esesus
Yeni Üye
- Ad Soyad
- ibrahim
Merhaba hobici arkadaşlar,
1 yıllık amatörce yaptıgım tankı artık bir adım ileri götürüp daha düzgün bir sisteme geçiyorum.
eski tank 72x35x45 cm sumpsuz sistem.
Yeni 70x50x50 cm durso 60x45x35 sump ve su tamamlama bölümü olan bir tank.
21.05.2017 pazar günü reeflowers pearl white sand 1-1,5mm 25 kg kum ve sonrası aquaforest probiotik reef salt ile ana tankı doldurdum.
Dondurulmuş karidesi kuma gömüp bir tüp bakteri kültürü ve yemi ekledim.
Eski tanktan bir parça kaya ile birlikte şu an sistem dönüyor. Yarın eski tanktaki canlılar ve kayaları ekleyip sistemi tam olarak döndürmeye başlayacağım.
(Canlılar : 2 black oceallearis, 2 chromis, aurora goby ve pistol shrşmp, 2 cleaner bir kun deniz yıldızı 9 conch ve 2 snail
Mercanlar star polip, hairy mushroom finger leadher ve glove polip )
Şimdilik geçici olarak bm nac 3,5 ile başlayıp bir süre sonra curve 7 ile devam etmeyi planlıyorum.
Su tamamlamayı kendim dıy olarak yaptım. aydınlatma yine kendi yapımım 60w power led.
Ledler iki ayrı wifi adaptör ile çalısıyor. sabah 9 da 2green 2 deep red 2 blue ve 4 royal blue olarak acılıyor. 11 gibi 2 blue 2 uv 6 cool white devreye giriyor. gece 21 gibi beyazlar ve 23 gibi maviler kapanıyor
dalga motoru olarak tunze 6015 iki adet kullanacağım.
Tankın durumuna göre ilerde ekipmanları revize edeceğim
Şimdilik durum bu şekilde resimleri en kısa zamanda paylaşacağım
Teşekkürler
Önerileri ve fikirlere açığım
1 yıllık amatörce yaptıgım tankı artık bir adım ileri götürüp daha düzgün bir sisteme geçiyorum.
eski tank 72x35x45 cm sumpsuz sistem.
Yeni 70x50x50 cm durso 60x45x35 sump ve su tamamlama bölümü olan bir tank.
21.05.2017 pazar günü reeflowers pearl white sand 1-1,5mm 25 kg kum ve sonrası aquaforest probiotik reef salt ile ana tankı doldurdum.
Dondurulmuş karidesi kuma gömüp bir tüp bakteri kültürü ve yemi ekledim.
Eski tanktan bir parça kaya ile birlikte şu an sistem dönüyor. Yarın eski tanktaki canlılar ve kayaları ekleyip sistemi tam olarak döndürmeye başlayacağım.
(Canlılar : 2 black oceallearis, 2 chromis, aurora goby ve pistol shrşmp, 2 cleaner bir kun deniz yıldızı 9 conch ve 2 snail
Mercanlar star polip, hairy mushroom finger leadher ve glove polip )
Şimdilik geçici olarak bm nac 3,5 ile başlayıp bir süre sonra curve 7 ile devam etmeyi planlıyorum.
Su tamamlamayı kendim dıy olarak yaptım. aydınlatma yine kendi yapımım 60w power led.
Ledler iki ayrı wifi adaptör ile çalısıyor. sabah 9 da 2green 2 deep red 2 blue ve 4 royal blue olarak acılıyor. 11 gibi 2 blue 2 uv 6 cool white devreye giriyor. gece 21 gibi beyazlar ve 23 gibi maviler kapanıyor
dalga motoru olarak tunze 6015 iki adet kullanacağım.
Tankın durumuna göre ilerde ekipmanları revize edeceğim
Şimdilik durum bu şekilde resimleri en kısa zamanda paylaşacağım
Teşekkürler
Önerileri ve fikirlere açığım