Keşfet

80 Litre İçin Malzemler?

montana

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Merhaba Arkadaşlar,

Hobiden bir süredir uzaktım. Sonra dayanamadım ve geçen yaz tekrar akvaryum kurmaya karar verdim. Malzemelerin bir kısmını aldım ama yoğunluktan kuramadım. Tank 45x45x40 ölçülerinde 80 litre ve arkadan sumplu.

Tanka uygun aldığım malzemeler;

Bubble Magus qq2 protein skimmer

Jebao sw2 dalga motoru

Hydor 1150 kafa motoru

Geriye aydınlatma kalıyor en önemli eksik olarak. Önerilere açığım.

PS nasıldır, bu kapasite için yeterli olur mu sizce?

Ekli dosyayı görüntüle 55195Ekli dosyayı görüntüle 55196
a6e717b1d99b03da355667714ee81236.jpg
54bc8aaa2549ecb75d17e1cab1cc34a6.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar. Kafa motoru ve dalga motoru gayet yeterlidir diye düşünüyorum. PS konusunda ise, genelde akvaryumun 2-3 katı alınması önerilir. Ama bu ps'ninde aşırı canlı yükü yapılmadan yeterli olucağını düşünüyorum. Küçük akvaryumlarda su dengesi kurmak zor olduğu için mutlaka her hafta %10 su değişimi yapın. Aydınlatma konusunda çok tecrübem olmasada, mercan besleyeceksiniz ışık sisteminize biraz parayı kıyın ????. Eğer çok masraflı gelirse tavsiyem kendi armatürünüzü yapmanız. Power ledler alarak  ışık sistemi yapabilirsiniz ve çok daha uyguna gelir.

Merhabalar. Kafa motoru ve dalga motoru gayet yeterlidir diye düşünüyorum. PS konusunda ise, genelde akvaryumun 2-3 katı alınması önerilir. Ama bu ps'ninde aşırı canlı yükü yapılmadan yeterli olucağını düşünüyorum. Küçük akvaryumlarda su dengesi kurmak zor olduğu için mutlaka her hafta %10 su değişimi yapın. Aydınlatma konusunda çok tecrübem olmasada, mercan besleyeceksiniz ışık sisteminize biraz parayı kıyın [emoji16]. Eğer çok masraflı gelirse tavsiyem kendi armatürünüzü yapmanız. Power ledler alarak  ışık sistemi yapabilirsiniz ve çok daha uyguna gelir.

Teşekkür ederim yanıtınız için. Arkadan sump’lu olduğu için ps seçenekleri fazla yok maalesef. Haftalık düzenli su değişimi ve aşırıya kaçmayan canlı yüküyle ps işi görür umuyorum:)

Aydınlatma konusu ise dediğiniz gibi paraya kıyılmaması gereken bir ekipman. Elimden gelmiyor kendi armatürümü yapmak. O yüzden paraya kıyıp hazır alacağım maalesef
default_smileblue.gif

ps başlarda yeterli gelecektir, canlı yükü arttıkça nitrat kontrol edersiniz, gerekirse yükseltirsiniz. ps arkada kalacağı için ilerde tunze alırsanız hem sessiz hem çok kalitelidir.

ben yakın boyutlarda tankımda maxspect razor nano kullanıyorum 70w fazlasıyla iyi, size Aqua Reef Pro3 Nano öneririm, rahat edersiniz. 

gerisi zaten sabır ve araştırmaya kalıyor, iyi hobiler

ps başlarda yeterli gelecektir, canlı yükü arttıkça nitrat kontrol edersiniz, gerekirse yükseltirsiniz. ps arkada kalacağı için ilerde tunze alırsanız hem sessiz hem çok kalitelidir.
ben yakın boyutlarda tankımda maxspect razor nano kullanıyorum 70w fazlasıyla iyi, size Aqua Reef Pro3 Nano öneririm, rahat edersiniz. 
gerisi zaten sabır ve araştırmaya kalıyor, iyi hobiler
Teşekkürler. Aquareef nano pro3 sanırım yeni çıkan modeli. Biraz araştırdım, cree led kullanmışlar. 90 Watt diye aklımda kalmış.

