Keşfet

Acil tankı sardı yardım lütfen

bubble alg yaz arattir

Degilse 

aquarium dinoflagellates arattir

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dinoya benziyor. tedavisi biraz meşakkatlidir. tanka yeni eklenen bir fragtan falan bulaşmış olabilir. önlem alınmazsa tankı götürür. dino tedavisi diye aratırsan bulabilirsin

Kimi dino diyor
Kimi cyano
Kimi Nitrat fosfat sıfırlıgından
Kimi ise tankı resetle dio

Napcamı şaşırdım

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam sakin olmakta her zaman fayda var tank 1 günde çökmez her zaman sakin olmalisin canli yüküne bagli kalarak ışık saatini dusurebildigin kadar düşür örneğin 11 saat kullaniyorsan 9 saat kullan 10 saat kullaniyorsan 8 saat gibi geceyle birleştirilmiş sabahina gore ayarlarsan 6 ~ 7 saate kadar dusurebilirsin canlilarina fazla zarar oluşturacağına inanmiyorum yaz ayinda dogal isiklada canlilar fotosentez yapiyorlar gündüz pencere perdelerini acinca sonuçta...

biodigest 1tüp gir ve flowers bacteriya gir 2 gunde bir ayrica %10luk degisimi haftalik %15e cikar 3 haftadan sonra %10a geri donebilirsin sarmasi daha kötü olabilir ve geçebilir ama daha deneyimli olan muhakkak vardir ben yasamadim yabanci ve turk sitelerinden bi ozet sana sunabiliyorum sadece

sonuçta cynoyla savasmakta boyle isigi minimum yapamak ve bakteri potansiyelini arttirip farkli bakteriyle o bakterinin cogalmasini durdurmak

Insallah duzeltirsin hocam nasil uygularsan uygula yazarsan ve kaybedersen tamamini insanlarada yardimci olacağına inaniyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hiçbir ilaç kullanmanıza tank resertlemenize gerek yok.Biraz mantık yürütmek gerek.

Bu duruma sebep olan şey öncelikle akıntı yetersizliği ve temizlik ekibi azlığı.

-Akıntınız yetrli düzeyde olsaydı bu canlılar akıntı ile suya kapılıp sumpa inecekti.Akıntınızı arttırın veya düzenleyin

- Temizlik ekibi snailler ise sürekli kum ve yüzeylerde gezdiği için yine bu yosunların bulunduğu yerden kopmasını sağlıyor. Bol bol conch ve turbo snail almanızı öneririm.Akvaryumda en gereksiz gibi görülüp koca tanka 2-3 tane atılsalarda aslında sistemin bel kemiği temizlik ekibidir.Bulunduğunuz yerde teke karidesi varsa teke atmanızıda öneririm.

- Bu tür durumlara sebeplerden biriside ışık düzensizliği.Birçoğumuz ışıkları kafamıza göre veya gelen misafirlere  vb şeylere göre normalinden çıkarıyoruz.Işık düzensizliği sebeplerden birisi olabilir.Yosun oluşumu ışığı mercanlardan daha fazla kullanacağı için ışığı azaltın.

-Hortum yardımı ile yosunları çekin.Hazır suyu çekmişken %20 su değişimi yapın.Suda dengesizliğiniz varsa bunu en kolay ve basit şekilde su değişimi ile yapabilirsiniz.

Genel mantık sudaki ve ışıktaki düzensizliği gidermek, sifonlama ile tanktan olabildiğince yosunları toplamak ve temizlik grubu ile olduğu yerden sökülerek sumpa inmesi.Ben bu şekilde kurtuldum ve bir daha temizlik ekibini 50 den aşağı tutmadım.1,5 yıldır tankta tık yok.

Dino veya cyana benziyor genel yapısını görmek gerekir. Hava kabarcıkları fotosentez oluşumundan kaynaklı. Her iki durumda nitrat ve fosfat degerlerini kontrol edin ve limitasyona girmesine müsaade etmeyin. Kesinlikle karbon kaynaklı besin vb. girmeyin özellikle bakteri besini. Akıntıyı artırıp ışıkların yanma süresini kısaltın. Nitrat test durumuna göre balık ve mercan yemine sınırlama getirin. 

İbrahim beyin dedigi gibi sifonlama yöntemiyle temizleyin. Su degişiminde Ro çıkış degeri 0  olmasına özen gösterin.

Dino bu. Leather ve Xenialara sarıyor. Mukuslu mercan ve mantarlara sarmıyor. Temizlemekle baş edilmiyor. Işık yandıktan sonra 1-2 saate gene çoğalıyor. Fauna marin DinoX kulanarak 15 dozda kurtuldum, ama bazı mercanlara veda ettim. Xenia. halifungia, hammer coral sağlam çıkmadı.

Diş fırçasıyla kayaları temizleyip çıkanları sifonlayın.Sonra da sump ta suyun geçiş yaptığı herhangi bir yere

Crystalpro Phos Zero 500ml  koyun file içinde

2-3 güne etkilerini görmeye başlarsınız ve 1 haftaya da kurtulursunuz.

Konu görüntüleyen kullanıcılar