Keşfet

80 Litre Tuzlu Kurulım

ikahraman

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail Kahraman
Merhabalar

İlk kez tuzlu su kurulumu yapıyorum ekipmanlar aşağıdaki gibi tuzlu suyu hazırladıktan sonra canlı kumu ekledim bulanıklığın geçmesini bekliyorum sonrasında kayaları ekleyeceğim. Tavsiyelerinize her daim açığım

Alınan ekipmalar;

40*50*40 arkadan sump tank

Bubble Magus BMQQ Protein Skimmer

LED Armatür

Eheim 1000 Kafa Motoru

Isıtıcı

Fluvale DC1

ATC özellikli Tuz Ölçer

Kum; CaribSea - Arag-Alive - Special Grade 9.07 kg

Tuz; Aquaforest - Reef Salt 5 kg

Su; RO

f212afe2fd0754db590b8c923ace6ba0.jpg

92f9210f3da32a64c89173a5965e8620.jpg

Mobil cihazdan yazıldı yazım kusurları affola.

Merhaba

Kumu ekleyeli 3 gün oldu fakat bulanıklık halen devam ediyor aslında biraz daha azdı fakat kumu düzeltmeye çalışırken tozlar kalktı ve kalkmaya devam ediyor bu bulanıklığın ve kumu oynattığımda kalkan tozu kesmenin bir yolu varmıdır ?

35e42b8e8ae3d3c8509548628c7e60d5.jpg

Öncelikle Tankınız hayırlı olsun sorunsuz ve uzun soluklu olmasını dilerim.

kurulum aşamasında bulanıklık gayet normal bunun için geçici bir elyaf kullanımı önerebilirim

en fazla 2 gün tutun ve değiştirin su normale dönünce kullanmayın

yeni kurulumlar da tanka müdahaleyi ne kadar az yaparsak tank döngüyü o kadar çabuk ve sorunsuz tamamlayacaktır.

(dolabın için de sanırım aquaforest ın katkısını görüyorum veya yanlışta görmüş olabilirim ama bir uyarıda bulunmak isterim  :55ac42c97f84c_EmojiSmiley-01:  suyunuz açılsın tuzluluk ve ısı tam ayarlansın kaya veya canlı kayalarınızı ekleyip bakteri kültürü girip veya istediğiniz farklı bir yöntemle tank a fazla müdahale etmeden beklemenizi tavsiye ederim bu süreç içerisinde başka katkı vs girmeyin ve sabırla süreci bekleyin alt yapı sağlam olan tanklar kolay kolay sorun çıkarmaz )

her türlü soru veya sorunla ilgili buradayız.

keyifli hobiler

Bilgiler için teşekkürler, elyafın bir özelliği olmalımı peki standart her akvaryumcuda bulunan elyaf olur mu? Katkı aslına bakarsanız bir arkadaşın tavsiyesi, alışveriş yaparken almış bulundum :)  katkı girmeyi elzem olmadıktan sonra istemiyorum bende, süreci hızlandırmanın benim için bir artısı yok şu anda sorunsuz ilerlemek daha önemli. Bakteri kültürü içinde önerilere açığım piyasada bir çok marka var yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ps sulu toplantinca bulaniklik baya bir azaldi, kayalari ekledim bakteri kulturu icin onerilerinizi bekliyorum [emoji5]

e5422f2435468088f502ab8510e631ce.jpg
e0731d36ff40e21475470983916c1fb6.jpg

Kurulumda kum olarak CaribSea - Arag-Alive - Special Grade kullanmıştım döngünün başlaması için bakteri kültürü şartmıdır acelem yok döngünün tamamlanması için :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun gidişatı takip ederiz.

Merhabalar

8 gundur beklemedeyim degisen bir sey yok henuz [emoji5] sadece balik ve belki basit bir kac mercan ekleyecegim tanka Amonyak, Nitrit ve Nitrat testleri edinmeye çalışıyorum Salifert önerilmiş ama kolay kolay bulamadım alternetif bir marka öneriniz olurmu.

