Keşfet

75x50x50 İlk Deneyim

erkan efe

Yeni Üye
Ad Soyad
Erkan EFE
Akvaryum ölçüleri

75x50x50h Extra Clear ve 45 derece açılı yapıştırmaSump ölçüleri

80x40x40hMobilya beyaz lakeEkipmanlarBubble king mini 160 protein skimmerRed dragon 2,5 m3 kafa motoruEco Tech Radion xr30w Pro AydınlatmaEco Tech Marine RMS For XR30 ModelsEcoTech Marine VorTech MP10 QD 2 Adet

Akvaryuma suyu 18 Eylül tarihinde bastım, bu gün itibariyle 38. gün, kurulumda tamamen ozmoz suyu kullandım, tuzluluğu 1026 ya ısıyı 25 dereceye ayarladıktan sonra dalga motorunu çalıştırdım, bakteri kültürü olarak fritz 460 monster kullandığım için ilk gün ps yi devreye sokmadım, ertesi gün ps yi devreye soktum ve daha öncede akvaryumcuda bakterisi oturmuş olan 4-5 parça fiji brunch kayayı bakteri döngüsünü hızlandırması için sumpa ekledim.

Yaklaşık bir hafta bu şekilde devam ettikten sonra, bir arkadaşımın 8 aylık oturmuş tankından 40lt su alarak tankım da su değişimi yaptım, bununda sisteme faydalı olacağını düşündük.

Akabinde 3 gün sonra diatom patladı, ertesi gün 20 adet conch ve 5 adet snail ekledim tanka, çok şükür her şey yolunda gitti.

20. günden sonra canlıları girmeye başladım ve şu an her şey yolunda, bundan sonraki süreçte de sıkıntı yaşamam umarım.

Bundan sonraki süreçte tankıma balık girmek istiyorum, benim düşüncem çok büyük olmayan 6-8 civarı bangai kardinal girmek tanka, ama bu canlıların yem sorunu olduğu söyleniyor, o nedenle biraz kararsızım, iki adet te red faire eklemek istiyorum.

Kayanın üst kısımlarına bulabilirsem  Montipora, seriatopora, stylophora türlerinden girmeyi de çok istiyorum ama tankıda çökertirim diye korkuyorum açıkcası biraz hızlımı gidiyorum sizce.

İlk kurulum Fotoları;

Ekli dosyayı görüntüle 40214Ekli dosyayı görüntüle 40215Ekli dosyayı görüntüle 40216Ekli dosyayı görüntüle 40217Ekli dosyayı görüntüle 40218

Diatomun evresi;

Ekli dosyayı görüntüle 40219Ekli dosyayı görüntüle 40220Ekli dosyayı görüntüle 40221

Canlılardan ve tankın genelinden kareler;

Ekli dosyayı görüntüle 40222Ekli dosyayı görüntüle 40223Ekli dosyayı görüntüle 40224Ekli dosyayı görüntüle 40225

Ekli dosyayı görüntüle 40226Ekli dosyayı görüntüle 40227Ekli dosyayı görüntüle 40228Ekli dosyayı görüntüle 40229Ekli dosyayı görüntüle 40230Ekli dosyayı görüntüle 40231Ekli dosyayı görüntüle 40232Ekli dosyayı görüntüle 40233Ekli dosyayı görüntüle 40234Ekli dosyayı görüntüle 40235Ekli dosyayı görüntüle 40236

Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir setup .....

güzel bir ekipman seçimi

çok yerinde bir bakteri kültürü ve aşılama

girilen mercanlara dayanarak elinizde gerekli testlerin de var olduğunu düşünerek uzun soluklu sorunsuz bir tank olmasını diliyorum,

sadece balık girişini daha yavaş yapmanızı öneririm 

not:Mihralı dizi fon müziği de yarı bir güzellik katmış ;)

keyifli hobiler

Yorumlarınız için teşekkür ederim Hakan bey, biraz tez canlıyım, daha çok balık değil de mercan yükü olsun diyorum, birazda değişik canlı beslemek istiyorum, deniz tavşanları gobi türleri felan, ilk testimi geçen hafta yaptım buna göre;

KH 6,7

NİTRAT 0,1

KALSİYUM 385

MAGNEZYUM 1260

FOSFAT 0

değerlerin bazıları düşük ama bunu su değişimiyle atlatırım diye katkı girişi yapmadım henüz, su değişimlerine de başlamadım açıkça sı bu konuda biraz tecrübelerinize ihtiyacım var, artık su değişimine başlamalı mıyım, yoksa katkı mı girmeliyim.

En sevdiğim şeylerden bir tanesi de fotoğraf çekmek, bol fotoğtaflı bir günlük sizleri bekliyor :)  

çok güzeller maşaallah kayanın altındaki kırmızı mercanın ismi nedir biliyor musun 

Goniapora Serkan bey

Yorumlarınız için teşekkür ederim Hakan bey, biraz tez canlıyım, daha çok balık değil de mercan yükü olsun diyorum, birazda değişik canlı beslemek istiyorum, deniz tavşanları gobi türleri felan, ilk testimi geçen hafta yaptım buna göre;

KH 6,7

NİTRAT 0,1

KALSİYUM 385

MAGNEZYUM 1260

FOSFAT 0

değerlerin bazıları düşük ama bunu su değişimiyle atlatırım diye katkı girişi yapmadım henüz, su değişimlerine de başlamadım açıkça sı bu konuda biraz tecrübelerinize ihtiyacım var, artık su değişimine başlamalı mıyım, yoksa katkı mı girmeliyim.

En sevdiğim şeylerden bir tanesi de fotoğraf çekmek, bol fotoğtaflı bir günlük sizleri bekliyor :)  
Tankınızın şu anki popilasyonu ve tahmini bu hızda ki ilerlemenin getirisi olarak iler ki popilasyonu tahmin ettiğim için katkı tavsiyesinde bulunmak isterim

şu an için iyonik dengesi oturmamış bir tank var elimizde kurulum aşamasında ki bazı zorluklar aşılmış fakat 6 aylık bir süreç içerisinde beklenen bir denge var o da ca,mg.kh dengelerinin bize neler getireceği diyelim kısaca ..........

şöyle bir yol izleyebiliriz ; haftalık su değişimi yapalım ve frits460 in kullanım talimatlarına uyarak uygulamaya devam edelim,bu esnada testlerimizi biraz sık kullanmamız gerekecek ilk başta; su değişim sonrası (2-3 saat sonra) ca,mg,kh,no3 testi yapalım ve sonuçları ve tarihi bir yere not edelim.Bir hafta sonra su değişim zamanı günü(su değişimi yapmadan) yeniden testleri yapıp 1 haftalık tüketimi arada ki farkı bulalım,sonra su değişimi yapıp yine (2-3 saat) sonra yeniden test yapıp su değişiminin bize ne kazandırdığını ve ne kadar dozda katkı kullanacağımızı belirleyelim bu bizim dozaj ve tüketim miktarını kolay yoldan belirli bir oranda mevcut mercanlarla ne olduğunu belirlememize yarar bu anlattığım balling yöntemi olup alternatif katkı yöntemleri de (ürünleri)de bulanmaktadır

her ne olursa olsun bir hedefe ulaşmak için dozaj miktarının fazlasını asla girmeyelim ve ana katkılar dışında şu an için ekstra katkı da girmenizi önermiyorum su değişimi ve eksilen ana değerler için kh,mg,ca şu an için bu popilasyona yeterli gelecektir.

Deniz tavşanı için de moral bozmak isteme ama aplysıdea familyası da denen deniz tavşanları malesef tanklaramızda uzun süre yaşayamamaktadır.

buna sebep olarak besin bulamamak diyebiliriz genelde otçul olarak bilinir ve süngerlerle de beslenen deniz tavşanı öyle sandığımız gibi her otu veya süngeri yemezler bu yüzden zamanla zayıflarlar ve ölürler bu zaman kadar çok eskilerde kurmuş olduğum hacimsel olarak büyük ve oturmuş tanklarımda bile 5-6 aydan fazla yaşatamadım bir arkadaşımın tankında da tehdit altında bir sıvı salgıladığını gördüm ve bu sıvının zehirli olduğunu öğrendim.Bu bağlamda size önermiyorum

onun dışında çok güzel reefsafe yengeçler eklembacaklılar bir sürü görsel güzellik barındıran canlılar mevcut bunları öneririm

hayırlı olsun.güzel kurulum olmuş.ekipman seçimide iyi.fakat sizin yerinize olsaydım ganiporayı tanka koymazdım.çünkü bu canlıların tanklarda yaşaması mucize diyebilirim.yaşatan akvaristler var.fakat sayılı diyebiliriz.

Akın bey ben tuzlu suya bitkili denbgeçiş yapıyorum, şunu söyleyebilirimki geçiş sebebim şu an akvaryumumda bulunan goniopora, bu canlıyı ilk kez arkadaşımın tankında gördüm, görür görmez aşık oldum, hemen tuzlu su akvaryumu kurulumuna başladım, bu arada bu canlı üç defa tank değiştirdi, yani üç farklı kişi satın aldı, hepside arkadaşım bu arada, ama gelin görünki her arkadaşımın tankında sorunlar oldu, canlı ölmesin diye, o ona, o ona sattı, şükürler olsunki şu an bana geldi :) , umarım sorun yaşamadan yıllarca yaşar, tanktaki her canlım özel ama, bu canlı benim için çok ama çok özel.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dün akşamdan bir kare; snail ve deniz tavşanı birlikte gezintiye çıkmış :)

Fotoğraf ekleme şeklimi değişti acaba, bir türlü fotoğraf ekleyemiyorum.

Merhaba,

Profil kısmında yüklediklerinizden kontrol edebilirseniz belki resim kotanız dolmuştur.

Yüklediklerinizden silmeden tekrar yükleme yapamıyorsunuz.

İlk eklediginizde gorunmustu aslinda sanil ustundeki deniz tavsani :/

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tankınız hayırlı olsun , fotoğraflar güzel devamını bekleriz=)

Fotoğraf konusunda kota olması çok ilginç, burası paylaşım formu, ne kadar çok fotoğraf eklenirse o kadar güzel olur diye düşünüyorum.

erkan bey merhaba

tankın yeni video ve resimlerini bekliyoruz.

Ufuk bey bende çok istiyorum foto yüklemek ama, forumda foto eklemek o kadar sıkıntılı ki anlatamam, bu konuda forum yöneticileri kesinlikle bir düzenleme yapmalı, hiç bir form da foto eklemek bu kadar zulüm değil insanlara.

Bu şekilde de resim yükleyebilirsiniz   buraya resmi yükleyip forum için olan kodu buraya yapıştırırsanız mesele hallolmuş olur 

Konu görüntüleyen kullanıcılar