Keşfet

Aiptasia'dan kurtulma yolları

Ahmet bey selam , 

Hepimize tecrübe oldu , umarım canlılarda probleminiz yoktur. Keyifli hobi dileklerimle.

Burçin YALÇINKAYA
iyi akşamlar Burçin hanım 

Kötü bir tecrübe oldu hemen müdahale etdim ozonu sonuna kadar açtım fosfat reaktörüne aktif karbon koydum 5-6 saatde temizlendi Allahdan canlılar zarar görmedi ama cihaz nükemmel çalışıyor

iyi akşamlar saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
iyi akşamlar Burçin hanım 

Kötü bir tecrübe oldu hemen müdahale etdim ozonu sonuna kadar açtım fosfat reaktörüne aktif karbon koydum 5-6 saatde temizlendi Allahdan canlılar zarar görmedi ama cihaz nükemmel çalışıyor

iyi akşamlar saygılar
Ahmet bey , beni hanım yaptınız ya canınız sağolsun :) . Forumun bir çok alanında dikkatinizden kaçmış olsa gerek ; Burçin bey diye hitap edenler vardı :) )

Neyse bu da tecrübemize eklendi. İyi akşamlar :) )

Burçin bey kusura bakmayın ismi görünce bayan sandım ve özellikle sordum isminizi bilmedigim için nasıl hitab edecegim diye  forumda dikkat etmedim çok özür dilerim şimdi çok mahçup oldum :(  tekrar özür dilerim  :(

Atila bey ph etkilenmemesi iyi ortalama ne kadar encekde ediyorsunuz  günlük ortalama 1ml
gomlek dugmesi kadar aiptasia yok etmek icin gercekten cok az limon suyu yetiyor - 1 ml ile gomlek dugmesi kadar 3 aiptasia rahatlikla yok edilir...

Çok uzun zamandır aptasia belası ile uğraşıyorum Neler denemedimki chelmon uzun vadede cok zor ve nazlı bir balık aptasia yiyeceği garanti değil yese bile daha sonra midyeyle beslemek lazım midyeyle besliyim derken su cok kirleniyor o midyeyi yiyene kadar diğer balıklar midyeyi götürüyor peperment shrimp aptasialara dokunmadı bile 2 hafta önce aldıgım file fish akvaryumu tertemiz yaptı aptaisalardan eser yok tavsiye ederim

Geçenlerde benim başımada aptasia illeti gelmişti kayayı sudan çıkarttım o bölgeye şıranga ile sıcak su döktüm aptasiayı bıraç ile söküp aldım sonra bir güzel kazıdım oraya bıçak ile sorunum ortadan kalktı :) :)

Limonlu operasyonu yaptım beklemedeyim bakalım ne olacak.

3 tanesi geri çıktı tekrar limon .

Limon işe yaramıyor diyebilir miyiz, Levend Bey?

mademki limon konusunu ben actim - biraz daha ilerleteyim...

ilk olarak; aiptasia ile savasirsiniz ama kesinlikle yenemezsiniz...

3 tuzlu su tankim var (1,5 senelik lps+sps+balik - 1 senelik canlikaya+trigger - 6 aylik seramikkaya+fijikaya+balik)

mercan yuklu olan tankimdaki aiptasialari limon suyu ile anlattigim sekilde olduruyorum ama 3-4 ay icinde tekrar cikiyor - PS temizlemek gibi dusunun yada su degisimi gibi dusunun; belli zaman araliklariyla tekrar tekrar savasmaniz lazim

trigger tankimi ikinci el aldim; kum haric butum kayalari resmen koca kazanlarda kaynattim ve fircaladim - ilk 2 ay aiptasia yokken sonra tekrar olustu ve hala tek tuk var

yeni tankimda hic bisey yok ama mercan koydukca mutlaka bulasacaktir...

limon suyu tavsiyemi sadece bi savasma araci olarak gorun - kesinlikle ve kesinlikle aiptasia'nin kokunu kurutamazsiniz...

ufak haldeyken yok edin - azalmaya baslayacaktir - ama hicbir zaman tamamen yok olmayacaktir...

Bilgiler İçin Teşekkürler

Bir arkadaş çok sağolsun bana Titanyum çubuk gönderecek. Her iki uca da onlardan bağlayacağım.
Eser Bey,

Titanyum çubuk bulamadıysanız size bir tavsiyem var.

Bauhaus'ta titanyum matkap uçları satılıyor. 2.5 TL tanesi. 1 mm veya 2 mm'lik olanlar işinizi görecektir. Ben dün aldım sorunsuz çalışıyor yaptığım aiptasia zappar.

Size sır vereyim, hayır duası alayım.Aiptasia ile mücadelede kesin çözüm, limon ve sirke karışımıdır.1-2 Llimon ve yarı çay bardağı üzüm sirkesini yarı yarıya karıştırarak şırınga  iğnesi ile aiptasıaların üzerine basın, parçalanacaktır, bunu tüm aiptasialara sırası ile uygulayın...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eser Bey,

Titanyum çubuk bulamadıysanız size bir tavsiyem var.

Bauhaus'ta titanyum matkap uçları satılıyor. 2.5 TL tanesi. 1 mm veya 2 mm'lik olanlar işinizi görecektir. Ben dün aldım sorunsuz çalışıyor yaptığım aiptasia zappar.

Çok sağolun. Bir arkadaş bana Titanyum çubuk gönderecekti ama kaldı, sizin bu dediğinizi yapayım.

Selamlar

Size sır vereyim, hayır duası alayım.Aiptasia ile mücadelede kesin çözüm, limon ve sirke karışımıdır.1-2 Llimon ve yarı çay bardağı üzüm sirkesini yarı yarıya karıştırarak şırınga  iğnesi ile aiptasıaların üzerine basın, parçalanacaktır, bunu tüm aiptasialara sırası ile uygulayın...
Şırıngaya iğne takıp hayvanın içine sokup mu basacağız yoksa mesela 1cm uzaktan sıksak olur mu acaba? İğne olacak mı üstünde, fark eder mi?

şırıngayı hayvanın içine sokması çok zor olur hemen kapanıyor

Limon olayından sonra epey vakit geçti ancak tümü geri geldi. Şu anda 10 krş kadar büyüyenleri var. 

Sirke de ekliyeyim bakalım ne olduğunu yazarım 

eskiden kayaları çıkartıp sıcak suyla ugrasıyordum oldukça yorucu oluyordu gidip mama sırıngası aldım en buyugunden mama sırıngaları normal sırıngalar gıbı agızları kucuk degıl ortalama 3-4 mm kadar yanı daha büyük buda daha fazla su basmanız anlamına gelıyor 60 ml olan en büyügünü aldım içerisine kaynar su koyuyorum ve aiptisianın üzerine basıyorum evde 3 tane tankım var sadece bır tanesınde aiptisia var oda 2-3 ayda anca 3-4 tane cıkıyor onları sıcak suyla yok ediyorum 

ellemeyin bir şey olmaz diyenlere fazla aldanmayın ellesenızde ellemesenızde belli bir büyüklüğe erisince tekrardan çogalma yoluna gidiyor haberiniz olsun o yüzden görünce hemen mudahale edin yoksa onlarca yüzlerce olabılıyor

Limonlu sirke de öldüremedi, 1 hafta sonra geri çıkıyor kovuğundan üstelik iyice büyüdüler. Şırınga kaynar suyu deneyeceğim.

Malesef benim akvaryum da aiptasia tarlasına döndü...

Konu görüntüleyen kullanıcılar