Keşfet

Açık Kaynak Armatür Projesi

Erdoğan bey ben size katılmıyorum;

Evet burada asıl amacın "Mercanların ihtiyacı olan ışık kaynağını en iyi şekilde verebilme" konusunun olduğunu hepimiz biliyoruz. Hüseyin beyin tek farkı onun kurulu bir tankının olmayışı ve mercanların ışık karşısındaki hareketlerini gözlemlememiş olması olabilir.( bence mercanları gözlemlemesinin konumuzla bir ilgisi yok) Fakat şu bi gerçek; hüseyin bey şuan da konunun beyni pozisyonunda;

Neden mi?

Çünkü hüseyin bey bize hangi ledi almamız gerektiği konusunu söylemiyor. Benim gibi yada diğerleri gibi konuya hakim olmayıp  yada zamanı olmayan kişilere gün simülasyonu, pwm driver ile bütün renkleri istediğimiz şekilde açıp kapayabilme, bu özellikleri telefondan kontrol edebilme vs. ile  yapacağımız aydınlatmanın kemikleşmesine yardım ediyor bu ( elektronik devrelerin temini ve montajı ve en önemlisi yazılımsal tarafı) ( her ne kadar tek başına da olsa)

Ayrıca; 

Hüseyin beyin baştan beri uğraştığı nokta değişken olabilecek led ve driver kombinasyon seçeneklerine uygun yazılım ve donanım kadrosunu oluşturmak. Burada zaten led driver yapacak olan kişiler harıl harıl spectrum led konularında araştırma yapıp link paylaşımı yapıyorlar.
Sonuç?

Ben üç-beş forum üyesinin bir armatür yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi açığının tamamlanabilmesinden çok projenin tamamı için konuşuyorum.Yorumunuz sadece sizin konu hakkınızdaki eksik kalan taraflarınızı doldurmaya yöneliktir, bu projenin en önemli noktası yazılım değildir.Binlerce satırdan oluşan mükemmel bir kodlama, doğru olmayan led grubu ile sonuca ne kadar odaklıdır? 

Bana Hüseyin beyi savunmanıza gerek yok,çünkü benim Hüseyin beye karşı herhangi bir tutumum yok.Burası bir ardunio forumu olsaydı eğer,zaten bu şekilde bir yorumu doğal olarak bende yazma ihtiyacı hissetmezdim. Diğer yandan dikkat ederseniz tuzlu su akvaristliği ile ilgili Resif Bölgesi forumunda dıy bir proje üzerinde konuşuyoruz,bu yüzdendir ki projenin ana hatları bu konu üzerine yoğunlaşmalıdır. Aksi taktirde konu özgün bir tasarım ortaya çıkarmaktan çok, üzerinde '' 24 saat açık'' yazan standart kebabçı tabelasından öteye gitmez.

Hüseyin beyin mercan gözlemlemesinin konumuzla ilgisi olmadığını ifadesini neden kullandınız? Ben ne zaman böyle bir şey dedim? Bunu o değil siz yapacaktınız ve Hüseyin beye bununla ilgili feedback sağlayarak kafasında bazı konularla ilgili yol haritası çizmesi konusunda yardımcı olacaktınız. Siz konunun sadece kendinizi ilgilendiren kısmını alıyorsunuz, ben genel durum değerlendirmesi yapıyorum ve tekrar söylüyorum ''burası bir ardunio forumu değil''

Amacım başlığı okuyarak heveslenen forum üyelerinin bütçelerini zorlayarak alacağı ekipmanların sonradan çöpe gitmesini engellemeye çalışmak.Fayda sağlamayacak bir ürünün çok cüz'i bir miktar para vererek te olsa alınması, aslında o ürünün çok pahalıya alındığı anlamına gelir çünkü işe yaramayacaktır.Unutmayınız ki bu forumda öğrencilik imkanlarıyla bile hobisini sürdürmeye çalışan arkadaşlarımız var. 

Ayrıca; 

Hüseyin beyin baştan beri uğraştığı nokta değişken olabilecek led ve driver kombinasyon seçeneklerine uygun yazılım ve donanım kadrosunu oluşturmak. Burada zaten led driver yapacak olan kişiler harıl harıl spectrum led konularında araştırma yapıp link paylaşımı yapıyorlar.

Sonuç ? 1 aydan uzun zaman geçmiş ve led pcb ortada yok. Diyeceksin ki ''herkes istediğini alıp kullanacak, konumuz zaten o değil.'' Konu bu Fatih bey, katılsanız da katılmasanız da konu gerçekten bu.

Mercan ihtiyaçlarının tartışıldığı bölüm oldu. Ancak Hüseyin bey konunun dışarı çıktığını düşündüğü için mesajlarımızı moderatörlere sildirttik. Dediğiniz gibi mercanlarla ilgili her türlü soruyu cevaplamaya çalışırız. Keza ben ve bir kaç arkadaşımız konu ile  direkt ilgili yabancı kaynak paylaşımını yaptık. Hatta uzun bir mesajımda  led armatür için gerekli ilk adımın led seçimi olduğuınu da belirttim. Ama dediğim gibi Hüseyin bey teknik aksama yakın yardım talebinde bulununca sizlerin profesyonel mesleği olan bu alanda kimseye laf etmek düşmedi. Öyle iki tane Google un bulduğu sayfalarla gelip burada ahkam kesmek istemem bu işe eğitime yıllarını vermiş kişilere. Ama katılıyorum olay mercan için armatür yerine direkt armatüre döndü. Serzenişinizde haklısınız.
Elimde Ecotech Radion xr30w Pro var, ayrıca bir arkadaşımda Maxpect kullanıyor ve her ikisinin de içini açıp üretim mantığına baktım. Birkaç kişinin bir araya gelmesiyle benzer bir ürün çıkartılabilir, ve bu tip bir dıy çoğunluğun ihtiyacını görecektir. Ama işte en önemli konu -kaliteli armatürlere dikkat ederseniz eğer- led konfigürasyonu. Mesajınızı okudum ve yaklaşımınızı beğenmiştim Deniz bey.

Erdoğan bey

led seçimine spectruma ışık yogunluguna  neden takılıyorsunuz ki dıy led armatur kullanan arkadaslar burada kullandıkları ledlerı tanıtsalar fotograflarla ve videolarla destekleseler yeterlı olacak gıbıme gelıyor led seçimi için . cok derinlemesine  bilimsel veriler isteyen eger elinde ölçüm cihazı varsa dıy led armatür sahiplerinin misafiri olup ölçümlerini yapabilir anlatılanlara göre seneye reef cihazında bu şekil bir özellik mevcut basit bir cihazla ölçülen veriler yeterli olurmu diyebilirsiniz ama şöyle düşünürsek mercan gelişimi için sadece ışık yeterli değil girilen katkı ve besinlerde önemli net veriler elde etmek için deney ortamı saglanmalı bunun içinde zaman ayıracak ve ortamı hazırlayacak bır hobici bulamayız değil burda ülkemizdeki üniversitelerde bile bu şekil ortamlar kurulup araştırma yapılamıyor(su ürünleriyle ilgili konustum) dediğim gibi seneye reef gibi cihazların verdiği kelvin lux ve par değerleriyle yetinebiliriz

ayrıca kombinasyon yapacak cok çeşitte yok 3w power ledlerden mavi beyaz ve full spectrum için renk belirleyeceksiniz (marka olacak demeyede luzum yok onun kadar kaliteli forumda cok kişi var aliexpress.com dan alıp led dizen )

3w lık ledler en kolay uygulanabılen ve bulunabılen ledler oldugu ıcın yazdım yoksa farklı daha yuksek watt lı cob led modulleri de kullanabılırsınız

ve kombinasyon yapılırken bende ecotech radionun taklit edilmesinden yanayım başarılı bir armatür olduğu gerçek

önemli olan Hüseyin beyin bir kanalda sürebilecegimiz led miktarını öğrenmemiz için voltaj aralıgını ve amper değerini belirlemesi buda bızım led secımımızı kolaylastıracak

Sonuç?

Ben üç-beş forum üyesinin bir armatür yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi açığının tamamlanabilmesinden çok projenin tamamı için konuşuyorum.Yorumunuz sadece sizin konu hakkınızdaki eksik kalan taraflarınızı doldurmaya yöneliktir, bu projenin en önemli noktası yazılım değildir.Binlerce satırdan oluşan mükemmel bir kodlama, doğru olmayan led grubu ile sonuca ne kadar odaklıdır? 

Bana Hüseyin beyi savunmanıza gerek yok,çünkü benim Hüseyin beye karşı herhangi bir tutumum yok.Burası bir ardunio forumu olsaydı eğer,zaten bu şekilde bir yorumu doğal olarak bende yazma ihtiyacı hissetmezdim. Diğer yandan dikkat ederseniz tuzlu su akvaristliği ile ilgili Resif Bölgesi forumunda dıy bir proje üzerinde konuşuyoruz,bu yüzdendir ki projenin ana hatları bu konu üzerine yoğunlaşmalıdır. Aksi taktirde konu özgün bir tasarım ortaya çıkarmaktan çok, üzerinde '' 24 saat açık'' yazan standart kebabçı tabelasından öteye gitmez.

Hüseyin beyin mercan gözlemlemesinin konumuzla ilgisi olmadığını ifadesini neden kullandınız? Ben ne zaman böyle bir şey dedim? Bunu o değil siz yapacaktınız ve Hüseyin beye bununla ilgili feedback sağlayarak kafasında bazı konularla ilgili yol haritası çizmesi konusunda yardımcı olacaktınız. Siz konunun sadece kendinizi ilgilendiren kısmını alıyorsunuz, ben genel durum değerlendirmesi yapıyorum ve tekrar söylüyorum ''burası bir ardunio forumu değil''

Amacım başlığı okuyarak heveslenen forum üyelerinin bütçelerini zorlayarak alacağı ekipmanların sonradan çöpe gitmesini engellemeye çalışmak.Fayda sağlamayacak bir ürünün çok cüz'i bir miktar para vererek te olsa alınması, aslında o ürünün çok pahalıya alındığı anlamına gelir çünkü işe yaramayacaktır.Unutmayınız ki bu forumda öğrencilik imkanlarıyla bile hobisini sürdürmeye çalışan arkadaşlarımız var. 

Ayrıca; 

Sonuç ? 1 aydan uzun zaman geçmiş ve led pcb ortada yok. Diyeceksin ki ''herkes istediğini alıp kullanacak, konumuz zaten o değil.'' Konu bu Fatih bey, katılsanız da katılmasanız da konu gerçekten bu.
Hocam tutupta şimdi burada bu konuyu tartışacak değilim. Ayrıca yukarda ilk notunuzla 2. yazdığınız notun konusu aynı, söylemek istediklerinizde aynı. Konu hakkında aslında yazılacak şey çok ama ben bu konuyu uzatmak istemiyorum. 

Saygılar.

bende led alacagım zaman yurt dışından gelmesını beklemeyeceksem edison marka alıyorum galata elektronıkten oncekı armaturumde ledlerın hepsı edıson du gayet memnundum 1w 50 adet ledden oluşuyordu tank buyuyunce yenı bır armature gectım sımdıde full spectrumu yakalamak ıcın renklılerı ve moonlight ı edıson marka kullandım. mavi ve beyazlarıda çin malı cob ledlerle sagladım eger bozulurlarsa edison a döneceğim okadar güvendiğim bir marka

anemon soft lps ve sps de besledım eskı armaturumle

tercıh ettiğim turler genelde bakımı kolay olanlar oldugundan canlılar uzerıne etkısı hakkında net bırsey soyleyemem ama gozle gorulur bir buyume oluyordu

ancak beyazlar 9000k lık daha yuksek kelvınlı ısteyen olmadıgından getirmiyorlardı artık akvaryum amaçlı kullanıldıgınıda gorunce daha yuksek kelvınlıde getırırler umarım 9000k da yeterlı sarıya fln kaçtıgı yok rengın aslında. suan forumdaki Sefa Ö.  arkadasımız aldı eskı armaturumu oda edıson led ızlenımlerını paylaşabılır sızlerle

Hulusi hocam sizin verdiğiniz link üzerinden bir kaç bişey daha buldum eğer bu konuda size faydası olacaksa; 

Hüseyin hocam bunu inceleyin;

Ayrıca verdiğiniz linkte verilen 3 örneğin ticari anlamda ürünleri olduğunu ve bütün parçalarının satıldığını fark ettim Buyrun;

Destek konusuna gelince;

Hüseyin hocam ben baştan beri sizi takip ediyorum ve zaten ilginin zayıf olduğunu biliyorum. trello konusunun tutmayacağınıda biliyordum ama birde orayı deneyelim dedim. Akşama kadar da benim kadar kimse online olmamıştır herhalde. Bende bu gidişle yukarda attığım gibi hazır sistemler alacağım sanırım. En azından spectrum vs. değerleri hesaplanmış ve stabil görünüyorlar.
Ben takılmıyorum, mercanlar takılıyor Buğra bey.  ;) Buyrun bunlar sizin mesajlarınız, ve her ikisinde de gayet güzel paylaşımlar mevcut dikkatinizi çekerim. Fatih beyin bu konudaki linkleri önemli bir ayrıntıdır. Bilimsele gerek yok,Seneye'ye gerek yok, bu konuda araştırmaya ve buna vakit harcamaya gerek yok. Bırakın bunları Ecotech,Maxpect,Kessil,Orphek,Giesemann yapsın. 

Hocam tutupta şimdi burada bu konuyu tartışacak değilim. Ayrıca yukarda ilk notunuzla 2. yazdığınız notun konusu aynı, söylemek istediklerinizde aynı. Konu hakkında aslında yazılacak şey çok ama ben bu konuyu uzatmak istemiyorum. 

Saygılar.
Tartışmak demeyelim buna, benim sizleri rencide etmek veya konunun genelini değiştirecek şekilde bir teşebbüsüm yok. Madem konu ''Açık Kaynak Armatür Projesi'' düşüncelerimi rahatça paylaşabilirim o zaman.Sizler ve ben projeye farklı açılardan yaklaşıyoruz ve farklı fikirlerin ortaya atılması, uygulanmasa bile iyidir. Mesajlarımın aynı yönde olması tutarlı bir durum sergilediğimi gösterir,buna dikkat etmeniz ziyadesiyle hoşuma gitti ve iltifat olarak düşünerek teşekkür ediyorum Fatih bey.  

Hüseyin bey açmış olduğun konuyu bir aydan uzun zamandır takip etmekteyim, konunun henüz bir arpa boyu yol almamış olmasını mutsuzlukla izliyorum. Hala başlıca etmeni gözardı ederek hobi amaçlı üretilen bir ürünün etrafında gereksiz şekilde dönüp duruyorsun. 

Forum üyesi bazı arkadaşları da bu mesajımla kınıyorum. Neden tecrübeleriniz çerçevesinde kaynak,fotosentez,mercan ilişkisini Hüseyin beye net şekilde anlatmıyorsunuz?Yedi sayfalık konuda bu durumla ilgili tutarlı olan bir ifade bile yok. Konu, bir canlı türünün ihtiyacı olan doğru yoğunluk ve spektrum değerlerindeki kaynaktan çok, bir kebabçı dükkanındaki ışıklı tabela halini almaya başladı. 

Mesajımdaki amaç seni üzmek veya rencide etmek değil, bilhassa mantık hatanın farkına varmanı sağlayıp anafikre daha net odaklanabilmendir. Lütfen bana da mühendislik teranelerini anlatmaya başlama rica ediyorum. Seni manipüle etmek, veya polemik yapmaya da hiç niyetim yok.Kurulu ve mercan yükü olan bir akvaryuma sahip olsaydın ifadelerim kafanda çok daha net şekillenirdi, aksini iddia etme lütfen çünkü aynı durumu bir süre önce bende yaşadım.

Bırak lunar mod'u, relay field'leri,wi-fi veya driver'leri, Led kombinasyona odaklan. Eğer gerçekten bunu çözersen zaten olayın büyük kısmını halletmiş olursun. Sonrasında driver mi tasarlayacaksın? Gel güzel kardeşim, senden metelik talep etmeden prototipini ben tasarlayıp pcb'ye ben basacağım.Sonrasında zaten devamını getirirsin.
Öncelikle üslubunuzu tasvip etmiyorum. Aynı zamanda diğer arkadaşların boş bir hevese dalmasını engelleme gayretinizi de taktir ediyorum.

Yaptığınız yorumu okuduğumda konuyu tam takip etmediğinizi düşündüm. Çünkü ben projeyi ilk önerdiğimde aynen sizin önerdiğiniz gibi bir süreç öngörmüştüm. Hatta Echotech Marine'nin ürününe çok benzer bir ürün çıkartalım. 2000 küsürlük o ürünün muadilini maksimum 500TL ye elde ettiğinizi düşünün gibi laflar etmiştim. Sonrasında projeyi şu anki konumuna yönlendiren forum üyelerinin yorumu oldu aslında. Doğru söylüyorsunuz burası arduino forumu değil bir akvarist forumu. Zaten ben de onun için o konuya çok eğilmiyorum. Herkesin fikri var, tercihleri var, deneyimleri var. Hem zaten led armatürün yeniden kullanılabilir kısmı yazılım ve sürücü kısmı. Eğer led seçimi konusunda eksik görüyorsanız konuyu siz tamamlayabilirsiniz. Benim o konuda bilgim olmadığı forumda 4-5 yerde zaten geçiyor. Ben birlikten kuvvet doğar, Ben tuzlu su konusunda eksiğim bazıları da yazılım elektronik konusunda eksik gelin birlikte yapalım diyorum.

1 ayda çok bir yol alınmamış olabilir. Ama amaç zaten çabuk çözüm değil düzgün çözüm. Zaten bu proje değil hobi. Kaldı ki bu bir proje olsa bu konuda hiç fikri olmadan başlayan bir şirketin 1 seneden önce projeyi teslim edeceğine beni kimse inandıramaz.

Sonuçla bu çalışmanın amacı akvaristleri eksik kaldıkları noktada desteklemek. Hobiyi daha yapılabilir, sürdürülebilir kılmak. 

Ek olarak PCByi üretme teklifinizi bir taahhüt olarak alıyorum.

Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Sanırım aranan ürünün bir tanesi bu

(New Tiny RTC I2C DS1307 AT24C32 Real Time Clock Module For Arduino AVR PIC 51 ARM)

Benim anlamadığım konu şu

Tek güç kaynağı kullanarak 4-8 adetli Meanwell Ldd sürücü ile 4-8 kanala farklı amperlerde güç ayrıştırılıyor.

1. kanalda 3 tane led varken

2. kanalda 2 tane led olabiliyor.

3. kanalda da 10 tane led var

(temsili örnek)

Anlayamadığım nokta bu kanallardan geçecek voltajı nasıl ayarlanıyor?

Programlama dili ile mi voltaj kısmı pwm ile ayarlanıyor?

Tekrar Merhaba,  :)

Burda hazır kodlama ve malzemeler kurulum ile ilgili bilgi buldum işimizi görür mü?

Kaynak yazılım kodu:

Merhaba,

Sanırım aranan ürünün bir tanesi bu

(New Tiny RTC I2C DS1307 AT24C32 Real Time Clock Module For Arduino AVR PIC 51 ARM)

Benim anlamadığım konu şu

Tek güç kaynağı kullanarak 4-8 adetli Meanwell Ldd sürücü ile 4-8 kanala farklı amperlerde güç ayrıştırılıyor.

1. kanalda 3 tane led varken

2. kanalda 2 tane led olabiliyor.

3. kanalda da 10 tane led var

(temsili örnek)

Anlayamadığım nokta bu kanallardan geçecek voltajı nasıl ayarlanıyor?

Programlama dili ile mi voltaj kısmı pwm ile ayarlanıyor?
Aslında voltajla ilgilenmiyor sadece akımı belli bir değerde tutuyor. Bunu da devreyi çok yüksek frekansta açıp kapatarak yapıyor.

Eğer basit bir çözüm bulabilseydim boost driver işine girecektim de gözüm yemedi. Boost sürücüde giriş 12 volt iken çıkış 40V olabiliyor.

Elimdeki güç kaynağının kablosu kırık çıktı. Evde temizlik olduğundan lehim de yapamadım. Deneme başka güne kaldı.

Dilerim emekleriniz boşa çıkmaz. Ben de ilk başladığı günden itibaren takip eden biriyim sessizce :) ama söyle birşeyi söyleyebilirim bayan kuaförüyüm saç kesmenin hangi derecelerle hangi acıdan keseceğini anlatsa biri anlamazsın. Birkaç saç mahfetmen gerekli iyiye ulaşmak için. O şekilde anlayabilirsin yanlışını doğrunu..

Ben bi işte nasıl başarılı olacağımı düşünmem, o işe neler mani olur diye düşünürüm. Engelleri kaldırdım mı iş kendiliğinden yürür demiş... Mustafa Kemal Atatürk.

Ben de şunu kullansam diyordum. 
Mantıklı, Yazılım  (Eprom) güncellemeyi ip adresi üzerinden aynı şekilde yapılması mümkünde bence daha hesaplı bile olur.

Benim linke eklediğim ürün 4 adet pwm yapabileceğimiz seçenek sunuyor. bu PWM kanal sayısının en az 6 olması ideal olacaktır diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

"How to use the TrueSpectrum controller"

Malesef youtube çeviri özelliğide yok. İngilizcesi olanlar için iyi bir kaynak olabilir.

Fatih beyin eklediği videodaki saatlere göre ışık ayarlaması yaptıkları program Apex mi?

