Keşfet

ACİLLLLL ! Bilinmeyen Canlı

mustang67

Yeni Üye
Ad Soyad
Haluk Bentesen
Arkadaşlar günaydın öncelikle herkesin Gençlik ve Spor bayramı kutlu olsun. Şimdi gelelim sorunsalıma 

ekli resimde tankın ön camında daha fazla olmak kaydıyla diğer camlar ve mushroom ve goniopora üzerinde de mevcutlar. Tanımlama ve eğer parazitse nasıl kurtulunur tavsiye rica edeceğim. 

Ekli dosyayı görüntüle 45115

zararlıymış

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bildiğim kadarı ile zararlı bir canlı , adı flatworm olması lazım.Bazı wrasse türleri yiyor olması gerek.Bela bir canlı.Çok hızlı çoğalıp mercanlara yapışıyor.Bence acil çözüm arayın.

sizin flatwormlar aşiret kurmuş resmen tanklarda istenmeyen zararlı bir canlı

evet bazı wrasse türleri yiyor

ilaç tedavisi olarak ta  flatworm exit araştırın

Fakat ben sizin yerinizde olsam  ilacı kullanmadan önce mercanları balıkları ayrı tanka alırdım mercanları ayrı tanka alırken de tropic marine pro coral cure  solüsyon dan geçirirdim üzerindeki flatwormları öldürür sonra ana tanka flatworm exit kullanırdım direk canlıların olduğu tankta uygulamak bazen riskli olabiliyor 

sizin flatwormlar aşiret kurmuş resmen tanklarda istenmeyen zararlı bir canlı

evet bazı wrasse türleri yiyor

ilaç tedavisi olarak ta  flatworm exit araştırın

Fakat ben sizin yerinizde olsam  ilacı kullanmadan önce mercanları balıkları ayrı tanka alırdım mercanları ayrı tanka alırken de tropic marine pro coral cure  solüsyon dan geçirirdim üzerindeki flatwormları öldürür sonra ana tanka flatworm exit kullanırdım direk canlıların olduğu tankta uygulamak bazen riskli olabiliyor 
Maalesef aşiretler?Teşekkürler bilgiler için ayrı tanka almak şansım yok şu an 

ayrıca solüsyonları almak da 1 hafta sürecektir. Tekrar teşekkürler 

Haluk Bey geçmiş olsun,flatworm kendileri, kurtulmanız gereken bir canlı, hızlı çoğalırlar ve mercanların üstünü kaplayarak ışığı engellerler.

Salifertin Flatworm Exit diye bir ürünü var ama ülkemizde yoktu benim mücadele ettiğim zamanda ayrıca ilacın reef safe olup olmadığı konusunda da pek bilgim yok , başka markalarında bir kaç ürünü var ama mercanlar varken çok zor.

En etkili kurtulma yolu biyolojik mücadele yani Matara Wrasse'dir.

Sixline ve yellow wrasse almıştım bir tanesine bile dokunmadılar.Matara Wrasse tek tek topladı yedi hepsini, hala tankımda durmakta matara.

Üstatlar açıklamış illet bir canlıdır bu flatworm. Kz stop flatworm ürünü bunlar üzerinde çok başarılıdır.

Haluk Bey geçmiş olsun,flatworm kendileri, kurtulmanız gereken bir canlı, hızlı çoğalırlar ve mercanların üstünü kaplayarak ışığı engellerler.

Salifertin Flatworm Exit diye bir ürünü var ama ülkemizde yoktu benim mücadele ettiğim zamanda ayrıca ilacın reef safe olup olmadığı konusunda da pek bilgim yok , başka markalarında bir kaç ürünü var ama mercanlar varken çok zor.

En etkili kurtulma yolu biyolojik mücadele yani Matara Wrasse'dir.

Sixline ve yellow wrasse almıştım bir tanesine bile dokunmadılar.Matara Wrasse tek tek topladı yedi hepsini, hala tankımda durmakta matara.
Matara Wrasse alın iş bitsin.Hiç boş yere ilaç ile uğraşmayın.

Merhaba;

Çok yakın zamanda aynı dertten müzdarip oldum,flatworm exit reefsafe diye geçiyor fakat dozajı çok önemli,ben çok fazla canlımı kaybettim (tabi ki benim acemiliğimede geldi) dozajı yarım yada 3/4 ölçeğin (üzerinde yazan dozajın) üstüne çıkmayın,yedek tankınız yoksa bile canlıları sump a alın enazından, ana tankta ilaçlama yaptıktan ve temizlendiğinden emin olduktan sonra bol miktarda su değişimi kesinlikle şart...geçmiş olsun...

Red planaria olarak geçer bir zamanlar bende yaşamıştım melanurus wrasse sadece tükettiğini yabancı sitelerden bulmustum bunun dısında blue velvet nudibrach cok iyi toplayıcı fakat biterse aclıktan ölebilir ben bulamadım tavsanı flatworm exıt iyi diyolar fakat bir cok kişi üstünde yazan miktarda kullanmasına rağmen problem yasamakta ve türkiyede varmı bilmiyorum size gereken levamizol içerikli bir ilac veterinerden alıp kullanmanız.

Konu görüntüleyen kullanıcılar