Keşfet

Acil yardim lutfen.

Marisk

Yeni Üye
Ad Soyad
Sanet
Bugun akvaryumun caminda minik minik bit kadar beyaz canlilar gordum hareket ediyorlar. Nedir acaba ? Daha once yoktu bugun farkettim

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fotograf cekmeye calistim fotoda velirgin degiller

Selamlar. Akvaryumu kuralı ne kadar oldunuz?

Yani bi 20 gun 1 ay oldu , boyuhs60

Durumunuz acil değil korkmayın. Onlar faydalı canlılar. Bir süre sonra yok olacaklar. Hatta keşke yok olmasalar..

Selamlar. Akvaryumu kuralı ne kadar oldunuz?
20 gun falan oldu

Hmm , baliklara zarari olmaz yani ? Igne ucu ladarlar beyaz , camda gezinip duruyorlar, ne yapacagimi sasirdim valla usta ya.

Sadece bekleyeceksiniz. Yeni kurulumlarda olurlar. Bir süre (10-15 gün) camlarda dolaşırlar ve yok olurlar :) Ben şu anda mandarin türlerinden beslemek istiyorum. O canlılar tükendiği için besleyemiyorum. Kayalardan falan çıkarlarsa tekrardan inşallah bende balığı alırım :) Balıklara sadece yem olurlar yani.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu canlılar pod ve iyi habercidir ve yukarıda bahsedildiği gibi keşke tankta hep olsa denilen canlılardır. Bu dönemde cam siliciyle camlarınızı temizlemeyin onlar zaten camlarınızda oluşan alglerle besleneceklar. Bu oluşum döngünün sağlıklı olduğunu gösterir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu canlılar pod ve iyi habercidir ve yukarıda bahsedildiği gibi keşke tankta hep olsa denilen canlılardır. Bu dönemde cam siliciyle camlarınızı temizlemeyin onlar zaten camlarınızda oluşan alglerle besleneceklar. Bu oluşum döngünün sağlıklı olduğunu gösterir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Usta podlar kucuk parazit veya solucana benziyen cinsler degilmi? Yani benim horduklerim bit gibi biseydi minicik beyaz benek gibi camda hareket ediyorlardı. Normal mi yani budurum ?

Usta podlar kucuk parazit veya solucana benziyen cinsler degilmi? Yani benim horduklerim bit gibi biseydi minicik beyaz benek gibi camda hareket ediyorlardı. Normal mi yani budurum ?

Ustalık konusunda bir estağfurullah diyeyim öncelikle :)

Evet bahsettikleriniz amphipod'dur. Podların çeşitleri vardır ve hepsi yararlı canlılardır. Aslında bu vesileyle ve bu konuyu okuyan yeni arkadaşların şu linki incelemesini isterim 

Konu görüntüleyen kullanıcılar