Keşfet

ACİL TAVSİYE LÜTFEN!!

Mehmet77

Yeni Üye
200 litrelik bir tank yaptırmak istiyorum fakat mersindeki cam ustam benim gibi tecrübesiz maalesef.. bana sump ölculerini verirsen yaparım dedi, sump kaç bölümden oluşmalı ve aralarında kaç cm boşluk olmalı bilemiyorum, detaylı sump ölçüsü konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim, tank olculerim 70*70*70 olacak, şimdiden teşekkürler

Sump en az 3 bölmeli olmalı.
1-Ps için
2-pump Motoru için
3-Tatlı su haznesi için
Ayrıca şaşırtma da olmalı, iki motor arasına.
İkinci şaşırtma camı suyun yüksekliğini belirler. o sebeple ps motorunun, olması gereken su seviyesini belirleyip ona göre şaşırtmanın ikinci camının yüksekliğini ayarlamalısınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sump en az 3 bölmeli olmalı.
1-Ps için
2-pump Motoru için
3-Tatlı su haznesi için
Ayrıca şaşırtma da olmalı, iki motor arasına.
İkinci şaşırtma camı suyun yüksekliğini belirler. o sebeple ps motorunun, olması gereken su seviyesini belirleyip ona göre şaşırtmanın ikinci camının yüksekliğini ayarlamalısınız.

Yani 4 bölüm olsun ozaman.. peki uzunluk 70 cm olduğuna göre bölümler kaçar cm olmalı?

Mehmet77' Alıntı:
Yani 4 bölüm olsun ozaman.. peki uzunluk 70 cm olduğuna göre bölümler kaçar cm olmalı?
Genişlikleri nasıl olsun? Sump bölümleri nin boyları aynı mı olmali?

Moderatör tarafında düzenlendi:
4 bölüm demedim. 3 bölme. Şaşırtmayı bölmeden saymıyoruz.
Ps bölmesi geniş olsun. Alacağın ps nin genişliğine göre fazladan sağın da solun 5er cm bırakın en az. Kafa Motoru her tülü sığar. Orası da büyük kalırsa ileride
Yosun duvarı
Media reaktörü felan koyarsınız.
Şimdi şöyle yapın.
Suyun indiği ilk bölme ps için
Sonra şaşırtma
Sonra kafa Motoru için diğer bölme
Önden bakın ca 2 bölme görülsün.
Arkadan ise bir baştan bir başa
7-10 sm genişliğinde bir camla kapatın. Orası tatlı su haznesi olsun. Böyle ps ve kafa Motoru için yeteri kadar yer ayırmış olursunuz.
Ancak tatlı su haznesinin camını en üste kadar sıfırlamayın. Dış Camın en üste gelmeden 1-2 parmak önce bitsin.

Benim tankım da 70x70x45

70 cm yükseklik olduğunda
ışıklandırma suya yakın veya çok güçlü olmalı.
Yakın olursa bu sefer suyun ısısını yükseltir.
Ayrıca buharlaşman çok olur.

70 cm kare akvaryum için armatür zor bulursun.
Ben özel yaptırdım.
İsterseniz size de yardımcı olabilirim.

Genişlikleri nasıl olsun? Sump bölümleri nin boyları aynı mı olmali?
Camcim sump için bana ölçüleri ile beraberbir çizim hazırla dedi ama maalesef benim elimden gelmiyor bu işler, vaktiniz olurda sump için bana bir çizim hazırlar 05534852545 bu numaraya atarsanız çok memnun olurum

Ne demek sıkıntı değil. Yeter ki işiniz görülsün.

Bu arada yazıyı baştan bir okuyayım dedim.
70/70/70 ölçüsündeki akvaryum 340 litre yapar sadece ana tank. Bükün dursosu alt sump vs 400 litreyi geçer. Bunun borulama işi ile tankın emniyetleri işin çeşitli ustalıkları var.
Tavsiyem bir camcıya değil
Bir Akvaryumcu ile görüşmeniz.
Camın kalınlığı 1 cm den ince olmamalı
Ayrıca kuşaklı olmalı en azından köşelerinden.
Sonra hazır yaptırıyorsan ön ve yan camlar ultraclear ve mümkünse çizilmez olmalı. Yada lamine (çift cam, benim ki öyle) cam şeklinde. Camlar 45 derece açı ile kesilip yapıştırılmalı. Alt mobilya Demir parodiler ile desteklenmeli. Bunlar hep akvaryumun görselliği, kolaylığı ve emniyetin için.
Çok maliyetli çıkar. Olmazsa internetten ikinci el hazır bakın.

Konu görüntüleyen kullanıcılar