Keşfet

85x45x38 Sığ Reef

ahmet_adana

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet KURUM
Herkese merhaba...Uzun yıllardır tatlı su bitkili akvaryumlarla uğraştım..Artık benimde bir tuzlu su akvaryumum olmalı dedim ve yola cıktım..Tankı kuralı yaklaşık 3 ay oldu..Buraya konuyu yeni açıyorum :)   

TANK : 85x45x38h

SUMP : 50X40X40

PS : JNS CO-1

AYDINLATMA : 4X24 W  2xATİ BLUE PLUS 1xPACİFİC SUN CRYSTAL BLUE 1xPACİFİC SUN SPECTRA +

GERİ DÖNÜS :NEW JET 2300 

DALGA MOTORU : JEBAO RW-4

KAYA : OCEAN NATURES 

KUM : OCEAN NATURES SAMOA PİNK #2

Öncelikle hoşgeldiniz Ahmet Bey, elinize ve Emeğinize sağlık. Uzun soluklu olması dileğimle.

Kurulum hayirli olsun biraz once diger bir forumda kurulumla ilgili basliginizi gordum

Ancak biraz hizli gitmissiniz...

Suan bir sorun var mi?
Halen baliklar kaciyor saklaniyor mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kurulum hayirli olsun biraz once diger bir forumda kurulumla ilgili basliginizi gordum

Ancak biraz hizli gitmissiniz...

Suan bir sorun var mi?
Halen baliklar kaciyor saklaniyor mu?

Ercan bey merhaba...Evet orada konu acmıstım burada acmak yeni nasip oldu..Yani aksama kadar oda boş ve odaya girince ve tankın önünde durunca kacısıyorlar yem yeme sıkıntısı vs yok balıkların ancak dedgim gibi bi ürkme var ama fox faceden kaynaklı diye düşünüyorum.Suan cok güzel geziniyorlar ama en ufak harekette kacıp cıkıyorlar geri :D..Var midir bi çaresi ?

Akvaryumu surekli oturdugunuz bir odaya en dip koseye koyun, surekli insan gorsunler ki yakalandiklari dogadan cikip sizin kontrolunuzde olan bir tankta olduklarini ogrensinler
Yani kapiya en uzak nokta onunde durdugunuzda evin isik golgesi baliklara gelmeyecek sekilde olsun golgenizi de baska bir kisi gibi dusunup daha cok korkarlar...

Akvaryumu surekli oturdugunuz bir odaya en dip koseye koyun, surekli insan gorsunler ki yakalandiklari dogadan cikip sizin kontrolunuzde olan bir tankta olduklarini ogrensinler
Yani kapiya en uzak nokta onunde durdugunuzda evin isik golgesi baliklara gelmeyecek sekilde olsun golgenizi de baska bir kisi gibi dusunup daha cok korkarlar...

Ercan bey tavsiye ve yorumunuz için cok teşekkkür ediyorum...Ancak tankı koyacak baska yerim yok :D  yani sadece 2 balık oldugu için de olablir mi acaba tanka yarın bi kaç balık eklemesi yapacagım sürü balıkları anthias ve maroon clown düşünüyorum..Sailfin ve blue tang de aklımda ama kararsısızm..Sizlerin de tavsiyesini alabilirim :)  teşekkürler

O zaman akvaryumun bulundugu alanda daha cok vakit gecirin ki baliklar alissin, cocugunuz var mi? Gidip cama yada mobilyaya vuruyorlar mi? Bunlarda etkileyebilir

O zaman akvaryumun bulundugu alanda daha cok vakit gecirin ki baliklar alissin, cocugunuz var mi? Gidip cama yada mobilyaya vuruyorlar mi? Bunlarda etkileyebilir

Maalesef cocuk yok :D  sbh işe gidiyorum aksam eve geliyorum ancak bu kadar görüyorlar beni bnm dısımda pek odaya giren yok ama bende anlamadım..Balık sayısını vs artırırsam bunun da bi etkisi olacagını zannediyorum..Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanıza :)

Tankiniz hayirli olsun jns hakkinda bi kac yorum alabilirmiyim sesi ozellikle merak ettigim kisim,simdiden teşekkürler 

Jns Co-1 daha önce kullandım, ses konusunda bir problem yaşamazsınız, sessiz bir ps denebilir.
Toplamaya bir örnek,
cf0b5de6b3723757f9a891f02e4c32a7.jpg

Bir kac guncel foto.Tanka 5adet chromis ekledim yaklasik 3 hafta oldu..Daha mercan giremedim :)
4188ce26a558d147b122ea664f70e760.jpg

c34a55d7054002c3015d1217b13dab6d.jpg

ce7c8f556b6c40697e37c1e8eac09ade.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar