TarıkK
Yeni Üye
- Ad Soyad
- TARIK KÜÇÜK
Merhaba,
Tuzlu su macerasına pico tankla devam etme kararı aldım ve dün akşam itibariyle kum ve su koyulup dönmeye başladı. Kum olarak Akdeniz Çalış plajının kumunu kullandım çok güzel bir görsel verdi. Gece tuz eklenerek 1023 seviyesi ayarlandı ve sabaha kadar su döndü. Sabah işe gelmeden önce işi hızlandırmak için 1 kapak Fritz 460 eklendi (aslında bu ölçü için yarım kapak gerekliydi ama dalgınlığıma geldi). Akşam ana tanktan bir parça canlı kaya alınıp diatom beklenmeye başlanacak. Ufaklıkla ilgili bilgiler şu şekilde:
Tank: 9 Lt
Ölçüler: 25x15,5x28cm
Aydınlatma: 2w led (ancak 2 mavi 1 beyaz powerled eklenecek)
Filtre: Hydor nanoyla fosfat reaktörü içindeki karbon ve diğer medyaya su basılacak. Bir nevi harici filtre olarak kullanacam.
Dalga motoru: Yok. Hydor nano'nun akıntısının yeterli olacağını düşünüyorum.
Kaya: Caribsea. Bulabilirsem bunun yerine bir kaç ufak parça fiji kayası.
Canlılar: Kenya tree, torch coral, zoa, mushroom, xenia, gorgonia
Ekli dosyayı görüntüle 45411
Ekli dosyayı görüntüle 45410
Ekli dosyayı görüntüle 45409
Tuzlu su macerasına pico tankla devam etme kararı aldım ve dün akşam itibariyle kum ve su koyulup dönmeye başladı. Kum olarak Akdeniz Çalış plajının kumunu kullandım çok güzel bir görsel verdi. Gece tuz eklenerek 1023 seviyesi ayarlandı ve sabaha kadar su döndü. Sabah işe gelmeden önce işi hızlandırmak için 1 kapak Fritz 460 eklendi (aslında bu ölçü için yarım kapak gerekliydi ama dalgınlığıma geldi). Akşam ana tanktan bir parça canlı kaya alınıp diatom beklenmeye başlanacak. Ufaklıkla ilgili bilgiler şu şekilde:
Tank: 9 Lt
Ölçüler: 25x15,5x28cm
Aydınlatma: 2w led (ancak 2 mavi 1 beyaz powerled eklenecek)
Filtre: Hydor nanoyla fosfat reaktörü içindeki karbon ve diğer medyaya su basılacak. Bir nevi harici filtre olarak kullanacam.
Dalga motoru: Yok. Hydor nano'nun akıntısının yeterli olacağını düşünüyorum.
Kaya: Caribsea. Bulabilirsem bunun yerine bir kaç ufak parça fiji kayası.
Canlılar: Kenya tree, torch coral, zoa, mushroom, xenia, gorgonia
Ekli dosyayı görüntüle 45411
Ekli dosyayı görüntüle 45410
Ekli dosyayı görüntüle 45409