Keşfet

Acil 1 haftada 3 balik kaybettim

rdws

Yeni Üye
Evet arkadaslar basliktada belirttigim gibi ilk olarak hersey normal giderken matara wrassemi kumda yan yatip sadece nefes alirken buldum yaklasik 20 saat sonra öldu ölümünden 1 gün sonra doctor wrassem kayboldu 2 gün sonra onunda ölüsünü buldum. Bugunde baliklarimi yemlerken midas blennyin yeme gelmedigini kayanin ustunde durdugunu farkettim azicik durttum ve oda kuma dusup nefes alip vermeye basladi. Elimde nitrit nitrat ve fosfat testi var ücünude uyguladim hepsi 0 tuzluluk 1023 sicaklik 25.5 

Not: diger baliklarda hicbir sorun yok gayet guzel dolasip yem yiyorlar ve zoa mercanlarim bolunup kayaya tirmaniyorlar.

Video veya resim varsa paylaşmanın faydası var ekipman kaç aylık tank ps Ekipman vs gibi şeyleride paylaşırsan kullandığın su da dahi yardımcı olunacaktır ayrıca %10 su değişimi yapmanı öneririm eğer 1 haftaya kadar yapmadiysaniz...

Video veya resim varsa paylaşmanın faydası var ekipman kaç aylık tank ps Ekipman vs gibi şeyleride paylaşırsan kullandığın su da dahi yardımcı olunacaktır ayrıca %10 su değişimi yapmanı öneririm eğer 1 haftaya kadar 
Tam olarak gecen yil nisan ayinda start vermistim haziran gibi ilk canliyi eklemistim.

Ekipman olarak 

Skimmer: Reef Royal RS 212

Dalga motoru: jeabo rw8

Kafa motoru: jeabo dct 4000

Aydinlatma: aqua reer pro 3 

Isitici: eheim jager 300watt

Tuz: Aquaforest Reef Salt

Arıtma kullanıyorum TDS değeri 4

Tank 120x50x50 300 litre

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında tank oturmuş şaşırtıcı geçmis olsun...

elyafve aktif karbon ile bir temizlik yap olmadı suyunda zararlı bir bakteri vs su kalitesini de arttırmış olursun aktif karbonu 12 gün kadar akıntının bol olduğu yere koy 12 gün sonra tanktan al...

aynı yere bu sırada en fazla 3 gün kalacak şekilde elyaf koy ve 3 günde bir yenile yararı olacaktır

Ekleme yapayım bı adet kontrol kalemi al ve suyunda kaçak varmı diye bak 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balıklarınız eski mi yeni mi?

Kaybettigim uc baligim 4 aydir bendeydi diger baliklarim 9 ay olmustur
Söylediğiniz belirti nitrat zehirlenmesi gibi. Olmazsa yeni bir nitrat test edinip tekrar ölçün. Solunumu bozulan  balığın geri kazanılması biraz sıkıntılı ve zor malum. En azindan tedbir almaya bakalim. Tuzlulugu refraktometre ile mi ölçüyorsunuz?

Söylediğiniz belirti nitrat zehirlenmesi gibi. Olmazsa yeni bir nitrat test edinip tekrar ölçün. Solunumu bozulan  balığın geri kazanılması biraz sıkıntılı ve zor malum. En azindan tedbir almaya bakalim. Tuzlulugu refraktometre ile mi ölçüyorsunuz?
Balığı zaten dün akşam kaybettim. Tuzluluğu refraktometre ile ölçüyorum 

Test olarak elimde salifert var  siz ne onerirsiniz?

matara wrasse gibi calilar sanıldığından daha güçlü canlılar bir nitrat zehirlenmesi bile olsa son etkilenen canlı olurdu görüşündeyim diğerleri için birşey diyemem

Ayrıca nitrat 80 - 90 sa yine o zehirlenme zor bir durum  dalga motoru ve ps kontrol edilmeli oksijenin de %60 gibi bir oranını ps sağlıyor rw8 karşısına bir tane daha dalga motoru eklenebilir daha iyi sonuç için

aktif karbon ve elyafı kesinlikle uygula derim test almadan önce test seni sonuca götürmez sadece ne olduğunu bildirir girilecek katkılar içinde 1 yılda baya canlı zamanla tuzun mineralini aşağıya çekiyor mesela potasyum az olduğunda frogspaw Brown jell hastalığı olması gibi vs. Vs

Parazit olabilir,  balıkları karantinaya alsanız iyi olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri