Keşfet

80x70x50 ReefSide

cgrcsr

Yeni Üye
Ad Soyad
M.Çağrı
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar,

Zorunlu bir şekilde hobiye verdiğim araya yeni bir kurulum ile son veriyorum.

Tankı yaklaşık 1 ay önce sipariş verdim ve süre zarfında gerekli ekipmanları topladım.

Her şeyin içime sinerek ve uzun soluklu olmasını dilediğim bu projeme bugün tankın gelmesiyle start veriyorum.

Tank 80x70x50 ölçülerinde olacak aslında daha büyük olmasını dilerdim fakat evdeki yerimiz buna müsade ediyor. 

Kaya dizaynını 3 taraftan da keyifli bir seyir açısı verecek şekilde yapmayı planlıyorum.

Tavsiye ve eleştirilerinizi bekliyorum.

Önce sizin sonra resifiniz için sağlıklı günler.

Ekli dosyayı görüntüle 39853

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gayet güzel görünüyor

kum çok mu kalın bana mı öyle geliyor :)

2 çeşit kum var ve evet kalım ama çok beğendim boyutunu 

hayırlı olsun,,sps tankımı olucak?sol taraf daki kayalar yere biraz az basarsa daha iyi olur..

hayırlı olsun,,sps tankımı olucak?sol taraf daki kayalar yere biraz az basarsa daha iyi olur..
Kaderine tank kendi karar verecek gibi Nitrat fosfat 0 şekilde devam edebilirse sps olmazsa lps + montipora türleri olacak. Kayaların altlarında boşluklar kalacak şekilde yapmaya çalıştım ama olduğu kadarı bu. Sırf altı boşluklu olsun diye de yapay görüntü elde etmek istemiyorum. Ayrıca 2 taraflı izleme alanı elde etmek için Kaya dizilimi yaptığım için zor oldu ve müdahale imkanı yok gibi maalesef 

2 gündür noktasal olarak başlamış olan diatom bugün iyice artarak kum ve kayaların üzerine yayıldı.

Sistemde çok az micro bubble sorunu yaşıyorum. PS den değilde taşırmadan geliyor ne yaptımsa engelleyemedim. 

Vay vay vay güzel oluyor akvaryum hayırlı olsun kolay gelsin.

Özlemiştik tekrar hoşgeldiniz uzun ömürlü olur inşallah. 

Bubble king mini 160 Protein skimmer ve Red dragon mini 3.5 m3 kafa motoru alındı.Daha önce bu kafa motorunu kullanmış olanlar var ise acaba fazla gelme ihtimali var mı? Kafa motoru üzerinde kısarak kullanmak için bir ayar bulunmuyor acaba ne şekilde kısarak kullanabilirim. Bu arada ilk canlılarımı bu hafta girmeyi düşünüyorum. Kumdaki diatom yok oldu bembeyaz haline geri döndü.

Bubble King mini 160 sisteme dahil edildi, Red dragon mini 3.5 fazla geldiği için kullanmaktan vazgeçtim malesef. 

Ayrıca akvaryuma 

2 adet S boy ocellaris clownfish ve 1 adet XS bicolor blenny eklendi.

1 adet minik candy cane ve montipora fragları eklendi.

Çağrı Bey yeni tankınız hayırlı olsun.

Çağrı Bey yeni tankınız hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.

Tanka 

1 adet S yellow tang

1 adet S  blue tang

6 adet S chromis eklendi (1 adet daha eklenecek)

Tüm canlıların keyfi yerinde hepsi yem alıyor, blue ve yellowun biraz daha zamana ihtiyacı var alışmak için camda volta atıp klasik stres hareketi yapıyorlar. 

35 lt su değişimi yapıldı. Tuzluluk 1025.5 olarak ayarlandı. Canlıların keyfi yerinde chromisler 5+1 olanı dövmüşler acil 1 adet daha eklemem gerek.

Şu an iki sorunum var, palyaçolardan beri tanka eklediğimden beri uzun ve beyaz dışkılama yapıyor ve kuyruğunun ucunda çok ufak bir deformasyon var fakat iştahı yerinde ve hareketlerinde yüzmesinde sıkıntı yok. 

Blue tangim su değişiminden sonra bol miktarda benek yaptı, diğer balıklara da sıçramış az da olsa. Fakat hepsi iştahla yem yemekteler.

Dün çektiğim fotoğraflar;

Ekli dosyayı görüntüle 40582

Ekli dosyayı görüntüle 40583

Ekli dosyayı görüntüle 40584

Beyaz dışkı genelde iç parazitin göstergesidir. İç parazit bazen sağlıklı beslenme ve su koşulları iyi olduğu taktirde kendi kendine düzelebilir. İlk seferde biraz fazla balık eklemişsiniz, o nedenle beyaz benek normaldir. Özellikle tangler biraz daha oturmuş akvaryum, stabil su koşulları ve yosun gelişimi olan tanklarda daha rahat ederler. Sarımsak da yardımcı olacaktır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar