Keşfet

Acrolar beyazladı

ElTurco

Yeni Üye
Ad Soyad
eby
Arkadaslar selam;

Dun aksam gayet saglıklı acro ve platelerim su an süt beyaz diğer LPS; SPS ler ve diğer canlılar gayet saglıklı. Anladıgım kadarı ile RTN ( Rapid tissue nekrosis) oldu. Su değerleri gayet normal Neptune apex de gece ORP, PH ve SICAKLIKTA sapma gorunmuyor. Bunun sebebi hakkında bilgi verebilen olursa sevinirim ona göre onlem alacagım. Testler yeni Salifert ve Redsea değerler her ikisinde de değerler yakın. Her iki canlının girisi 1 ay oncedir. Su değerleri asagıda ki sekilde.

Kh: 9

PH: 8.1

CA: 390

Nitrat:1

FOSFAT :01

Mg:1300

Mercan renklerini açan bir katkı kullanıyor musunuz?

Mercan renklerini açan bir katkı kullanıyor musunuz?
Selam;

Balling de reefflowers trace elements kullanıyorum. Ayrıca buzdolabında tuttugum marine snow, qfi amino asit kullanıyorum. Calsium reaktor oldugundan Mg ve CA girisim yok sadece two little fish A ve B ile stabil değerler icin haftalık giris yapıyorum. Bu arada akvaryum hacmi 1150 litre sump dahil.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben testlere takıldım, fosfatı salifert 0,1 ölçüyorsa ki bu 0,10 ppm demek, değer bundan daha yüksek olabilir, bence nyos high res.    

fosfat testi veya hanna kullanın...

bir de kh değeri 9 biraz yüksekçe değil mi?

özellikle fosfatı düşürmeye başladığınızda , beyazlama için bir neden daha çıkıyor...

ben 7,5-8 İ geçmiyorum yoksa alttan beyazlama başlıyor, fosfatım 0,05(test nyos high res.) niratım 10ppm(tropic Marin)

Son olarak da sisteminizde ufak miktarda bile olsa ani amonyak artışına sebep olabilecek birşey yaşadınız mı? balık ölümü, Kaya kum değişimi veya yer değişimi gibi?

Marine snowu çok bilmiyorum ama herşey normal görünüyor. 

Akvaryumun içine bir şey düşmüş olabilir mi? Evde çocuk var mı? Alçı tavan veya duvar var mı yakında. İçine parça düşmüş olabilir mi? benim aklıma başka bir şey gelmedi. 

Biraz arastirinca tek ihtimal Vibrio olasılıgı olarak gozukuyor. Moderatorler bu siteyi sabitlerlerse sevinirim, diğer arkadaslarada yardımcı olur.

brgds

Ben testlere takıldım, fosfatı salifert 0,1 ölçüyorsa ki bu 0,10 ppm demek, değer bundan daha yüksek olabilir, bence nyos high res.    

fosfat testi veya hanna kullanın...

bir de kh değeri 9 biraz yüksekçe değil mi?

özellikle fosfatı düşürmeye başladığınızda , beyazlama için bir neden daha çıkıyor...

ben 7,5-8 İ geçmiyorum yoksa alttan beyazlama başlıyor, fosfatım 0,05(test nyos high res.) niratım 10ppm(tropic Marin)

Son olarak da sisteminizde ufak miktarda bile olsa ani amonyak artışına sebep olabilecek birşey yaşadınız mı? balık ölümü, Kaya kum değişimi veya yer değişimi gibi?
Tesekkurler Burak Bey. Eve gidince testlerin üzerinden bir kez daha gececegim.

Benzer durumlarda uyguladığım pratik tedbiri yazmamışım, 

Birkaç gün, kz coral snow günlük  ve ilk fark ettiğim anda 1/10 su değişimi yapıyorum...

Marine snow , fito ve zooplankton yem...

bende de var, pozitif veya negatif etkisi olacağını pek sanmıyorum... Çok besleyici olduğunu da, içinde ağır nutrient olduğunu da pek düşünmüyorum...

Ürünü bilmediğim için soruyorum. Teorik olarak vibrionun marine snowdan bulaşma ihtimali var mıdır?

Türker bey;

Kesinlikle Vibrio'nun katkı veya baska bir urunle ilgisi yok. Su da bulunan bir bakteri kolonu mercanlara hasar vermesi rastlantısal ve biraz su sıcaklıgına baglı.

Vibrio bakterisi spslerde beyazlama ve RTNye sebep oluyor bilindiği üzere. Hollings Marine Laboratory çalışmasında, Hint okyanusu, Kızıldeniz ve Great Barrier Reefte beyazlamalara sebep olan Vibrio coralliilyticus (ATCC BAA-450) üzerine sıcaklıkla ilgili değişik veriler elde etmişler. 24°C (75.2°F) bu tür zararsız görülmüş. Pocillopora damicornis 24°C üzerinde zooxanthellae mercanı terk etmesiyle beyazlama - bleaching görülmüş. 27°C de hücre duvarlarını bozduğu tespit edilmiş.

American Chemical Society News Service Weekly PressPac, December 2, 2009

unquote

Diğer mercanlar demek ki bu bakteriden etkilenmemiş. Geçmiş olsun. Sıcaklığı 25 derecede tutmakta her zaman fayda var o zaman. 

Hiç görmememin sebebi bu demek ki,

yazın 28-29, kışın 26-27 daima...

özellikle yazın elektrik giderse 29 dan 31-32 ye çıkış tolare edilebilir ama, 25 ten 31 E çıkış felaket olur mantığıyla bakıyorum...

Aynı bakteriyel sorunu bende yaşadım çok sorguladım kendimi çok denemeler yaptım çok da mücadele ettim önce ısı farklılığına verdim Daha sonra yeni akvaryumda yazın 30 dereceleri görüpte benzer sorun yaşama ince iyice işkillendim araştırırken benzer yazılara rastladım bir sene kadar önce benzer şekilde bir anda başladı ve durduramadım baya 1 canlı kayıbım oldu en son çare beyazlamanın �ki santim gerisinden canlıları kırarak iyodin banyosu sonrası yeniden fraglamak oldu

Onur bey

Cok sagolun bende kendimi cok sorguladım tum altyapı ve yakın takibe ragmen kötü bir piyango gibi bu olay herkezin basına gelebiliyor anladıgım kadarı ile. Bir gecede acroların nasıl bleach oldugunu gosteren bir video paylasmak isterim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar