Keşfet

60x50x50 Yeni Kurulum

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
60x50x50 + 50x50x40 sump

Rw4

Curve A5

Jebao DC 4000

Natures Oceans Kaya 18 kg

Caribe Sea Fiji Pink Canlı Kum 18 kg

Red Sea Coral Pro Tuz

Giesemann 6x24 watt T5

Ro Su

Cumartesi günü kuruluma başladım. Şuan ki hali bu. 4 tüp biodigest kullandım, biraz yem attım. Hafta sonu bir kaç parça canlı kaya sumpa atacağım. Ilk defa sump sistemi kullaniyorum. Sump su seviyesi sürekli değişiyor. Emniyetle birlikte 2 boru var. Vanayı ayarlasamda su seviyesinin neden değiştiğini anlamıyorum. Sabit olmadiğı için su tamamlamayıda henüz koyamadım. Sebebi ne olabilir ? 

GPM6ob.jpg

tank kurulumunuz hayırlı olsun şık duruyor. su seviye değişikliği buharlaşmadan dolayı oluyordur. ben de ilk zamanlar şaşırdım ama ciddi şekilde yüksek bi buharlaşma var

tank kurulumunuz hayırlı olsun şık duruyor. su seviye değişikliği buharlaşmadan dolayı oluyordur. ben de ilk zamanlar şaşırdım ama ciddi şekilde yüksek bi buharlaşma var
Teşekkür ederim. Su seviyesi bazen tankta yüksek oluyor, bazen sumpta. Sanirim durso emişi bazen yavaşlıyor. Vananin şekli gereği ince ayar yapamadım. Zor dönüyor ve zorlayınca birden dönüyor ayar tutturamadım bir türlü.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aydınlatmaya süper pembe ekledim. Diatom yeni yeni başlıyor. 6 tüp biodigest döktüm şimdiye kadar toplamda. 3 adet ufak salyangozda ve bir parça canlı kaya ekledim döngüye faydası olması için.  Kırmızı bir yosun ekledim sahildeki kayalardan kökünden kopartıp. Çürüme olmadı ama gelişecek gibide pek durmuyor. Sump seviyesi sorunumu giderdim gibi ama bir türlü ısınamadım Sump işine.

njBRal.jpg

8PJMv7.jpg

Bence çok güzel görünüyor  :thumbsup:

Güzel olmuş tebrikler!

Son durum şimdilik bu şekilde.

* 1 S Boy Yellow Tang

* 2 S Boy Snowflake Clown

* 4 Turbo Snail

* 2 Cleaner Shrimp

* 1 Sixline Wrasse

* 1 Midas Blenny

*1 Kum Deniz Yıldızı

* 10 Conch

* Mercanlar

QaEbl3.jpg

Güncel durum; S boy Sailfin Tang ve XL Elegance Coral ekledim. Palyaçoları çıkardım. Yüzey yağlanması için Eheim Skim kullanmaya başladım. Arka tarafı hafif hareketlendirmek için Resun 2000 dalga motoru yerleştirildi. Kayalar henüz renklenmedi kar beyaz devam ediyoruz.

z3g9Eg.jpg

8MkAbV.jpg

Onur Bey merhaba,

Akvaryumunuz çok şık, hayırlı ve uzun soluklu olsun. Şu cam temizleme aparatını akvaryumun içinde bırakmayın lütfen, çirkin bir görüntü oluşturuyor. 

İyi akşamlar,

Şuan; 2 Percula, 1 Yellow Tang, 1 Sailfin Tang, 1 Midas Blenny, 1 Sixline, 2 Cleaner Karides, 4 Turbo Snail, 10 Conch

Camlarda, kayalarda hafif yosunlanma ve coraline alg oluşumu başladı. Skimmer aldığımdan beri doğru düzgün  toplamadı. Nitratta Bunun etkiside büyük olabilir. Herkesin toplama kabı çamur gibi simsiyah olurken benimki paşa çayı kıvamında. Skimmerı tabama oturtunca ayar yapsamda taşıyor. Altına kasa koyup kullanıyorum. Verimli toplama için ne yapmalıyım ?

oj94yR.jpg

8MQRWA.jpg

8MQRRr.jpg

m35An1.jpg

Onu Bey Hayırlı akşamlar,

Bende curve5 kullanıyorum. Resimde paylaştığınız kadarıyla curve5 için su yüksekliğiniz az görünüyor.Farklı su yüksekliklerinde kullananlar var 21-27 cm arası kullanılıyor.Kuru veya sulu toplatmak isteyişinize göre deneyerek ayarlayın.Ben 27cm de kullanıyorum ve memnunum.Sizde 21-27 cm arası olacak şekilde deneyebilirsiniz. PS içinde oluşan köpük seviyesi , toplama kabı zemininin 1 veya 2 parmak yukarısına gelecek şekilde ayarlayınız.Resimde görünen köpük seviyenizin çok aşağıda olduğu. Naçizane tavsiyem budur , üstadlar daha doğru bilgi verirler. 

Onu Bey Hayırlı akşamlar,

Bende curve5 kullanıyorum. Resimde paylaştığınız kadarıyla curve5 için su yüksekliğiniz az görünüyor.Farklı su yüksekliklerinde kullananlar var 21-27 cm arası kullanılıyor.Kuru veya sulu toplatmak isteyişinize göre deneyerek ayarlayın.Ben 27cm de kullanıyorum ve memnunum.Sizde 21-27 cm arası olacak şekilde deneyebilirsiniz. PS içinde oluşan köpük seviyesi , toplama kabı zemininin 1 veya 2 parmak yukarısına gelecek şekilde ayarlayınız.Resimde görünen köpük seviyenizin çok aşağıda olduğu. Naçizane tavsiyem budur , üstadlar daha doğru bilgi verirler. 
20 cm de bile şelale misali taşıyor. Köpük seviyesini biraz daha yukarı aldım. Ekstra olarak Sailfin Tang ekledim ve nitrat bu şekilde. O yokken ölçülmüyordu. Gerçi sumpta bir çift maroon daha var 3 gündür, diğer akvaryumun oturmasını bekliyorlar. Durumu toparlayamazsa skimmerı Curve A9 ile değiştireceğim. Mangrow  ve spagetti alg de gelecek hafta içi. 

Merak ettigim konu yellow tang den sonra sailfin ile kavga durumu nasil oldu?

Niye soruyorum bendeki durum tam tersi desjardini sailfin var kizildeniz tipi baska bir tang eklemede sorun yasayacagim belirtiliyor kafam karisik

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar