Keşfet

85x55x45

Rebeldee

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdullah kahraman
Merhaba arkadaşlar 

kurulum tahmin lerime göre en az 5-6 ayı bulucak yavaş yavaş malzemelerimi toplamaya başladım bunu yaparken bir yandan araştırıp bir yandanda araştırma sırasında yanlış kanılara varmamak için size danışmak istedim , Umarım aynı ölçüleri düşünenler için bir ön fikir oluştur muşta olurum.

1 veya 2 adet tang 1 çift palyaço (tangleri ilerleyen dönemde düşünüyorum)

mercan olarak soft ve lps basit mercanlar( mercan için acelem yok )

-akvaryum 85x55x45h( bu hacmin seçilme sebebi yeni başlayanlar için yorumlarda araştırdığım kadarıyla 200-400 lt arası olarak görülmesi yoksa gönlüm 100-150lt arasındaydı) sump sistemli  sump ın tatlı su bölmesi var tek şaşırtmalı ( akvaryumu sökerken taşırma kutusunda çatlak oluştu acele etmiyorum kuruluma yakın tamir etmeyi veya o kısmı değiştirmeyi düşünüyorum)

-kafa motoru olarak ehaim compack 3000 temin ettim (alternatif olarak aquabee 3000, new jet 2300 düşünmüştüm)

-rw 4, rw 8 ,mp 10 arasında kararsızım( büyük ihtimal fiyat performans ve watt tüketimini göz önüne alıp rw 4 de karar kılabilirim yetersiz gelirse ikinci bir rw 4 le problem kalmaz diye umuyorum)

-ps olarak curve 7 de karar kıldım yorum ve kullanılan akvaryumları incelediğim de fiyatı göz önünde bulundurarak fiyatına göre makul performans geldi 

-aydınlatma olarak hopar 6x39 var elimde modifiye etmek ve t5 lerin hepsini değiştirmek için harcıycağım parayı göz önüne alınca led armatür bana daha çekici geliyor bu konuda kafam karışık balıkta şuanki halini kullanmam problem olmazsa mercanı sonraya bırakıp hiç masraf etmeden kullanıp düşünmek için zaman kazan mayı düşünüyorun 

- r/o cihazı alınıcak araştırılıyor

-atc özellikli refraktometre alınıcak 

-tuz,katkı,test araştırılıyor

-canlı kaya (ölü kaya düşünüyorum) belki yerli kaya kullanılabilir

-kum araştırılıyor 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abdullah Bey merhaba,

Öncelikle hoş geldiniz. 50x50x40 ölçülerinde alttan hazneli bir akvaryumla da başlayabilirsiniz. Yeni başlamanız çok önemli değil, doğru başlamanız ve doğru ilerlemeniz önemli. Bunun için de araştırma yapmanız (ki yaptığınızı yazmışsınız) ve iyi bir profesyonel destek almanız gerekli.

Balık aşamasında aydınlatma çok da önemli değil ama ileriye (mercan safhasına) yatırım için armatürün ve lambaların kalitesine dikkat etmenizde fayda var. Sadece kasası değil, eğer floresan olacaksa armatür balastı, yansıtıcısı da lambalar kadar önemli.

Kurulumda ve sonrasında arıtılmış su kullanacağınız ve her zaman ihtiyacınız olacağı için arıtma cihazı edinmenizde fayda var.

İlk aşamada katkı  (bakteri kültürü hariç, Prodac Nitridac öneriyorum) ihtiyacınız olmayacak ama test edinmenizde fayda var. Kurulum aşamasında ilk ihtiyacınız olacak testler; Amonyak, Nitrit, Nitrat. Sonrasında PH, KH, Fosfat ve yine Nitrat. Ca, Mg gibi testlere birkaç yıl sonra, akvaryuma SPS gibi mercanlar eklemeye başladığınızda ihtiyacınız olur. Düzenli su değişimi ile bu elementleri zaten eklemiş oluyorsunuz akvaryuma. 

Size tavsiyem canlı kaya, canlı kum ve su (ki başka akvaryumdan alınacak suyun hiçbir faydası yok) olayına girmemeniz olur. Zira o kayalar ile akvaryuma ne geleceğini bilemezsiniz. Tamamen ölü (suya girmemiş kaya ve kum) kaya ve kum ile başlamanız daha iyi.

Tekrar hoş geldiniz.

