esesus
Yeni Üye
- Ad Soyad
- ibrahim
Merhabalar daha önce sumpsuz ve derma çatma bir sistem olan 72x30x45cm olan tankı kapatıp yeni Alttan sumplu durso sistem ön cam extra clear 70x50x50cm sisteme geçmeyi planlıyorum.
Tank şu an hazır fakat bu sisteme eski akvaryumdan nasıl bir taşıma yapmalıyım.
Tüm sistemi kendim kurmak istiyorum, aydınlatmayı kendim yapacağım,
Tunze 6015 - 1800lt/s iki adet dalga motoru kullanmayı düşünüyorum.
Geçici olarak BM Nac 3,5 kullanıp kurulum tamamlandıktan sonra curve 7 geçmeyi planlıyorum.
Diğer akvaryumda red sea reef base 10kg kum vardı taşımalımıyım bilemiyorum.
10 kg kadar kaya var üzerinde mushroom, star polip, finger leader, zoa gibi mercanlar ve içerisinde bristle worm pod vs birçok canlı bulunuyor.
Bazıları frag halinde ayrılıyor fakat bazıları kayalara tutunmuş halde.
Sormak istediğim,
Kaya için yeni dizayn yapmak istiyorum ama sudan çıkarmak, kayaları kesmek biçmek ne kadar doğru
Elimde green, uv, cool white, deep red, blue, royal blue olmak üzere faylasıyla 3w led ve driverları var bunlardan hangilerini kullansam uygun olur.
2 adet 10x3w olacak şekilde driverlara bağlamak istiyorum toplamda 60w gibi birşey olacak
Diğer akvaryumdan kum, su kaya vs almalı mıyım?
1 yıllık akvaryum ve hiç bir canlımda sıkıntı yok zararlı bir canlıda bulunmuyor.
Canlılar,
9 conch, 2 snail, 2 black ocealearis, 2 chromis, 2 cleaner karides, 1 pistol shrimp ve aurora goby, 1 kum deniz yıldızı
Nerden nasıl baslayacam bilemiyorum.
Hafta sonu tankı çeşme suyu ile doldurup bir kaç gün çevireceğim bir sıkıntı olmazsa boşalttıktan sonra hafta içi kurmaya başlayacağım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Tank şu an hazır fakat bu sisteme eski akvaryumdan nasıl bir taşıma yapmalıyım.
Tüm sistemi kendim kurmak istiyorum, aydınlatmayı kendim yapacağım,
Tunze 6015 - 1800lt/s iki adet dalga motoru kullanmayı düşünüyorum.
Geçici olarak BM Nac 3,5 kullanıp kurulum tamamlandıktan sonra curve 7 geçmeyi planlıyorum.
Diğer akvaryumda red sea reef base 10kg kum vardı taşımalımıyım bilemiyorum.
10 kg kadar kaya var üzerinde mushroom, star polip, finger leader, zoa gibi mercanlar ve içerisinde bristle worm pod vs birçok canlı bulunuyor.
Bazıları frag halinde ayrılıyor fakat bazıları kayalara tutunmuş halde.
Sormak istediğim,
Kaya için yeni dizayn yapmak istiyorum ama sudan çıkarmak, kayaları kesmek biçmek ne kadar doğru
Elimde green, uv, cool white, deep red, blue, royal blue olmak üzere faylasıyla 3w led ve driverları var bunlardan hangilerini kullansam uygun olur.
2 adet 10x3w olacak şekilde driverlara bağlamak istiyorum toplamda 60w gibi birşey olacak
Diğer akvaryumdan kum, su kaya vs almalı mıyım?
1 yıllık akvaryum ve hiç bir canlımda sıkıntı yok zararlı bir canlıda bulunmuyor.
Canlılar,
9 conch, 2 snail, 2 black ocealearis, 2 chromis, 2 cleaner karides, 1 pistol shrimp ve aurora goby, 1 kum deniz yıldızı
Nerden nasıl baslayacam bilemiyorum.
Hafta sonu tankı çeşme suyu ile doldurup bir kaç gün çevireceğim bir sıkıntı olmazsa boşalttıktan sonra hafta içi kurmaya başlayacağım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler