Keşfet

90*50*40 İlk resif akvaryumum

Biall

Yeni Üye
Ad Soyad
Bilal
Arkadaşlar merhaba, 

bu foruma yeni üye oldum şimdiye kadar bitki akvaryumu ile uğraş veriyordum yüksek hacimli akvaryumdan korkmaya başladığım için bırakmak zorunda kaldım.(2 yaşlarında 2 adet oğlum var)

Hobi bu insan duramıyor. şimdi deniz akvaryumuna geçiş yapmaktayım.600 litrelerden 160 litreye düştüm çocukların korkusundan. inşallah sizlerinde yardımıyla güzel bir resif akvaryumuna giriş yapacağım.

Biraz araştırma yaparak malzemeleri aldım Sadece PS ve akvaryum gelmedi cumartesi gelecek ozaman ilk resimi size sunacağım.

Ebat: 90*50*40

Kaya : Natures ocean / natural reef coral rock 36 kg(hepsini kullanmayacağım biraz stok dursun dedim.)

Kum : 18LT Natures ocan canlı kumu

Dalga motoru : eheim 3000 + eheim 1800 (ben 3000 fazla bile düşündüm yalnız bizim akvaryumcu 4800 ün yeteceği konusunda çok ısrarcı)

PS : dc 202 (Amacım çok yükleme yapınca dahi nitrat sorununu minimuma indirmek)

ışık : aquareef 50x

su aşısı için : reeflowers deniz suyu 20 lt

tuz : reeflowers reef salt

eksik veya yanlış birşeyim var ise bildirirseniz çok sevinirim. Bu sayfada uzun soluklu inşallah size akvaryumumu sunmaya devam edeceğim.

şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba, 

bu foruma yeni üye oldum şimdiye kadar bitki akvaryumu ile uğraş veriyordum yüksek hacimli akvaryumdan korkmaya başladığım için bırakmak zorunda kaldım.(2 yaşlarında 2 adet oğlum var)

Hobi bu insan duramıyor. şimdi deniz akvaryumuna geçiş yapmaktayım.600 litrelerden 160 litreye düştüm çocukların korkusundan. inşallah sizlerinde yardımıyla güzel bir resif akvaryumuna giriş yapacağım.

Biraz araştırma yaparak malzemeleri aldım Sadece PS ve akvaryum gelmedi cumartesi gelecek ozaman ilk resimi size sunacağım.

Ebat: 90*50*40

Kaya : Natures ocean / natural reef coral rock 36 kg(hepsini kullanmayacağım biraz stok dursun dedim.)

Kum : 18LT Natures ocan canlı kumu

Dalga motoru : eheim 3000 + eheim 1800 (ben 3000 fazla bile düşündüm yalnız bizim akvaryumcu 4800 ün yeteceği konusunda çok ısrarcı)

PS : dc 202 (Amacım çok yükleme yapınca dahi nitrat sorununu minimuma indirmek)

ışık : aquareef 50x

su aşısı için : reeflowers deniz suyu 20 lt

tuz : reeflowers reef salt

eksik veya yanlış birşeyim var ise bildirirseniz çok sevinirim. Bu sayfada uzun soluklu inşallah size akvaryumumu sunmaya devam edeceğim.

şimdiden teşekkürler.
Bilal bey hoş geldiniz,

uzun soluklu sorunsuz bir tankınız olması dileklerimizle.

ehime 3000 +1800 dalga motoru dediniz tank içi dalga veya sirkülasyon amacı ile düşündüyeseniz  wave maker tarzı bir motor seçseniz daha iyi olacağını düşünüyorum

geri dönüş olarak diyorsanız 3000 olabilir

saygılarımla

Hayırlı olsun başlangıçta kullanacağınız cihazların seçiminde değiştirilmemek üzere alınması bu işin en püf noktası keyifli kurulumlar şimdiden

Bilal bey hoş geldiniz,

uzun soluklu sorunsuz bir tankınız olması dileklerimizle.

ehime 3000 +1800 dalga motoru dediniz tank içi dalga veya sirkülasyon amacı ile düşündüyeseniz  wave maker tarzı bir motor seçseniz daha iyi olacağını düşünüyorum

geri dönüş olarak diyorsanız 3000 olabilir

saygılarımla
Dalga motorunu sirkulasyon için düşündük aslında. ama almış bulundum artık. dediğinizi inceleyip değiştirebilirim tabi :)

Kayalari yıkadım ve üzerindeki alcimsi tortudan kurtuldumsizce hangi tasarımı yapmalıyım? veya farklı bir şeymi denemeliyim mercanlar için?

Ekli dosyayı görüntüle 39158

Ekli dosyayı görüntüle 39159

Ekli dosyayı görüntüle 39160

Hayırlı olsun başlangıçta kullanacağınız cihazların seçiminde değiştirilmemek üzere alınması bu işin en püf noktası keyifli kurulumlar şimdiden
teşekkür ederim yorumunuz için. bu cihazlar uzun süre değiştirilmez herhalde doğrumu düşünüyorum acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kaya dizaynı tamamen görselliğe dayandığı için hangi şekil hoşunuza giderse öyle karar vermelisiniz 

sadece kayaların konumlandırılmasında su akışının tamamen geçebileceği tortu pislik tutmayacak şekilde konumlandırılması önemli 

formumuz için de kayalar la ilgi makalelerimiz de bulunmakta okumanızda fayda var

Üstadım son kaya tasarımını ben bile kıskandım bu akvaryum çok güzel olacak galiba çok güzel bir 3D gibi gözüküyor

teşekkür ederim hocam bilginiz için vadi benimde gözüme daha hoş gözüktü:).

İnşallah sizin yardımıyla güzel bir akvaryum olacak

Kayaların yerleştirilmesinde tek kıstas görsellik değil bi çok etken var. Şu paylaşımı incelerseniz bence fikir verecektir. Ayrıca 3. fotoğraftaki dizilimi oldukça beğendim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayaların yerleştirilmesinde tek kıstas görsellik değil bi çok etken var. Şu paylaşımı incelerseniz bence fikir verecektir. Ayrıca 3. fotoğraftaki dizilimi oldukça beğendim.

3. fotografta su akıntısını etkileyen bir unsur göremedim hesabıma göre zaten. tek sıkıntısı ya vadiyi kısmam lazım kenarlara değmemesi için yada bu şekilde burakıcam 2 veya 3 noktata cama temas olacak.

Foruma hoşgeldiniz. ..3. Resimdeki kaya dizaynı gayet güzel duruyor ama cama dayanması su sirkülasyonunda ve ilerde ekleyeceğiniz mercan konumlandırmanızda sıkıntı yaratabilir kayaları cama dayamadan ortalanacak şekilde konumlanması daha uygun olur 

Tekrar hayırlı olsun 

Bence 2.resim daha güzel ve işlevsel

Bu tasarıma karar verdim. Nedeni hem akvaryumun ebadına uymaması diğerlerinin(evdeki hesap çarşıya uymadı :)), resif için en uygununun bu olması ve su sirkülasyonunun en iyi olan hali olması.
dün akşam kurdum sabah işe geldim evden bir telefon geldi oğlum içine bozuk para atmış toplayabildiğini toplamış hanım ama bir tane daha olması lazım bulamıyorum dedi :). inşallah akşama kadar bozmaz suyu.

Ekli dosyayı görüntüle 39337

hayırlı olsun ölçü güzel kaya dizilimi güzel. Yalnız kayaların kumla teması çok fazla ona dikkat edin

Bir süredir paylaşımda bulunmadım sabit kaldığı için. İlk canlılarımı koymuş bulunmaktayım. 2 palyaço 1 torch coral 2 zoa türü ve 1 kan kırmızı karides. mercanlar 15 gündür diğer canlılar 7 gündür sorunsuz yaşamaktadır. 

hayırlı olsun ölçü güzel kaya dizilimi güzel. Yalnız kayaların kumla teması çok fazla ona dikkat edin
Sizin dediğinizin farkındayım ufak ufak tasarımı bozmayacak şekilde değişim yaptım. ortadaki kayanın yan olması çok etkiliyor ama arka bölümden temas neredeyse yok.

Ekli dosyayı görüntüle 39669

Birde yılan yıldızı (kırmızı-beyaz) akvaryumuma girmiş mercanlar ile takılıyor kendi başına.

akvaryum nereye konumlandırılmış durumda. sol taraftan görüş alabilecek misiniz. kayalar cama çok yakın, temizlik olmz galiba. o taraf açıkta olacaksa görüntü kirliliği canınızı sıkabilir ilerde.

hayırlı olsun yeni akvaryumunuz.

akvaryum nereye konumlandırılmış durumda. sol taraftan görüş alabilecek misiniz. kayalar cama çok yakın, temizlik olmz galiba. o taraf açıkta olacaksa görüntü kirliliği canınızı sıkabilir ilerde.

hayırlı olsun yeni akvaryumunuz.
Evimde Merdiven altına gömme dolap yaptırdım. yanı sadece önden bakılabiliyor. başka açı yok.

camlara baş parmak kalınlığında mesafesi bulunmakta taşların.

Konu görüntüleyen kullanıcılar