Bizde aynı şekilde birşey yapabilecek miyiz? tüm kanalları istediğimiz gibi ayarlayabilecek şekilde?

Apex'i bilmiyorum.

Biz de ayarlayabileceğiz istediğimiz şekilde. Tunze 7096'daki gibi düşünebilirsiniz. PC programında senaryo oluşturup yükleyebileceğiz cihaza.

Adamlar yapmış yaa.

Bizim daha iyisini yapmamız lazım şimdi.

Selamınaleyküm ben serkan armatör yapmak istiyorum akvaryumun ölçüsü 120x60x40 cm 60 cm yükseklik yapmak istediğim armatör Orphek Atlantik V2.1 WiFi 60 cm lik armatörü komple akvaryumun kapağına yaymayı düşünüyorum ledlerin dizilimi birebir aynısı olacak soğutucu olarak 3 adet 110 cm lik alıp 2 şerli 13 Adet dizmeyi düşünüyorum akvaryumumda açılmalı 3 lü aleminyum kapak var ona montaj yapacağım hey kapakta 26 led olcak 3 tanede fan takmayı düşüyorum ne dersiniz yeterli gelirmi 

ledler:

Soğuk Beyaz : 20 Adet  18000 K   Bridgelux   3.0 V - 3.2 V  700 ma  3 W  20 Adet  60.0 V - 64.0 V  60 W

Deep Kırmızı  :  7 Adet   650 nm     Cree          1.9 V - 2.2 V  700 ma  3 W   7 Adet: 13.3 V - 15.4 V  21 W 
Royal Mavi    : 21 Adet  450 nm     Cree          3.0 V - 3.4 V  700 ma  3 W  21 Adet: 63.0 V - 71.4 V  63 W
Mavi              : 11 Adet  470 nm     Cree          3.0 V - 3.4 V  700 ma  3 W  11 Adet  33.0 V - 37.4 V  33 W
Ultraviyole     :  4 Adet   395 nm     Cree          3.4 V - 3.6 V  700 ma  3 W    4 Adet  13.6 V - 14.4 V  12 W
       "             :  4 Adet   410 nm     Cree          3.4 V - 3.6 V  700 ma  3 W    4 Adet  13.6 V - 14.4 V  12 W
       "             : 11 Adet  420 nm     Cree          3.4 V - 3.6 V  700 ma  3 W   11 Adet  37.4 V - 39.6 V  33 W

Orphek Atlantik V2.1 WiFi Armatör Değerleri :

Güç tüketimi: 180 - 186 watt
Boyutlar
Uzunluk: 24.21 "(615mm)
Genişlik: 9.37 "(238mm)
Yükseklik: 2.11 "(53.6mm)

LED: 3 Watt, aber angetrieben bei ~ 2,4 Watt (700mA) 

sorum :Orphek Mean Well NES-350-48  48 V 350 W güç kaynağı kullanmış bu güç kaynağınından alsam fazlamı gelir ledlerin toplamı 234 W yapıyor
MeanWell-LDD-700H pwm control
kullanmak istiyorum bu cihazla 7 farklı ledi ayrı ayrı bilgisayardan kontrol edebilirmiyim 

MeanWell-LDD-700H pwm control cihazına kaç adet led bağlıyabilirim

cihazın değeri
Wide input voltage : 9 ~ 56VDC

Wide output LED string voltage: 2 ~ 52VDC yazıyor 

meselâ 7 Kırmızı ledi seri bağlasam 15.4 V yapıyor bu cihaza bağladığımda kaldırırmı  yani 52 V oluncaya kadarmı bağlayabiliyorum

bilgisaydan kontrol etmek için aşağıdakileri alsak yeterli geliyormu birde bunlara yazılımmı yüklemek gerekiyor yoksa bilgisayaramı program yüklemek gerekiyor oprogramı nerden buluruz birtane armatör programı buldum fakat bu programda sadece 3 led var 7 lede çıkarabilirmiyiz program şu AquaReef Led Kontrol program türkçe  

Arduino UNO R3 
20x4 LCD Ekran Mavi 
Real Time Clock Paketi 
One Wire Digital Temperature Sensor - DS18B20 
birde Soğuk Beyaz : 20 Adet  18000 K   Bridgelux  mu kullansam yoksa Soğuk Beyaz : 20 Adet  8000 K   cree  mi kullansam iyi olur orphek 18000 kelvin kullanmış 
bilgi verirseniz sevinirim Allah'a emanet olun inşaallah

Konu görüntüleyen kullanıcılar