Keşfet

ACİL YARDIM ,powder blue tang 3 gündür kuru yem yemiyor. can çekiyor

hiramabif

Yeni Üye
Ad Soyad
tuncay
yeni aldıgım powder blue tange 3 gündür kuru yem yediremedim. şuan yan yattı sanki ölecek gibi . ne yapmam lazım , acil yardım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balığı nerden aldınız, karantina sürecini tamamlamışmıydı, aldığınız yerde yem yiyormuydu 

Balığı nerden aldınız, karantina sürecini tamamlamışmıydı, aldığınız yerde yem yiyormuydu 
fishlanddan aldım 1 hafta oldu. kuru yem yiyor dedi.. sabah kalkdıgımda yan yatmışdı.akvaryumda zebra damsellerde vardı. onlarıda sampa aldım. şuan . an itibariyle  kumun üstünde durup bekliyor. powder blue ne sever ne yedirebilirim

Powder blue çok riskli bir balık olduğu genel olarak bilinir zaten. Akvaryum ölçüleri, su değerleri ve canlıyı aldığınız akvaryumda ki formunun nasıl olduğu gibi her şey çok önemlidir. Yeni başlayan biriyseniz keşke güzelliğine aldanıp almasaydınız.  Sanırım damsel dan başka canlı da yok. Tankı kuralı ne kadar oldu ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Nori yosunu dene ince ince dograyip eser miktarda akvaryuma dağıtmani karideside ayni sekilde ve dondurulmus egg fish (balik yumurtasi) almani, degisik diyet uygulamani siddetle oneririm hangisini yerse 1 hafta bu yemi girip ardindan normal yem ile harman edip alistirman gerekecek bu arada beyaz noktalari varsa karantinaya alman gerekebilir bir adet cleaner karides edinmende gerekli (tankinda yoksa)

eyw saolun bilgilendirmeniz için . ama balık sizlere ömür. görüşüne aldandımışım :)

şuan 2 blue 2 paylanço ., bicolordottyback, porselen yengeç temizlikçiler var , 4-5 tanede mercan var , yavaş yavaş ekleme yapıyorum. hata bende alırken kuru yem yedirip almam gerekirdi,

3,5 aylık tank

Powderlar , pH değişimine, ısı değişimine, tuzluluk farkına, strese hassas ...

ilk geldiğinde yem almıyorsa refugium yosunu falan yiyebilir, sonra pul yem Nori falan...

mideleri ve sindirim sistemi bakteri yardımıyla çalıştığından, ilaç tedavisi yapılmaz, sindirim bakterileri ilaçtan ölür, balık da sindirim yapamaz ölür...

sadece Tatlısu ile tedavi edilebilir veya tuzluluk düşürerek...

kısaca değerleri iyi ve sabit akvaryum lazım...dolaşacak alan lazım...

yem yemezse beklemek lazım... bir hafta falan açlıktan ölmez ama üstüne gidip stres yapınca ölür...

alacaksanız araştırıp almak lazım...

Oturmus tankiniz demek yanlis olur yinede tam oturmus tank icin bazen 6 ~ 12 ay gerekebiliyor örneğin bir mercan aldiniz yerini kimileri 1 haftada severken kimileri 6 aydan once sevmiyor el sokmadan dokunmadan da olsa... el sokmayin derim biraz tanki kendi haline birakmak gerekli eğer sabredebilirseniz bekleyin ve zamana yayin arastirarak koyun bir mercani veya balığı tankiniza onerim bunlar beyaz benek, ic parazit vs varsa tankinizda yayilmasi durumuna bakmak gerekli aktif karbonla 1 aylik bir temizlik yapmak sanirim iyi gelecektir tankiniza saygilar

Yapıcağınız her müdahale canlıya zarar werecektir

su şartlarınız itiyse birde powder ı rahatsız eden balık yok ise toparlarsa ne alaa

çok besledim ben tankta bomba gibi gezen bir canlıdır 

oturmuş çok eski bulursanız almanızı tawsiye ederim

düşünün her ay yüzlerce pıwder blue geliyo 

ne oluyo bunlara ? Tabiki ölüyolar

her alanın tankında yaşamış olsa bukadar herseferinde ithalatta gelmez

son olarak tank düzeniniz şartlarınız iyi değilse bulaşmayın bu canlıya derim

eyw . fazla mudahale yapamadan powderı kaybettim.rahatsız edicek bitek zebra damsel olabileceğini düşünmüşdüm . onlarıda sumpa almama rağmen powder öldü. yem yememesi en büyük sıkıntım olmuşdu. dediğiniz gibi baya hassas bi balık yem konusunda olsun psikolojik anlamda olsun . bir hayli oturmuş tank ve uyumlu balıkların olması çok önemliymiş....

Aynen öyle geçmiş olsun

naçizane tawsiyem

damsel ve benzeri aşırı agresif balıklar almayın 

ayda bir canlı alın kaliteli canlı alın powder blue,clown,purple,sohal tang gibi sert balıkları en sona saklayın

bunlar tanka girdiğinde bütün dengeler bozulur?

Tekrar geçmiş olsun

Powder blue alanlar, akvaryumunuzda mutlaka UV filtresi olmak zorunda! 

Öncelikle geçmiş olsun. Genel olarak şu yemi yedirin, bu yemi yedirin şeklinde tavsiyeler olmuş ancak arkadaşlar problemi anlamamış. Ya da sorduğunuz soruyu anlamamışlar. Veya bir balığın bir ay yem yemeden ölmeyeceğini bilmiyorlar. Mesele şu ki önce balığı adapte etmek için uğraşılmalı. Bu süreçte balık yem yemeyebilir. Yemesin de zaten. İnsan zehirlense acile kalksa "al kardeşim şu iskenderi ye kendine gelirsin" diye önüne sürsen bize ne der? Aynı hesap. Nitrat değerleri sıfıra yakın bir tanktan size bu balığı göndermişler. Sizde de biraz yüksek olduğu için apaçık nitrat zehirlenmesi olmuş. Bu durumlarda acil kurtarıcı olarak sera toxivec veya reeflowers bioclean2 gerektiğinden biraz fazla kullanılarak balığın yaşama süresi uzatılabilir. Bakın suyunuz düzelir demiyorum. Balığın yaşama süresi uzatılır ve bu arada başka bir çare bakılabilir. Veya ilaca devam edilir. Neyse tekrar geçmiş olsun. Powder alınırken iki kere düşünmek lazım maalesef.

Konu görüntüleyen kullanıcılar