Merhaba sizi anlıyorum bir an önce canlı girişi yapıp tanka hareket kazandırmak istiyorsunuz ama biraz daha sabırlı olmanız bu aşamada daha iyi. Öncelikle testleri temin etmeniz gerekiyor, en azından gidişatın nasıl olduğu konusunda size yardımcı olur. Salifert bulmak çok zor değil aslında, internette aratırsanız pek çok online mağazada bulabilirsiniz. Öncelikle diatomun başlamasını bekleyin o zaman temizlik ekibi girişiyle başlaya bilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba sizi anlıyorum bir an önce canlı girişi yapıp tanka hareket kazandırmak istiyorsunuz ama biraz daha sabırlı olmanız bu aşamada daha iyi. Öncelikle testleri temin etmeniz gerekiyor, en azından gidişatın nasıl olduğu konusunda size yardımcı olur. Salifert bulmak çok zor değil aslında, internette aratırsanız pek çok online mağazada bulabilirsiniz. Öncelikle diatomun başlamasını bekleyin o zaman temizlik ekibi girişiyle başlaya bilirsiniz.
evet insan sabırsızlanıyor :)  bekleyeceğiz yapacak bir şey yok, salifert tek tek ayrı ayrı sitelerde bulunuyor doğru fakat onlarında son kullanma tarihlerinden emin olamadığım için net ten sipariş vermeyeyim diyordum bakalım araştıralım, teşekkürler.

İsmail bey saliferti ayrı ayrı sitelerde bulma konusunda haklı olabilirsiniz özellikle amonyak testini bulmak zordu diye hatırlıyorum. Alternatif olarak tropik marin testleri de kullanabilirsiniz (amonyak testinden ben memnun kalmıştım). Nitrat ve fosfat (fosfata şu an ihtiyacınız yok) konusunda ben şahsen Nyos'a daha çok güveniyorum.

İsmail bey saliferti ayrı ayrı sitelerde bulma konusunda haklı olabilirsiniz özellikle amonyak testini bulmak zordu diye hatırlıyorum. Alternatif olarak tropik marin testleri de kullanabilirsiniz (amonyak testinden ben memnun kalmıştım). Nitrat ve fosfat (fosfata şu an ihtiyacınız yok) konusunda ben şahsen Nyos'a daha çok güveniyorum.
teşekkürler, araştırmaya devam 

İsmail Bey kurulumunuz hayırlı olsun.Benim gözüme takılan konu kayanın az olması bana göre biraz daha eklenmeli ve dalga motoru aşağıya değil su yüzeyine vurmalı diğer konu ise aydınlatma. Aydınlatma hakkında bilgi verebilir misiniz? Bildiğimiz wallwasher mıdır?

İsmail Bey kurulumunuz hayırlı olsun.Benim gözüme takılan konu kayanın az olması bana göre biraz daha eklenmeli ve dalga motoru aşağıya değil su yüzeyine vurmalı diğer konu ise aydınlatma. Aydınlatma hakkında bilgi verebilir misiniz? Bildiğimiz wallwasher mıdır?
Uyarınız için teşekkürler tanka şu anda elimi sokmamak için müdahale etmiyorum canlı girmeden önce tekrar gözden geçireceğim. Aydınlatma power led ama wallwasher değil kasası benziyor :)  

Nitrit ve Amonyak testleri geldi, salifert marka. Testleri denedim fakat her iki sonuçta neredeyse
sıfır görünüyor klavuza göre yaptım testleri, tanka su tuz kaya gireli 13 gün oldu 3 gün önce fritz bakteri kültürü girişi yapmıştım. Bu sonuçlar normal olabilir mi ?

924441ab3788072c64a96f90db07b047.jpg

33558b69dba1bacfad8acbb807ba536b.jpg

Sonuclar Normal canli girisi olunca bir miktar nitrat olur hersey yolunda suan icin

SAYMİN_25.DEN MERHABALAR

Fritz çok iyi bir kültür bu sonuçlar gayet normal ama nitrat ölçümü de yapıp diatom sürecini beklemek lazım bu süre içerisinde temizlik ekibi girişi ile iş başlayabilirsiniz

güzel gidiyor

keyifli hobiler

Fritz çok iyi bir kültür bu sonuçlar gayet normal ama nitrat ölçümü de yapıp diatom sürecini beklemek lazım bu süre içerisinde temizlik ekibi girişi ile iş başlayabilirsiniz
güzel gidiyor
keyifli hobiler
Nitrat testi gelince onuda kontrol edeceğim diatom sürecini beklemedeyim [emoji5]

Konu görüntüleyen kullanıcılar