Keşfet

adini ve sorununu bilmedigim bir coral!?

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
Merhabalar,

Bu gun sacma birsey yaptim ve sorunlu bir coral aldim. Rengi cok guzeldi, erimis diye de fiyatini cok cazip verdiler, ben de  sorunu acikcasi bakimsizlik gibi gordum, ve ayrica  hasta bir canliyi satacaklarini da hic dusunmedim ama eve gelince gordum ki sorunu sanirim hastalik. 

Canliyi akvaryuma eklemedim, 5lt lik posette karantina durumunda bakiyorum. Eriyen yerdeki iskelet malesef kararmis ve uzerinde koyu renkli yumusak doku var.

Bu coral'ın cinsi nedir ve hastaligi iyilestirilebilir mi? bilenlerin yardimlarini beklerim

lOVk9X.jpg

4a5LlA.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Fungia Coral.  Genelde su şartlarından yada akvaryum içinde yeterli besin bulamaması ve dışarıdan  elle beslenmemesi sonucu erime oluşuyor. Tamamen beyazlasa bile atmayın zaman içerisinde yenileme şansı olabilir.

Yönlendirme için teşekkür ederim. Forumdan Engin Bey de sağolsun çok yardımcı oldu, düşük ışık isteyen, ışıklar kapanıp tenteküllerini çıkardığında elle beslenmesi gereken ilginç bir canlıymış. Bulaşıcı bir hastalık olmasın da zamanla artık iyiye mi gidecek kötüye mi gidecek göreceğiz artık.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri