Keşfet

Aitapsiamı

KuMaDaM

Yeni Üye
Ad Soyad
savaş
Bunlar iki senedir var akvaryumumda benzeri bir seymi yoksa aitapsiamı bir kayanın üzerinde dörttane cogaldigini görmedim hiç...

Ekli dosyayı görüntüle 46152

Moderatör tarafında düzenlendi:
Doğrudur bunlar aitapsiadir :)

Çoğalma ve spor dagitmasi akvaryuma müdahale dokunma vs olmasindan dolayi diye biliyorum ama tam kesin bundandir diyebileceğim bilgiye sahip değilim...

Sadece sevilmeme sebebini okudum özetle hep diğer sps ve lps gibi canlilari yakici olmasindan,

paylancolara ev saglamiyor diye biliyorum,

hasta sağlıksız baliklari kapmasindan da şikayetçi olanlar var...

Akvaryumun degerlerini sevdiginde cogalip zamanla akvaryumu da sariyormus

Ama bagzilari sadece buyuyor onu da gördüm büyüdüğünde guzel gözüktüğünü de söyleyebilirim veya ben seviyorum benim akvaryumumda yok ama büyüdüğün de uste doğru budakli oluyor tankini bozan bir resifcide gördüm ve onu da satıyordu daha eski bi sitede de uzun yillar resifle uğraşan adamin tankinda da varmis ve onunda olmasi gerektiğini söylüyordu :)

2 sene ses cikarmadan kalmissin hocam bence şimdide dokunma onlara birak doğal döngüsünü yaşasın akvaryumun tabi benim fikrimce

Savaş Abi, milyon senelik hobici ve dalgıçsın, bunların Aiptasia olduğunu bilmiyor musun ;-)

benim tankimda da var,bir azalip,bir cogaliyorlar,dogal oldugu icin bir sey yapmiyorum,tankta filefish'te var,bunlari yiyen ama buyuyorlar..bir tehlikesi varmidir?diger canlilara zarari?

Savaş Abi, milyon senelik hobici ve dalgıçsın, bunların Aiptasia olduğunu bilmiyor musun ;-)
Hoş görünüyor du cogalmadiklarini görünce dokunmadım Madem öyle dedim dün gece arada votka veriyordum akvaryuma sırınganın iğnesini direkt bunların ortasına sapladim her birine iki şer ml boşalttım alkol de yaktı güzel çözüm :) yanlız beyler bende görünen dört adetti şimdi aynı uygulamayı yapıp daha fazla varsa akvaryumunuzda sakıncası olabilir votka doz aşımı bence...

Canlı aiptasia.2 yıldır sorununuz yoksa hiç ellememek daha iyi.Eğer doğal yoldan savaşmak isterseniz chelmon, peppermint karides ve filefish bu canlıyı yiyor.Aiptasia bittiğinde yem derdi olmayan bu canlılardan sadece peppermint karides.Chelmon ve filefish kuru yemde sıkıntı olabiliyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri