Keşfet

Akvaryum Bitkisi

sernur83

Yeni Üye
Ad Soyad
Serkan Sönmez
hayırlı sabahlar bende dört adet red mangow var akvaryumda 1-2 ay önce almıştım fakat yaprakları sararıp dökülmeye başladı anormalmi acaba normal değilse neden kaynaklanır ışık olarak kendi yaptığım12 adet 3w power led kullanıyorum 8 mavi 2 ultraviole 1 beyaz 1 kırmızı var ışıktanmı  kaynaklı acaba bunların bitki toprağına ihtiyacı varmı varsa bitki toprağını nerden bulabilirim tatlı su bitki toprağı olurmu bilgi verirseniz sevinirim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Köke gidiyor olabilir. Kök gelişimi nasıl? Adaptasyon sürecinde yaprak döküp kök geliştiriyorlar. Bende bu şekilde oldu. Ayrıca aydınlatma olarak renkli ışık sevmiyor diye okumuştum bir yerde özellikle mavi. Bende 6 w 6500 k led lamba var sumpta duruyorlar. Kök gelişimini tamamlayıp yaprak açmaya basladilar

kökler oldukça büyük ışıktan sanırım dediğiniz gibi gün ışığı koyup deneyeceğim 220v 6w led ampulmü koydunuz

evet sorun mavi ışıktan imiş 2 si ne yazık ki kurudu sanırım 1 i tomurcuk açıyor yaprak çıkartıyor diğeri alt kısmı yeşil üstü kurumuş o kurumuş kısmı kesmeli miyim ?

2 adet kurumuş olanların resmi bunları atayım mı?bir zararı olur mu akvaryuma çürüyerek

bu ilerleyenin resmi bir yaprak daha açıyor

Buda alt kısmı yeşil üst kısmı kurumuş olanın resmi hiç bir ilerleme yok kurumuş kısmı kesmeli miyim ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar