Keşfet

Açık Kaynak Armatür Projesi

Evet armatür yapımı devam ediyor. Kasa yapımını tamamladım. Sağ olsun otel teknik servisindeki Hasan ustamın kasa yapımında oldukça emeği geçti. Ekli dosyayı görüntüle 29383Ekli dosyayı görüntüle 29384Ekli dosyayı görüntüle 29385Ekli dosyayı görüntüle 29386Ekli dosyayı görüntüle 29387Ekli dosyayı görüntüle 29388Ekli dosyayı görüntüle 29389Ekli dosyayı görüntüle 29390Ekli dosyayı görüntüle 29391Ekli dosyayı görüntüle 29392Ekli dosyayı görüntüle 29393

Armayür içerisinde 7 adet fan var. 3'ü tepede alüminyumu soğutan frekans ayarlı fanlar. Isı yükseldikçe arduino sinyal göndererek çalıştırıyor ve devri ısıya göre arttırıyor. Isı normalse fanlar çalışmıyor. Sol yanda 2 adet fan içerideki havayı dışarı atacak şekilde konuşlandırıldı. Bilgisayar güç kaynağı ile fanlar destekleniyor ve bir fan da güç kaynağını soğutuyor. Ayrıca ledler için kullandığım güç kaynağı üzerinde de bir fan var. Anlayacağınız içeride fırtına kopuyor :)

Çalışırken videosunu çekip paylaşmak istiyorum ancak video boyutundan dolayı paylaşamıyorum. Boyutu küçültebilirsem onu da sizlere sunacağım. 

Ekli dosyayı görüntüle 29395Ekli dosyayı görüntüle 29394

Bu arada armatürü görenlerin nazarına geldim. Arduino kartım, bir adet ledim ve led sürücüm yandı. Lütfen maşallahları esirgemeyin :)

Şimdilik bu kadar en kısa zamanda çalışmasını da görüntüleyip paylaşacağım herkese iyi geceler...

 
Bugün cam montajını da tamamladım. Kısa süreli deneme şansım oldu ancak yarın sabahtan akşama kadar çalıştırıp kontrollerini yapacağım. Armatürün içerisine yerleştirdiğim alıcı max. 31 C ye kadar sıcaklık ölçtü. Fanlar 28 derecede devreye giriyor ancak düşük devirde döndükleri için 31 dereceye kadar yükseliyor ve orada sabitleniyor. Tabii bu söylediğim gün simülasyonu içerisindeki maksimum değerlerde geçerli. Ledlerin parlaklıkları azaldığında sıcaklıkta düşüyor.

Ekli dosyayı görüntüle 29469Ekli dosyayı görüntüle 29470

Bunlarda test aşamasındaki fotoğraflar. Video ile ilgili sorunu çözebilirsem o da yakın zamanda sizlerle. 

 
Gerçekleri söylemem lazım wortech Radeon xr Pro 2. Adet aldım sps de verim alamadım

Ardından wermez 200 aldım Şimşek'e çakıyı yağmur modu hava bulutlu vs vs onbinler tl nin üzerinde para gitti daha Bağlantı aparatları ayrı

Yaşasın t5 Ati ve giesamann

 
ay ışığına hangi renk led kullanılıyor bilgisi olan varmı

 
Evet armatürü akvaryum üzerinde monte ettim ve 3 gündür denemede. Arduino sorunsuz gün simülasyonu yapıyor. Bu arada soğutma işi ile ilgili DIY çalışma yapıldı mı daha önce bilmiyorum ama o konu ile ilgili de çalışma fotoğraflarım ektedir. Sebil motoru ile yaptığım soğutucunun bakır kısmına silikon hortum geçirdim. Temas yüzeyini arttırmak için de spiral şeklindeki boruyu biraz genişlettim. Termostat kullanmadım. Suyun sıcaklığına göre soğutucu ve ısıtıcıyı arduino kontrol ediyor. Bu arada elektrik tesisatını da bugün bitirdim

 Ekli dosyayı görüntüle 29969

Arduino Ay ışığı efekti

Ekli dosyayı görüntüle 29970

Arduino gün simülasyonu ledlerin en parlak yandığı aralık

Ekli dosyayı görüntüle 29971

Ay ışığından bir kare daha

Ekli dosyayı görüntüle 29973

Soğutucu sistemi (Sebil motoru ve soğutma düzeneği)

Ekli dosyayı görüntüle 29974

Bu da kendisine yapmış olduğumuz kapak

Ekli dosyayı görüntüle 29976

Soğutucu bakır boruyu 50'lik pimaş etrafında spiral hale getirdim. Ancak bu işlemden önce mutlaka silikon hortum geçirin. Bakır boru düzken bile silikon hortum zor geçiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 29977

Boya - Cila ve son kontroller

Ekli dosyayı görüntüle 29979

Bu da 10 prizli kontrol panelim. Arduino 4 prizi kontrol ediyor. Daha doğrusu ben 4'lü röle kartı almıştım. Daha sonra sistemi geliştirmeyi düşünüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 29981Ekli dosyayı görüntüle 29984

Soğutucu spirali yüzey alanını genişletmek için biraz açtım. Elektrik tesisatını yeni bitirdiğim için deneme yapmadım. Ancak şuna eminim 600 litre tankı 1 derece soğutması yarım saat almayacak.

