mekatronik
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Erdoğan
Sonuç?Erdoğan bey ben size katılmıyorum;
Evet burada asıl amacın "Mercanların ihtiyacı olan ışık kaynağını en iyi şekilde verebilme" konusunun olduğunu hepimiz biliyoruz. Hüseyin beyin tek farkı onun kurulu bir tankının olmayışı ve mercanların ışık karşısındaki hareketlerini gözlemlememiş olması olabilir.( bence mercanları gözlemlemesinin konumuzla bir ilgisi yok) Fakat şu bi gerçek; hüseyin bey şuan da konunun beyni pozisyonunda;
Neden mi?
Çünkü hüseyin bey bize hangi ledi almamız gerektiği konusunu söylemiyor. Benim gibi yada diğerleri gibi konuya hakim olmayıp yada zamanı olmayan kişilere gün simülasyonu, pwm driver ile bütün renkleri istediğimiz şekilde açıp kapayabilme, bu özellikleri telefondan kontrol edebilme vs. ile yapacağımız aydınlatmanın kemikleşmesine yardım ediyor bu ( elektronik devrelerin temini ve montajı ve en önemlisi yazılımsal tarafı) ( her ne kadar tek başına da olsa)
Ayrıca;
Hüseyin beyin baştan beri uğraştığı nokta değişken olabilecek led ve driver kombinasyon seçeneklerine uygun yazılım ve donanım kadrosunu oluşturmak. Burada zaten led driver yapacak olan kişiler harıl harıl spectrum led konularında araştırma yapıp link paylaşımı yapıyorlar.
Ben üç-beş forum üyesinin bir armatür yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi açığının tamamlanabilmesinden çok projenin tamamı için konuşuyorum.Yorumunuz sadece sizin konu hakkınızdaki eksik kalan taraflarınızı doldurmaya yöneliktir, bu projenin en önemli noktası yazılım değildir.Binlerce satırdan oluşan mükemmel bir kodlama, doğru olmayan led grubu ile sonuca ne kadar odaklıdır?
Bana Hüseyin beyi savunmanıza gerek yok,çünkü benim Hüseyin beye karşı herhangi bir tutumum yok.Burası bir ardunio forumu olsaydı eğer,zaten bu şekilde bir yorumu doğal olarak bende yazma ihtiyacı hissetmezdim. Diğer yandan dikkat ederseniz tuzlu su akvaristliği ile ilgili Resif Bölgesi forumunda dıy bir proje üzerinde konuşuyoruz,bu yüzdendir ki projenin ana hatları bu konu üzerine yoğunlaşmalıdır. Aksi taktirde konu özgün bir tasarım ortaya çıkarmaktan çok, üzerinde '' 24 saat açık'' yazan standart kebabçı tabelasından öteye gitmez.
Hüseyin beyin mercan gözlemlemesinin konumuzla ilgisi olmadığını ifadesini neden kullandınız? Ben ne zaman böyle bir şey dedim? Bunu o değil siz yapacaktınız ve Hüseyin beye bununla ilgili feedback sağlayarak kafasında bazı konularla ilgili yol haritası çizmesi konusunda yardımcı olacaktınız. Siz konunun sadece kendinizi ilgilendiren kısmını alıyorsunuz, ben genel durum değerlendirmesi yapıyorum ve tekrar söylüyorum ''burası bir ardunio forumu değil''
Amacım başlığı okuyarak heveslenen forum üyelerinin bütçelerini zorlayarak alacağı ekipmanların sonradan çöpe gitmesini engellemeye çalışmak.Fayda sağlamayacak bir ürünün çok cüz'i bir miktar para vererek te olsa alınması, aslında o ürünün çok pahalıya alındığı anlamına gelir çünkü işe yaramayacaktır.Unutmayınız ki bu forumda öğrencilik imkanlarıyla bile hobisini sürdürmeye çalışan arkadaşlarımız var.
Ayrıca;
Hüseyin beyin baştan beri uğraştığı nokta değişken olabilecek led ve driver kombinasyon seçeneklerine uygun yazılım ve donanım kadrosunu oluşturmak. Burada zaten led driver yapacak olan kişiler harıl harıl spectrum led konularında araştırma yapıp link paylaşımı yapıyorlar.
Sonuç ? 1 aydan uzun zaman geçmiş ve led pcb ortada yok. Diyeceksin ki ''herkes istediğini alıp kullanacak, konumuz zaten o değil.'' Konu bu Fatih bey, katılsanız da katılmasanız da konu gerçekten bu.