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Tavsiye ve önerileriniz için çok teşekkür ederim acıkcası hiç üşenmeden içtenlikle bu kadar ayrıntılı tavsiyelerde bulunmanız benim için çok önemli akvaryumu almış bulundum belki araştırmamsürecinde akvaryumu takas yapmayı düşüne bilirim profesyonel yardım adına suan fromdan başka destek almam zor kaya ve kum konusunda özellikle uyarınızı dikkate alıcağım aydınlatma konusunda beni netleştiemiş oldunuz kurulumu mercansız yapıp iyi bir armatıre geçince mercan eklemesi yapıcam tekrardan teşekkür ederim

-atc özellikli refraktometre  alındı

-curve 7 ps alındı

-rw 4 alındı ikinci bir tane alabilirim (akvaryumun önceki sahibiyle konuştum rw 4 tavsiye etti)

eksiklerim

-r/o osmos yarın alıcam

-tds metre alınıcak

-alınıcak kurulum için en az 15 kg kadar gerekicek bir kova almayı düşünüyorum

-kaya ,kum

-testler 

-su tamamlama 

-ps geciktirici

-aydınlatma hopar 6*39 modifiye etmeden bir süre iadare ederse led düşünüyorum

-ehaim compack 3000 biraz gürültülü çalışıyor çözemedim pervaneleri sağlam mıknatıs yatağında çizik yok

gördüğüm eksikler bunlar, kurulum için gözüken  başka eksiğim varmıdır aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler.

Zatek arıtma aldım

tuz olarak reefflowers almayı düşünüyorum tavsiye ediceğiniz başka bir marka varmı

test kiti olarak hangi markayı tavsiye edersiniz

Tuz artık karışmıştır diye düşünüyorum :) Son durum nedir?

kusura bakmayın Tolga bey 

anca fırsat bulabildim

Ekli dosyayı görüntüle 43210

Ekli dosyayı görüntüle 43209

dayanamayıp kayaların şeklini tekrar değiştirdiğimden su biraz bulanık, telefon çekimi olduğu için resimler net değil

temizlik ekibi

-2 ad hermit tam türünü bilmiyorum

-5 ad conch (1 ad sumpta)

-2 ad buyuk boy turbo salyangoz

mercanlar

-yeşil mushroom (ben kayalarla hediye geldiği için dayanamayıp erken koydum siz bu hataya düşmeyin )

-xenia(  ben kayalarla hediye geldiği için dayanamayıp erken koydum siz bu hataya düşmeyin kötü durumdalar)

balıklar

-1 ad percula

ekipman

-hopar 6*39 (aquareef x50 ile değiştirmeyi düşünüyorum ilerde)

-rw 8 yarım güçte yeterli geliyor

-ehaim compack 3000

-curve 7 ps

-su tamamlama markasını bilmiyorum

-5 kademeli osmoz

kaya caripsea 18kg yerli kaya 1,5kg

kum vitasand mercan kumu 2 numara

tuz reeflouwers

dün testleri mi yaptım

tuz 1,023

sıcaklık 25c

PO4  0,03 den küçük

NO3  5

Ca 440

Mg 1440

KH 8,9

Kendime bir balık listesi bekirledim  daha sonra sıkıntı yaşamamam adına uyumsuz balık varsa uyarırsanız sevinirim 

-1 adet percula mevcut yanına ekleme yapabilirim

-1 adet sixline waressa mevcut

-1 adet firefish

- 1adet purple fire fish

- 1 adet m boy yellow tang(en son eklemeyi düşünüyorum)

- 1 adet karides tür araştırıyorum

aklımı çelen balık olmazsa niyetim boyle sisteme ağır gelirmi veya başka balık ekleme şansım olur mu, uyumsuz vazgeç dediğiniz veya tavsiye ediceğiniz tür varmı, teşekkürler

QaYp0g.jpg
AL6yp7.jpg

1523522161603.jpg

14 Ayı doldurduk biraz yavaş gidiyoruz 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah, yavaş gitmek iyidir, ağır ağır kurulan tanklarda sorunlar çok daha az çıkıyor.

Mushroomlar biraz fazla büyük açmış gibi, ışık şiddeti yetersiz geliyor olabilir.

Aydınlatma aquareef x50 yosun sorunu yaşayınca biraz saati ve şiddeti düşürdüm onun etkisi olmul olabilir

Konu görüntüleyen kullanıcılar