monark
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Uğur
Küçük bir tankınız varsa ve kayalar elinizin altındaysa enjektördü, elektrikti, havyaydı olabilir ama kayaların ele alınacak hali yoksa, tank büyük ise biyolojik yöntemlerden başka çare yok.
Aptasiasız bir tank da zor, ne yaparsanız yapın bir şekilde canlı tankınıza bulaşabilir. Dip yöntemleri işe yaramaz, aptasiadan daha dayanıklı bir omurgasız daha yok. Ancak tüm mercanların ölü iskelet ve kaya kısımlarını kesip atmalısınız ama buda pratikte her zaman mümkün olmayabilir.
Ben şimdiye kadar chelmon ile hep başarılı oldum, ama küçük tanklarda chelmonun pek şansı olmayacaktır, bir şekilde açlıktan ve stresten ölür.
Bence en kolayı filefish (tomentosus), chelmona göre nazlı değil, gördüğüm iki tomentosusda aptasia yedi, poliplere gelince bendekiler mercanlara dökunmadı, ama dokunsa da aptasia olacağına SPS tankımda polip olmasın tercih ederim.
Filefish chelmondan önce denenebilir.
Abi biliyorsun spinal igneler var uzun ve ince ben onlari kullaniyorum ulasilmasi zor yerlerde de ise yariyor. Kayayi yerinden kaldirmadan elimi kolumu sokarak goz zevkimi bozan ve de mercanlari rahatsiz edenleri bu sekilde yok ettim.
Ama dedigin gibi dogal tuketen bir canli olmasi her zaman daha kolay ve surdurulebilir mucadele saglar.
Sent my iPhone using Tapatalk