Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

Küçük bir tankınız varsa ve kayalar elinizin altındaysa enjektördü, elektrikti, havyaydı olabilir ama kayaların ele alınacak hali yoksa, tank büyük ise biyolojik yöntemlerden başka çare yok.
Aptasiasız bir tank da zor, ne yaparsanız yapın bir şekilde canlı tankınıza bulaşabilir. Dip yöntemleri işe yaramaz, aptasiadan daha dayanıklı bir omurgasız daha yok. Ancak tüm mercanların ölü iskelet ve kaya kısımlarını kesip atmalısınız ama buda pratikte her zaman mümkün olmayabilir.
Ben şimdiye kadar chelmon ile hep başarılı oldum, ama küçük tanklarda chelmonun pek şansı olmayacaktır, bir şekilde açlıktan ve stresten ölür.
Bence en kolayı filefish (tomentosus), chelmona göre nazlı değil, gördüğüm iki tomentosusda aptasia yedi, poliplere gelince bendekiler mercanlara dökunmadı, ama dokunsa da aptasia olacağına SPS tankımda polip olmasın tercih ederim.

Filefish chelmondan önce denenebilir.

Abi biliyorsun spinal igneler var uzun ve ince ben onlari kullaniyorum ulasilmasi zor yerlerde de ise yariyor. Kayayi yerinden kaldirmadan elimi kolumu sokarak goz zevkimi bozan ve de mercanlari rahatsiz edenleri bu sekilde yok ettim.

Ama dedigin gibi dogal tuketen bir canli olmasi her zaman daha kolay ve surdurulebilir mucadele saglar.

Sent my iPhone using Tapatalk

1ml lik insulin enjektoru ile 4 tane aiptasia oldurdum. Aiptasia basina 0.25 ml Sent my iPhone using Tapatalk
Ugur bey bende bu yöntemi denedim gerçi ben sirke limon suyu denedim öldü ve yok oldu derken 2 hafta sonra bir çok yerde çıktı bilginize belki sirke koydugum için olmuştur ama yinede dikkat edin

1ml lik insulin enjektoru ile 4 tane aiptasia oldurdum. Aiptasia basina 0.25 ml Sent my iPhone using Tapatalk

Ugur bey bende bu yöntemi denedim gerçi ben sirke limon suyu denedim öldü ve yok oldu derken 2 hafta sonra bir çok yerde çıktı bilginize belki sirke koydugum için olmuştur ama yinede dikkat edin

:!((
Evet bunu biliyorum abi yalniz basarisiz girisim olmamasi gerekir. Aiptasiiayi kesin oldurduysen spor salamaz. Canli yari olu yari baygin kalip tekrar canlanirsa sporlarini salar.

Sent my iPhone using Tapatalk

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben akvaryumdan kayayı çıkarıyorum kaynaştığımız suyu aptasia olan kayadaki yerlere dokuyorum ve tabiki Kaya'nın rengi degısıyor ve mutlu son aptası ölüyor

Ben akvaryumdan kayayı çıkarıyorum kaynaştığımız suyu aptasia olan kayadaki yerlere dokuyorum ve tabiki Kaya'nın rengi degısıyor ve mutlu son aptası ölüyor
Powder blue var artik kayalari vs ellemeyin. ;)

Ellemem akvaryuma bile yaklaşırken dıkkatlı oluyorum korklar filanda :) Allah korusun o nun hatırına yem cesıdı fazlalastı diğer balıklar Bayram edıyor

Poliplerimin tam ortasında çıkıyorlar cok kötü görüntü oluyor

Hiç enjektorle üstüne H2O2 sıkmayı denediniz mi?

bende de var.ama sizin anlattığınız gibi korkak felan değil.hatta hiç kaçmıyor.hiç korkmuyor.onu başka bir taşa çıkmaya zorluyorum.gölgeden nefret ediyor.kabuklarla gölge yapıp sıkıştırıyorum.kendisine zarar vermeden yapıyorum.yer değiiştirirken şans eseri kabuklara çıkmasını bekliyorum..bendeki hiç resimlerdeki gibi değil.kahverengi bildiğimiz yabani zoa gibi.bu versiyonundan sizlerde de var mı 

Arkadaş konu açılalı 10 sene olmuş hala şu aiptasya konusunda kesin bir sonuca ulaşabilen olmadı mı? Bir kök yüzünden koca kayayı atıyoruz yazıktır günahtır...  :(

Aiptasya tankın tuzu biberi, ne onla ne de onsuz bu hobinin keyfi çıkar mı  :rolleyesblue:

RED SEA tarafından geliştirilen Aiptasia Remover ile artık akvaryumlarınız da Aiptasia sorun olmaktan çıkıyor ;)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam arkadaşlar

Yakın zamanda aiptasia denen illetten kurtuldum.

Akvaryumda kısa zamanda çok hızlı coğaldılar. En küçük aiptasia metal 1 lira büyüklüğündeydi. Chelmon copperband aldım.en geç 1 hafta içinde tertemiz oldu akvaryum. Bizzat kendim şahit oldum aiptasia yediğine.

Ben kimyassl hicbir sey kullanmadım.Kesinlikle kimyasal kullanmanızı tavsiye etmem.

ben öldürmeye çalıştıkça çoğaldılar. 1 taneye kadar düşürebildim. 5 aydır 1 tane duruyor çoğalma yok:) demekki ellememek lazımmış :)))

Valla aiptasia dan kurtulmak bana çok zor bir iş gibi gelmişti taa ki tanka chelmon koyana kadar :)  1 yıldır tankımda ve aiptasianın şeklini unuttum :)

Bu linkteki ne kadar yararlı olur bilmem...Benim bir kayanın üzerindede var aiptasia benziyor gibi iki üç tane cogaldigini söylüyorsunuz iki yıldır cogaldigini görmedim...Yarın ışıklar açıldığında bir resim paylaşırım...

8 aydir 2 tane aiptasia simdiye kadar cogalmadi ledler yuzunden sakal yosunu olustu 1 ay icinde 3 uncu aiptasia olusunca 3 unude tanktan attim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şuanda yaklaşık 10 adet aiptasia var akvaryumumda. Dün itibar ile 1 adet filefish tanka eklendi. Gelişmeleri paylaşırım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar