Hiçbir ilaç kullanmanıza tank resertlemenize gerek yok.Biraz mantık yürütmek gerek.
Bu duruma sebep olan şey öncelikle akıntı yetersizliği ve temizlik ekibi azlığı.
-Akıntınız yetrli düzeyde olsaydı bu canlılar akıntı ile suya kapılıp sumpa inecekti.Akıntınızı arttırın veya düzenleyin
- Temizlik ekibi snailler ise sürekli kum ve yüzeylerde gezdiği için yine bu yosunların bulunduğu yerden kopmasını sağlıyor. Bol bol conch ve turbo snail almanızı öneririm.Akvaryumda en gereksiz gibi görülüp koca tanka 2-3 tane atılsalarda aslında sistemin bel kemiği temizlik ekibidir.Bulunduğunuz yerde teke karidesi varsa teke atmanızıda öneririm.
- Bu tür durumlara sebeplerden biriside ışık düzensizliği.Birçoğumuz ışıkları kafamıza göre veya gelen misafirlere vb şeylere göre normalinden çıkarıyoruz.Işık düzensizliği sebeplerden birisi olabilir.Yosun oluşumu ışığı mercanlardan daha fazla kullanacağı için ışığı azaltın.
-Hortum yardımı ile yosunları çekin.Hazır suyu çekmişken %20 su değişimi yapın.Suda dengesizliğiniz varsa bunu en kolay ve basit şekilde su değişimi ile yapabilirsiniz.
Genel mantık sudaki ve ışıktaki düzensizliği gidermek, sifonlama ile tanktan olabildiğince yosunları toplamak ve temizlik grubu ile olduğu yerden sökülerek sumpa inmesi.Ben bu şekilde kurtuldum ve bir daha temizlik ekibini 50 den aşağı tutmadım.1,5 yıldır tankta tık yok.