Bu arada jarduino 1.2 versiyonunun yazılımına da ulaştım. Gerçek zaman saati ile ilgili bir problem var. Sorunu yakın zamanda çözeceğim  ve bir üst sürüme terfi edeceğim inşallah.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Emeklerinize sağlık güzel gidiyor.

 
Tekrardan merhabalar konuya cok ortadan girmis gibi olucak ama pwm ldd modülüne alternatif olarak bir ürün buldum siparis vermistim bugun elime ulastı ve testi gerçeklestirdim fiyat olarak da cok makul seviyelerde meanwell e nazaran ve güzel yanı 0-10v yerine direk arduinodan besleme gerceklestirebildim 0-6v max olmasından ötürü üründe 1 w ve 3 w secenekleri mevcut ilk denemelerim gayet basarılıydı sizinle paylasmak istedim ...

 
dc60012c995fe635049641e482a5d9ae.jpg

Üründe pin sıralaması
İn +
İn+
İn -
İn-
Pwm
Led +
Led-
Seklinde fiyatı kura göre 8 10 lira civarlarında ve 7-30 v giris 7-28v cıkıs aralıgında 2 v kendi için kullanıyo kısacası meanwell e rakip olabilir mi bilmiyorum hiç ldd serisini kullanmadım fakat ürün bana 0-6 v aralığında pwm seceneği ve fiyatından dolayı cazip geldi ...

 
Hayran oldum çalışmalarınıza gerçek hobici ruhu bu tebrik ederim.

Özellikle soğutucu ve ekranlı kontroller mükemmel olmuş.

 
sağolun Allah razı olsun inşaallah

 
Serkan Bey elinize emeğinize sağlık. Projeniz çok güzel ve faydalı. Sanırım arduino ile "jarduino" akvaryum kontrol yazılımı ve sisteminden faydalandınız. Bu konudan esinlenerek ben de aynı çalışmayı yapmak istesem de güç kaynağı, led sürücü, ısıtıcı vs'nin arduino ile bağlantısı kısmı gözümü korkutuyor. bize biraz daha detaylı bir anlatım yapmanız mümkün mü?

 
gerçekten ciddi bir emek harcamışsınız. Tebrik ederim.

 
Tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş. Hayalimdeki sistemi kurmuşsunuz. Tabi bu işi yapabilmek için elektronik ile haşır neşir ve arduino yazılım bilgisine sahip olmak gerekiyor. Halil beyinde söylediği gibi malzeme listesi ile birlikte detaylı bir anlatım yapabilirseniz bizim gibi arkadaşlara da yardımınız dokunmuş olur.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Bu konu baya zaman önce yazılmış ama nihayete ulaşmamış. Yazdığınız. Kodları paylaşırmısınız

 
Evet. Üzerinden yıllar geçti. Zamanında konuyu ben açmıştım. Proje sonuca da ulaşamamıştı o zamanlar. O zamandan bu zamana teknoloji baya değişti. Elimde hazır kod yok ama eğer kendi armatürünü yapmayı düşünüyorsan yardımcı olabilirim.

 
Evet. Üzerinden yıllar geçti. Zamanında konuyu ben açmıştım. Proje sonuca da ulaşamamıştı o zamanlar. O zamandan bu zamana teknoloji baya değişti. Elimde hazır kod yok ama eğer kendi armatürünü yapmayı düşünüyorsan yardımcı olabilirim.
Hibrit sistem yapıyorum elektronik kart olarak ardiunoyu mu kullanmalıyım başka kart tavsiyeniz olur mu  

 
Teşekkürler. Evet bu aralar evde bol vaktimiz oluyor geçen yıl aldığım ama hala kullanmadığım ürünler var.  "esp8266 nodemcu cp2102 v2" ile basit pwm pinlerini kullanarak RTC kartı ile zamanlı aralıklarda istediğim led lerin similasyonunu yapmak. Hali hazırda kullandığım armatür de 5 adet meanwell ldd 1000L ile sürdüğüm armatür entegre edip kontrol sağlamak. 

Hibrit sistem yapıyorum elektronik kart olarak ardiunoyu mu kullanmalıyım başka kart tavsiyeniz olur mu  
Önceki kullandığınız kodları paylaşabilirmisiniz :)

 
Teşekkürler. Evet bu aralar evde bol vaktimiz oluyor geçen yıl aldığım ama hala kullanmadığım ürünler var.  "esp8266 nodemcu cp2102 v2" ile basit pwm pinlerini kullanarak RTC kartı ile zamanlı aralıklarda istediğim led lerin similasyonunu yapmak. Hali hazırda kullandığım armatür de 5 adet meanwell ldd 1000L ile sürdüğüm armatür entegre edip kontrol sağlamak. 

Önceki kullandığınız kodları paylaşabilirmisiniz :)
Paşlaşmamın bir anlamı olmaz çünkü dokunmatik ekranın aynısı üretilmiyor yeni üretilenlerde uyum sağlamıyor olmuyor Bluetooth telefondan kontrol ilave edilebilirse olabilir biz yazılımı yazmadık Türkçeye çevirdim LED’ler ve fan ilave ettim yazılımdan anlayan arkadaş varsa kodu vereyim Bluetooth eklesin herkes faydalanır o zaman aylarını alabilir yazılım işi tam bilmiyorum 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst