Keşfet

70x50x50 kurulum

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Merhaba hobici arkadaşlar,

1 yıllık amatörce yaptıgım tankı artık bir adım ileri götürüp daha düzgün bir sisteme geçiyorum.

eski tank 72x35x45 cm sumpsuz sistem.

Yeni 70x50x50 cm durso 60x45x35 sump ve su tamamlama bölümü olan bir tank.

21.05.2017 pazar günü reeflowers pearl white sand 1-1,5mm 25 kg kum ve sonrası aquaforest probiotik reef salt ile ana tankı doldurdum.

Dondurulmuş karidesi kuma gömüp bir tüp bakteri kültürü ve yemi ekledim.

Eski tanktan bir parça kaya ile birlikte şu an sistem dönüyor. Yarın eski tanktaki canlılar ve kayaları ekleyip sistemi tam olarak döndürmeye başlayacağım.

(Canlılar : 2 black oceallearis, 2 chromis, aurora goby ve pistol shrşmp, 2 cleaner bir kun deniz yıldızı 9 conch ve 2 snail

Mercanlar star polip, hairy mushroom finger leadher ve glove polip )

Şimdilik geçici olarak bm nac 3,5 ile başlayıp bir süre sonra curve 7 ile devam etmeyi planlıyorum.

Su tamamlamayı kendim dıy olarak yaptım. aydınlatma yine kendi yapımım 60w power led.

Ledler iki ayrı wifi adaptör ile çalısıyor. sabah 9 da 2green 2 deep red 2 blue ve 4 royal blue olarak acılıyor. 11 gibi 2 blue 2 uv 6 cool white devreye giriyor. gece 21 gibi beyazlar ve 23 gibi maviler kapanıyor

dalga motoru olarak tunze 6015 iki adet kullanacağım.

Tankın durumuna göre ilerde ekipmanları revize edeceğim

Şimdilik durum bu şekilde resimleri en kısa zamanda paylaşacağım

Teşekkürler

Önerileri ve fikirlere açığım

Kurulumunuz hayırlı ve uzun ömürlü olsun.

Teşekkürler

Dün itibari ile tam olarak sistem dönmeye başladı ve tüm canlıları aktardım.

Testlerde nitrit ve nitrat 0 amonyak 0,2 çıktı. diğer testleri yapmadım duruma göre hafta sonu tümü ile yapacağım.

Canlılarda da hareket ve davranışlarında bir sorun görünmüyor.

Mercanları akşam kontrol edeceğim onlarda akşam belli olacak.

inşaallah sorunsuz ve uzun ömürlü olur.

İbrahim Bey yeni tankınız hayırlı olsun.

Tesekkürler

bugün itibari ile tüm canlıların keyfi yerinde görünüyor tank resimlerini yüklüyorum eski tanktan kayaları canlı olarak aldığımdan dizayn çok hoşuma gitmedi ama şimdilik güzel görünüyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni tankınız hayırlı olsun.

Merhaba,

Bir hafta önceki halleri şimdi diatom biraz arttı hafta sonu bir tüp biodigest ekledim.

Cumartesi çinden su ekleme için şamandıra, adaptör ve motor geldi hafta içi tamamlayıp ekleyeceğim.

Yanlız sump içinde makro algler çürüyor gibi şerit led ile aydınlattım sanırım yeterli gelmiyor. Sump içinde nasıl bir aydınlatma kullanmalıyım

Şimdilik makro alg dışında herşey normal görünüyor, 

Ekli dosyayı görüntüle 45501

Ekli dosyayı görüntüle 45502

Ekli dosyayı görüntüle 45503

Ekli dosyayı görüntüle 45504

Konu görüntüleyen kullanıcılar