Keşfet

70x45x40 Arkadan Sumplı Nano Kurulumu

Düzenli olarak kh buffer kullanıyorum. onun dışında kullandığım herhangi bir katkı yok, biodigest ile bioptimi de uzunca bir süredir kullanmıyorum.
uzunca süredir kullanmıyorsunuz ama ben ilk 5 aya kadar olan periyodu diyotum özellikle. Yani bu hale gelene kadar ne kullandınız anlamında bioptim biodigest mi acaba ? 

Evet mart ayında kurulumu yapmıştım, ekim ayına kadar düzenli olarak ayda bir bioptim, 15 günde bir biodigest düzenli olarak kullandım. Onun dışında bir katkı kullanmadım,  ilk 4 ay conch dışında canlı olmadan çalıştı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Coraline alg artik sps akvaryumlari icin zararli listesine alinmisti. Muhtemelen kh olcumleriniz dogru ve hepsini coraline tuketiyor. Coralin de sps ler gibi sert mercan sinifina alinmisti.

Huzur dogadadir!

Yinede gorsel olarak akvaryuma hos bir goruntu sagladigini dusunuyorum. Ozellikle lps ve soft agarlikli akvaryumlarda

Huzur dogadadir!

KH düşüklüğünün sebebi tahmin ettiğiniz gibi coraline alg oluşumundandı sanırım, çünkü şuanda coraline algler azaldı ve kh seviyesi daha stabil gidiyor

Su değişiminin ertesi günü son ölçümümde 9 değerindeydi.

Coralline Algleri tüketen birşey yokken nasıl azalım gösterdi acaba ? 

Bir haftadır tankımda sıkıntı oluştu ve sebebini bulamıyorum.
Yeşil renkli zoalar hariç diğer renktekiler geçen hafta açmadı ve 1 haftadır kapalı olarak duruyorlar.
Star polip ise eskisine göre yarı boyda açıyor.
Diğer zoa lar ve mushroomlarda hiç bir sıkıntı yok aynı şekilde açmaya devam ediyorlar.

Kapanan mercanlar kapandığında aynı gün kendilerine ait fraglarda aynı anda kapandılar.
su üstünde cam kenarlarında köpürme oluştu ama 4-5 gün içinde iyica azladı.

4 gün ara ile iki kere %15 er su değişikliği yaptım.

Ölçebildiğim değerler şu şekilde:

KH:8,2
Sıcaklık: 25,2
PH: 9.3
Tuzluluk: 1025
Nitrat: 0
RO suyu TDS: 1

Sistemde mini reaktör içinde aquaforest karbon ve rowa phos fosfat tutucu bulunuyor, periyodik değişimleri yapılıyor.
Motorlu yavruluk içerisinde spagetti alg var ve iyi gelişim gösteriyor.
Camlarda veya kumda ekstra yosun oluşumu yok, hatta eskiye göre yosun oluşumunda azalma var.
Zararlı canlıya karşı iki adet yellow wrasse mevcut.

Yorumlara ve çözüm önerilerine açığım.

Bir de şimdi farkettim sanırım cyano başlamış, daha önce hiç karşılaşmamıştım cyano mudur?  mercanlardaki sorunun sebebi bu olabilir mi?

Ekli dosyayı görüntüle 50078

Bir de şimdi farkettim sanırım cyano başlamış, daha önce hiç karşılaşmamıştım cyano mudur?  mercanlardaki sorunun sebebi bu olabilir mi?

Ekli dosyayı görüntüle 50078
Cyanoya benziyor ama mercanlara zarar vereceğine ihtimal vermiyorum. 

En  azından devasa boya gelmediği icin mercanlara fiziksel zarar vereceğini düşünmüyorum. 

Cyno kötü su şartları nedeniyle oluşur. Mercanlar da bu nedenle açmıyor olabilir. Zoa ve mantar türleri genelde nitrit ve amonyak yukselmesinde kendini kapatarak sahibine bilgi verir. Marin akvaryumlarda bu nedenle kıyıda köşede hep tutulurlarlar, bir nevi alarm mekanizması. Ölçüm yapabilirsiniz. Active carbon kullanmaya devam ediyorsunuz diye dusunuyorum. Birde vakti zamanında Ecotech firmasıyla bir görüşmem de akvaryumlarda tek dalga motorunun efektif olmadığını kaotik akıntı için tek güçlü bir motor yerine daha az kuvvette en az 2 motor kullanmammı tavsiye etmişlerdi. Dalganın ulaşamadığı bölgelerde cyno için uygun ortam hazırlayabiliyor. Birde görseldekinin cyno olduğundan pek emin değilim. Daha çok yosun gibi duruyor. cyno karakteristik olarak cabuk dağalır. Elinizle kayanın uzerinde biraz surtunme yaratın dağalmıyorsa cyno olmayabilir.

