Keşfet

Acil Hertürlü Malzeme Vs Lazım

Tekin Içmek

Yeni Üye
Ad Soyad
Tekin
deniz akvaryumuna yeni başlayacağım deniz akvaryumu için uygun her türlü malzeme ihtiyacım var elinde fazla olap hediye etmek isteyenlerden alırım avrupa yakasında yakın çevrelere gide bilirim 15 yaşında oldugumdan fazla yer bilmiyorum akvaryum canlı kum canlı kaya 3-4 kg ps dalga motoru ve 80-100 litre bir akvaryum ihtiyacım acil ö.m dönerseniz sevinirim semtim ist/bağcılar 

Merhaba Tekin,

Herşeyden önce bu hobinin ilk kuralı acele etmeyeceksin. Bu hobide sadece kötü şeyler hızlı oluyor bunu tecrübe ile öğrenmektense bence bol bol oku. İşleri yavaş yavaş araştırarak yap. Eminim İstanbulda sana destek olacak birçok hobici vardır, ama bugece herşeyi toplayayım yarın da bir iki SPS atıp blue tang girerim gibi hayallerin sonu hep hüsran ile bitiyor inanki. Sana kolaylıklar diliyorum herhangi bir konuda bilgi, yardım istersen özeldende yazabilirsin buraya da yazabilirsin cevap veren çok kişi olacaktır.

destekleriniz için teşekürler okuyorum bol bol yaşayark öğrenmektense sizinde dediği gibi okuyarak öğrenmeye çalışıyorum 30 litre civarı akvaryum gelcek içinde 75tllik özel ışıklı ama ben burdakı arkadasların sayesinde 80-100 litre civarı akvaryum kurmaya çalışcam hediyeleriniz önemli öğrenci oldugum için hepsine para bulamıya bişlirim 

kimse yrdımcı olmuyo 

Tekin hoşgeldin aramıza.

Benden sana bir malzeme tavsiyesi :) Hiç bir malzemeyi pahalı diye kaliteli sanma sakın.Örn:aydınlatma eğer atıyorum 100 200 TL civarı ise hemen kalitelidir die alma. bir araştır ışık değerleri kaç kelvin sıcakmı soğukmu rengi.T5 ise florasan markası ne,neyden yapılmış eğer kelvin değeri 6,000-8,000k T5 ise önermem çünkü sarımtırak renk verecektir.eğer 10,000k ve üzeri ise öneririm.İyice araştır bak ileride sıkıntıya girme.Sana lazım olanları iyice öğren ve ilk etabda gidipde hemen mercan besini alma ihtiyaç diye yada balık yemi gibi 2.planda kalan ürünler alma.Önce akvaryumun r.o cihazın tuzun kayaların kumu aydınlatmanı akıntını  bakteri kültürü ve protein skimmerini ayarla daha sonra testlerini ayarla.1-Nitrit-Amonyak-Nitrat-Tuz ölçer 2-Ph-Kh-Fosfat 3-mg-ca diye bütçen yettikce kaliteli malzeme almaya çalış.Bunlar sana lazım olacak malzemeler.Forumda bunlardan sağlam 2.el satılanlar mevcut.Sakına sakın mağazalardan firmalardan tarihi geçmiş test alma.Zaten bütün herşeyin hazır tuzunu suyunu hazırladıkdan sonra testlere ihtiyacın olacaktır.Bütcen sıkıntı olursa önce 1. testleri al 2.testleri canlı eklemesi yapmadan yap ve 3.leri mercanlar için yap.

Kolay gelsin şimdiden

Moderatör tarafında düzenlendi:
sağalun sitede elinde fazla malzeme olanlardanda almaya çalışcam 

canlı kumu  whatshapınız varmı abi birde nerde oturuyosunuz 

neden abilerim hiç yardımcı olmuyorsunuz 

pardon 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Test verebilirim

PH kh nitrit

Çekmeköy

Sent my iPhone using Tapatalk

ben bağcılardayım kargo yaparmısınız