olsun istiyorum çok da kalın olmasın ama

6-ısıtıcı olarak ne önerirsiniz kaç watt ve marka

7-tuz olarak hangi marka tavsiye edersiniz

8- RO dizilimi nasıl olmalı sadece akvaryum için kullanıcam 

9- olmazsa olmaz kimyasallar nelerdir 

10-dalga motoru olarak ne önerirsiniz

11-cam sileceği olarak ne önerirsiniz 

12-sump kısmında ısıtıcı ve ps dışında ne olmalı

sorularım şimdilik bu kadar teşekkür ederim ilk deniz akvaryumu tecrübem olucak. (malzemeler tamamen toplandıktan sonra kurulum konusu açıcağım)

PS için Fluval PS1 düşünülebilir. 120L'de kullanıyorum iş görüyor. Forumda kullanılmamış satılıyordu.

Kafa motoru 600 sanki daha iyi olur.

Fluval CP1 den memnunum. 600 ve CP1 yeterli olabilir. Tabi tasarımınıza bağlı.

Cam sileceği olarak Eheim'in modüler sileceğini kullanıyorum. Jilet cam için, fırça arka kısımlar ve silikonlar için. Balık yakalamak için file ucu da alınabilir.

Kimyasallarda Reeflowers bacteria feeder, aqua clear, rem algae kullanıyorum. Testlere göre diğer katkılar da olmalı.

Eheim ısıtıcıları oldukça kaliteli. Hacme göre güç şemaları oluyor. 100W yeterli olur, tabloyu kontrol edin.

fluval ps1 düşünebilirim. açıkçası şaun tunze 9004 arıyorum ama bulamazsam fluvale yönelebilirim

kafa motoru 600 akıntısı az gelebilir gibime geliyor o sebepten 1000 istiyorum hem belki dalga motoruna gerek bile kalmaya bilir ama eğer dalga motoru gerekirse cp1 olabilir(sizin akvaryum ölçüleriniz nedir)

ısıtıcı olarak eheim in termopresent modellerindenmi yoksa jadgerlerdenmi daha iyi olur

Benimki Fluval Flex 123, 80x40x40 civarlarında. 1000'lik pompa var. Biraz daha sakin olup akıntıyı kendi koyacağım dalga motoruyla kontrol edebilmeyi tercih ederdim. Bir ara 600'lük pompa koymuştum (eheim compacton 600) o da fluval motordan sesli olduğu için 1000'e geri döndüm.

CP1 sessiz, tam istediğim güçte.

Isıtıcım eheim thermocontrol e serisi, 50W. Akvaryumumun üzeri kapalı olduğundan, ışık, motorlar yeteri kadar ısıya katkı sağlıyor, bana yetiyor. Almışken ileriyi de düşünüp 100W tercih edilebilir bir zararı yok. Benim önceki tankımda yükseklik sınırım vardı o yüzden 50W almıştım.

Sıcaklık sürekli oynadığınız bir şey olmadığı için sabit ayarlı alınabilir. Ayarını düşüneceğiniz bir kalem eksilmiş olur.

PS1'in toplamasından memnunum ama bazen bızırdama yapıyor. Oynatınca düzeliyor. Benim kurulumumla ilgili olabilir belki. Rahatsız edici değil ama sessizlik isteğiniz öncelikliyse bir mktar araştırılabilir. Kullandığım ilk ve tek PS bu olduğu için seste karşılaştırma yapamıyorum.

sizce 1000 lik motorun akıntısı fazlamı peki

ısıtıcı olarak bende thermocontrol 100w almayı düşünüyorum ama thermocontrol 24-26 derece aralığında imiş yani 25 yokmuş o yüzden bilemedimde

cp1 mantıklı bir seçim eğer motor ile istediğim dalgayı oluşturamazsam cp1 alıcağım 

ps olarak hala araştırıyorum tunze bulamazsam ya fluval ya da hydora yöneleceğim 

Benim 1000 lik motor ile bubble tip anemon açılmıyordu. Akıntıyı azaltınca açılmaya başlamıştı. Tabi bu kayaların yerleşimiyle de alakalı. Eheim Compacton modellerinde çıkış ayarı var. Benim Eheim 250 - 600 arası ayarlanabiliyor mesela. Bu şekilde ayarlanabilir 1000'lik alırsanız esneklik sağlar.

Termometre için aralık biraz fazlaymış. Muhtemelen kalibrasyon ile ilgili. Bu durumda ayarlanabilir alın derim. En azından bir kere ayarlayıp kullanırsınız.

Mevcut canlı kayam var. İsterseniz 10 kilo üzerinde

Konu görüntüleyen kullanıcılar