Tunze için hangi modeli önerirsiniz? Aklıma yatarsa qq2’yi satıp onu alabilirim:)

Bu arada balık olarak ne besliyorsunuz tankınızda? Böyle ufak tanklarda canımızın istediği her türü koyamıyoruz maalesef!

tunze için boyutlarına göre bakın, 60 litre bende 9001 var fazlasıyla kaldırıyor. 9004 güçlü ama piyasada bulunmuyor galiba şu aralar.

80 litrede 3-4 balık rahat eder. 2 palyaço, 1 goby-blenny, cardinal, royal gramma, dart fish benzeri küçük agresif olmayan balıklar öneririm. 

qq2 şimdilik problem çıkarmaz bu arada, ilerde doldukça akvaryum bulabilirseniz ikinci el temiz bir tunze alırsınız. aydınlatmaya bütçe ayırın bence

merhabalar,

120 Lt. su bulunan tankımda tunze9004 DC kullanıyorum. Bütçen var ise fazlasıyla öneririm. Diğer skimmerlara göre ciddi sessiz çalışıyor. Motor sesini neredeyse hiç duymuyorsun. Orta hava ayarında köpürme sesi biraz yapıyor. Sulu toplama yapmazsan sesi gene neredeyse yok gibi. Benze başta QQ serisi bir skimmer düşünüyordum. Ancak tankıma düşük güçte geleceğini düşünüp direk üst bir modelle başladım. Ancak şuan için türkiyede sıfır tunze 9004 DC bulman çok zor sanırım. 4 ay önce ekstremden almıştım sonuncuyu. şuan baktım bir kaç akvaryumcunun sitesinde stokta olmadığını görüyorum. Ancak litren az o yüzden 9001 veya 9001 DC de düşünebilirsin. 

Almadan önce forumda herkes süper bahşediyor bu modellerden ancak aldıktan sonra şunu görüyorsun. Tavsiye ediyorum ama söylememde gerekir. Skimmer 'ın toplama kabı 9004 'te baya ufak, 9001 de daha da ufak, QQ larda çok daha ufak. neredeyse 2 günde 1 kabı temizlemem gerekiyor. bazen yük fazlalaştığında, su değişim zamanı yaklaştığında her gün bile temizlemem gerekiyor. Sabit bir hava ayarında sonsuza kadar kullanamıyorsun. toplama kapasitesine göre zaman zaman ayarları değiştirmen gerekiyor.bu sebeple DC alıp daha rahat ayar yapabilirsin.  bu problemi göz ardı ederim diyorsan süper bir skimmer. 9004 alırsan mutlaka yurtdışından 9004.145 kodlu holiday cup siparişi ver. kabı hortumla kendisi doldukça bir bidona boşaltabiliyorsun. bu şekilde kullanıyorum 2lt kola şişesini 10 günde bir temizliyorum. 

Dalga motorun ve kafa motorun bu ölçüde bir akvaryum için bence yeterli. dalga motorunun karşısında ters akıntı daha güçlü olsun diyorsan, kafa motorunu 2000 lt/s 'ilk bir modelle değiştirebilirsin. çünkü sw2ler sw4 veya rw4ler 8ler gibi geniş açılı dalga vermeyebilir. 

aydınlatma olarak lightspect 70W türk yapımı gün simülasyonlu bir armatür kullanıyorum. Ancak pek tavsiye etmiyorum. renk ayarı yapmak çok zor. sanırım aquareef nano daha iyi sonuç verecektir sana. biraz acemilik edip hiç araştırmadan aldım. Sanırım bu işte en iyisi bütçe varsa radion xr30 / xr15  veya düşük bütçede aquareef pro 3 / pro3 nano

Konu görüntüleyen kullanıcılar