Dağılmıyor, kahverengi yosun sanırım. zoların iki türünde hala açmama sorunu devam ediyor, bugün 12-13 litre daha su değişikliği yaptım. 

Merhabalar

mg-ca değerini bilmenizde fayda var

tds çıkış 1 yazmışsınız ki keza 0 olması gerekmekte olup ölçülebilir fosfat değerinizin dışında elimizde ki testlerle ölçemeyeceğimiz fosfat değerleri var 

örneğin organik fosfat ve inorganik fosfat keza kağıt testlerle güvenilir bir fosfat değeri okunacağına inanmıyorum

bu alg oluşumu bir anda olmadı belli bir birikimin sonucu....bu bağlamda baştan sona yaptığımız adımları düşünerek bir önlem alabiliriz

sanırım geçen sene bu  zamanlarda tankı kurmaya başlamıştınız 

mesela ro çıkışı bir fosfat nitrat testi yapın

17. Mart.2018 Güncelleme

İki günde birer damla olmak üzere AF Amino mix - AF Vitality kullanmaya başladım, geceleri ışıklar kapandıktan sonra veriyorum.
Yakından takipteyim, yosun cyano gibi bir oluşum başlamadıkça kullanmayı düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 50094

Akvaryumun genel görünümü aşağıdaki gibi, görülebileceği üzere sağ ve sol köşelerdeki zoalar hala kapalı, sanırım kurtulmayacaklar, iki hafta olmak üzere.
Ekli dosyayı görüntüle 50096

Ekli dosyayı görüntüle 50095

Tek kafa olarak aldığım mushroom 4 e bölünmüş, zaten hacmi de çok büyümüştü.

Ekli dosyayı görüntüle 50097

Yeni Mushroomlar, Buton Polyp ve 1-2 kafalı farklı renklerde zoa ekledim. Gelişimimleri izlemek keyifli olur umarım.
Ekli dosyayı görüntüle 50099

Ekli dosyayı görüntüle 50100

Ekli dosyayı görüntüle 50101

Ekli dosyayı görüntüle 50098

merhabalar

ek besinin dozajını bence azaltın hatta hafta bir damla olarak güncelleyin 

göreceğiniz yosun vs.. gibi şeyler de kesmek için geç kalabilirsiniz bu oluşumlar 3-5 günde başlamaz bu birikim zamana yayılır ve siz besini kesseniz bile kurtulmanız uzun süre alabilir 

bizzat tecrübe ile sabittir

şu değişim sıklığı ve sabit ana değerleri korumaya dikkat edin bir iyonik denge bozukluğu olabilir bu da su değişimi ile halledilebilir.Ana değerler için olan bütün testleri temin etmenizi öneriyorum sanırım ca mg testleri yoktu

Benim de içime çok sinmemişti açıkçası o yüzden belirtmiştim, uyardığınıza sevindim, hafta bir olarak kullanıma dönüyorum. Kapalı mercanların tepki verip vermeyeceğini görmek istemiştim ama iki gün kullandım herhangi bir değişiklik olmadı sayılır, sadece tek kafa açıldı onun sebebini katkıya bağlamadım.

Çetin Bey merhaba tecrübeli arkadaşlar benzer bir konuda zoaların üzerinde  yabancı zararlılar olabileceğini bunun için   5 dk tatlı su banyosu yaptırılmasını  önermişlerdi.

mercanlarımın çoğu ana kayalara bağlı olduğu için maalesef tatlı su banysu yaptıramadım ama kapalı son 2 zoa da artık açtı ve bir sıkıntı görünmüyor, 3-4 gün af aminomix ve vitality kullanmıştım, farklı birşey yapmadım. Etkisi var mıdır bilemiyorum.

ALlah allah. Herşey bu kadar sağlıklıyken omunda tam kapanmış olması çok garipmiş. Bide zoalara  kolay derler. Demekki sanıldığı gibi değiller ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar