Keşfet

720 LT için PS ve aydınlatma

MAD MAX

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar

120*120*50 bir akvaryum yapımına başladım. Bazı sorunlar var bunların en başında aydınlatma geliyor. Bir ikincisi Protein Skimmer seçimi, sump hariç 720 LT olduğu için hangi Ps i seçeceğimi tam karar veremedim. Daha doğrusu seçeceğim ps nin bana yetip yetmeyeceğini kestiremiyorum.

Aklımda bir kaç model var ben yazayım siz olur olmaz derseniz sevinirim. Mercan ve balık yüküm olacak sps hariç.

Bubble King Double Cone 200

JNS - CO-3 ConeS Series 

JNS - SK-5 Shark 

Nyos - Quantum 220

Veya sizin önerebileceğiniz başka bir sessiz model de olabilir. Fazla para verip gereksiz yüksek model almak istemiyorum, az para verip de yarı yolda kalıp tekrar başka ps almak da istemiyorum. 

Önerileriniz tecrübeleriniz önemli , daha aydınlatma kısmı var ki onu ne yapacağım hiç bilmiyorum?

Kaça çıkar, neleri seçersiniz bilmiyorum ama bahsettiğiniz ölçü ile çok güzel bir tank olacak gibi duruyor ?

Havuz yani, yanında güneşlen falan ?

Hesaplarıma göre çok ucuza çıkamayacağım:) Kare bir aydınlatma yok. İki aydınlatma taksam çok masraflı olacak. Akıntı gibi problemler olacak. Sorular sorular kafada deli sorular. Bakalım çıktım bir yola siz değerli dosların yardımıyla bir yere varacağım umarım.

Aydınlatma, 120*60*50 lik iki akvaryum gibi veya 60*60*50 lik 4 akvaryum gibi olur...

Aydınlatma, Kaya dekoru da belirleyici tabi ama genel anlamda yukarıdaki ölçülerin büyük modellemesi gibi...

Skimmer, bahsettiğiniz ölçülerde modeller yeterli olur gibi ama evde olacaksa ses toleransınız nereye kadar olur ? ona göre maliyet değişir...

Akıntı da sağlam olmalı, uzun tank olmadığı için geniş açılı ve güçlü motorlar tercih etmeniz lazım...

Skimmer sesini daha önce duymadığım için, herhangi bir ön görüm yok katlanırım bu sese diye.

Youtube dan dinlediğim kadar çok sesli gelmediler ama dinlemeden birşey söylemek zor sahiden.

Önceden iki adet tetratec 1200 kullandım gayet sessizlerdi?

Öncelikle projeniz hayırlı olsun,bana göre  bu ölçülerde verimli olarak  kullanabileceğiniz ps ler 

1)bubble king deluxe 200

2)bubble king supermarin 200

3)bubble king double cone 250

diye düşünüyorum,bu üç ps de diğer birçok markadan gayet sessiz ancak operasyonel ses olarak yani kabarcıkların akrilik duvardaki dönüş sesi aynı markanın mini grubuna göre sesli ps lerdir.Ama verimleri tartışılmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürederim, ben bu üçünün de ses analizlerini yapayım bir yerlerden. Yotubedan filan bakarım enazından.

Peki ses yapan genel de motormu oluyor yoksa kabarcık mı ?

Teşekkürederim, ben bu üçünün de ses analizlerini yapayım bir yerlerden. Yotubedan filan bakarım enazından.

Peki ses yapan genel de motormu oluyor yoksa kabarcık mı ?
motorun vakumlama sesi biraz ama dahaçok kabarcık dönüş sesi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri