piserol
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Erol ARPACIK
Selam arkadaşlar bir tanıtımda benden...
Akvaryum : 70x50x45
Sump : 55x40x40
Sistem Malzemeleri :
- Eheim 1000 Compact Kafa Motor
- Curve 5 PS
- Jager 300w Isıtıcı
- Current Marine 144 Led Aydınlatma (Gün döngüsü yapmakta)
- WP 40 ve WP25 Dalga Motoru
Balıklar :
- Naso Tang Black Fin (8cm) 1 Adet
- Blue Tang (5cm) 1 Adet
- Clown Tang (5cm) 1 Adet
- Chromis Sarı Kuyruk (3cm) 2 Adet
- Percula (3cm ve 4cm) 2 Adet
- Royal DotyyBack (4cm) 1 Adet
- Conch 9 Adet
- Snail 1 Adet
- Hermit 4 Adet (florya güneş plajından topladım bu yaz)
Sistem 7 ay önce kuruldu ve hiç bir sorun yaşamadım.. Su sıralar yemi fazla kaçırdığımdan 30 40 ppm nitrat mevcut. Haftalık 20 litre su değişimi yapıyorum. Genelde suyu saraybunundan alıyorum deniz suyu tuzunu ve sıcaklığını ayarlayıp sisteme girişini yapıyorum alamadığım zamanlarda RO dan suyu hazırlayarak değişimi gerçekleştiriyorum. Çok az sakal yosunu sorunum var bir kaç kayada ve sump kulesinde. Nitrat içinde sumpa chaeto arıyorum ama halen bulamadım. Dün akşamda fark etiğim üzere yalaşık olarak 10 12 adet 0,5cm 1cm aralığında değişen boylarda ananas sügeri mevcut umarım sayıları artmaz. Sistem bu şekilde arkadaşlar önerilerinizi beklerim yorumlarınız değerli.. Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 48116
Akvaryum : 70x50x45
Sump : 55x40x40
Sistem Malzemeleri :
- Eheim 1000 Compact Kafa Motor
- Curve 5 PS
- Jager 300w Isıtıcı
- Current Marine 144 Led Aydınlatma (Gün döngüsü yapmakta)
- WP 40 ve WP25 Dalga Motoru
Balıklar :
- Naso Tang Black Fin (8cm) 1 Adet
- Blue Tang (5cm) 1 Adet
- Clown Tang (5cm) 1 Adet
- Chromis Sarı Kuyruk (3cm) 2 Adet
- Percula (3cm ve 4cm) 2 Adet
- Royal DotyyBack (4cm) 1 Adet
- Conch 9 Adet
- Snail 1 Adet
- Hermit 4 Adet (florya güneş plajından topladım bu yaz)
Sistem 7 ay önce kuruldu ve hiç bir sorun yaşamadım.. Su sıralar yemi fazla kaçırdığımdan 30 40 ppm nitrat mevcut. Haftalık 20 litre su değişimi yapıyorum. Genelde suyu saraybunundan alıyorum deniz suyu tuzunu ve sıcaklığını ayarlayıp sisteme girişini yapıyorum alamadığım zamanlarda RO dan suyu hazırlayarak değişimi gerçekleştiriyorum. Çok az sakal yosunu sorunum var bir kaç kayada ve sump kulesinde. Nitrat içinde sumpa chaeto arıyorum ama halen bulamadım. Dün akşamda fark etiğim üzere yalaşık olarak 10 12 adet 0,5cm 1cm aralığında değişen boylarda ananas sügeri mevcut umarım sayıları artmaz. Sistem bu şekilde arkadaşlar önerilerinizi beklerim yorumlarınız değerli.. Şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 48116
Moderatör tarafında düzenlendi: