Keşfet

ACİLL YARDIMM !!

Abdullah denktas

Yeni Üye
Ad Soyad
ABDULLAH
HERKEZE MERHEBA.

problemim şu şekilde diyatomum bitti akvaryum da yosun vs kalmadı herşey cam gibi oldu testler çok iyi durumdaydı.

son 1 haftadır camlarda yeşil yosun problemi yaşıyorum testlerim gene çok iyi durumda nitrit nitrat amonyak yok denecek kadar 0.1 civavında hatta 0 denebilinir

yosunu siliyorum ama yaklaşık 1 saat içerisinde hemen aynı şekilde oluyor aydınlatma aynı hatta 15 gün önce biraz kısmıştım tankımda sadece temizlik ekibi var 3 parçada mercanım var çok sağlıklı durumdalar ama balık eklemesi henüz yapmadım 3 ayı geçti tankı kuralı problem neyden kaynaklanabilir ne yapmam gerekiyor eve gidince foto vs ekliyebilirim aynı yosunlaşma kayalarda da olmaya başladı gibi çok az miktarda saç yosunu oluşuyor gibi 0531 842 20 14 tel numarasından da ulaşıp tavsiyede bulunabilirsiniz bu durum butun keyfimi kaçırıyor :(

Merhaba yosun genelde fosfat yüksekliğinde olur aydınlatma da kuvvetli muhtemelen aydınlatma ne kullanıyorsunuz kaç saat açık kalıyor. Aydınlatma zamanını azaltın fosfat ölçümü yapın

RNE-L22 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba, Yeni sisteminiz hayırlı olsun, bizim de ciddi yosun sorunumuz var, onlarla birlikte yaşamayı öğrendik, esesus' un dediği gibi sorun aydınlatma ve fosfattır, ışığınızda beyaz ne kadar çoksa yosun o kadar artıyor, gün ışığı alması da ciddi etken ama temel mesele bence armatürdeki beyaz fazlalığı. 

çok teşşekurler ecotech radion gen3 pro kullanıyorum günlük 8 saat çalışıyor beyazları yuzde 5 e kadar indirdim problem yuzde 95 çozuldu gibi yosunlar yok oldu ve artık oluşmuyor ama kafamı kurcalayan bir dürüm daha var mercanları eklicem 1 ay sonra bunlar için mecburen aydınlatma ayarını yükseltmem gerekecek gene aynı problem le karşılacam 4 aylık akvaryum 4 aydır ışık full çalışıyordu her yer pırıl pırıldı son 10 gündür bü olay olmaya başladı bu konuda da fikrinizi alabilirmiyim acaba

kurulumda ve su degisimde su ne kullandiniz?

Merhaba şu an fosfat tüketen bir canlı olmadığından kademeli yükselecek ve yosun problemi olacaktır ama fosfat tüketen zenia star polip gibi canlılar olduğunda fosfat süspanse edilecek ve azalacaktır. Amonyak nitrat ve nitrit içinde geçerli döngü tam oluşturulmazsa mutlaka biri artacaktır. Bu nedenle takip önemli zaten deneyimle birlikte zamanla herşeye çareyi kendiniz bulacaksınız. İyi günler sağlıkla

Ro su kullanıyorum reçineli tds 0-1 çıkıyor

Merhaba şu an fosfat tüketen bir canlı olmadığından kademeli yükselecek ve yosun problemi olacaktır ama fosfat tüketen zenia star polip gibi canlılar olduğunda fosfat süspanse edilecek ve azalacaktır. Amonyak nitrat ve nitrit içinde geçerli döngü tam oluşturulmazsa mutlaka biri artacaktır. Bu nedenle takip önemli zaten deneyimle birlikte zamanla herşeye çareyi kendiniz bulacaksınız. İyi günler sağlıkla

Çok teşekkür hocam ????

Konu görüntüleyen kullanıcılar