Keşfet

Adi salyangozu olan var mi? Nereden bulunur.

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese iyi hobiler. 

1 sene kadar önce hobiyi bırakan bir kişiden. Turbo snailler değilde. Daha küçük türlerinden almıştım. Yaklaşık 15-20 adetti. Özellikle gece çok çalışıyorlardı. Hatta basen küçük küçük yavrularını görürdüm. Türünü bilmediğim icin tam yazamıyorum. Ama bilinen dükkanlar bunu getirip satmıyorlar ne yazıkki. 

Aranızdaki sahip olan var mi ? Nereden bulabilirim acaba ? 

Tesekjurler :)  

Ona adi demeyelim bence yerli diyelim. Deniz kiyisi biryerlere gidip toplayabilirsin.

Ona adi demeyelim bence yerli diyelim. Deniz kiyisi biryerlere gidip toplayabilirsin.
Yok bildiğim kadarıyla yerli snail degil. Yerliler çok dayanıksız ve alışması çok zor oluyor. Genelde Endonezya’dan falan gelen kayalarla gelen snail türleri oluyormus. Çok hızlı üretip gündüz gözükmeyip gece durmadan çalışan türler , yurt dışında local fish store Lara gittiğiniz zaman snail bölümünde 6-7 çeşit olduğunu görüyorsunuz. 3-5 kuruştan başlayıp 10 dolara karar türler. 

İste o ucuz olanlar sanırım bunlar. 

Türkiye’de boylarının küçük olmasından dolayı. , o 8 lira oluyorsa turbo 15 lira oluyor o yüzden de 3-4 kat büyük olan turboyu  alıyor insanlar diye getiren olmuyormus. 

Elbet yerliler de vardır ama 1026 tuzluluk 30 derece sıcaklık 

hatta kışın 24 e kadar olmedigi gözlemlendiyse yüksek ihtimalle yerli değildir diye düşünüyorum. 

23 nisanda Egeye gidicem sana bol bol toplarim. Istanbuldaysan gelir alirsin. Degilsen kargolarim. Once kendi akvaryumumda tutarim merak etme olen olursa orda ölur. Ama akvarya en kolay uyim saglayan ve ureyen turlerin basinda gelir. 

Tek dezavantaji cok uzun omurlu degiller. 6 ay 1 sene arasi omurleri var. Ama dedigim gibi uredikleri icin eksik olmuyorlar. Baliklar icin ekstradan besin kaynagi oluyorlar.  

Konu görüntüleyen kullanıcılar