Keşfet

Akvaryum camındaki larvalar

muratulker

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Ülker
Akvaryum camındaki toz zannettiğim zerreciklerin hareket etmeye başladıklarını farkettim bu haftasonu. Bazıları resimdeki gibi diğerlerinden daha büyük.

Bunlar akvaryumun camını ve arkasını sarmış olduğu gibi tahminim suda da yüzmekteler.

Geçen hafta 1 cm uzunluğunda, şeffaf, hareketli, tırtıl gibi bir canlı gördüm kayaların üstünde. Aynı gün ev ahalisinin geri kalanı da gördüklerini söylediler. Forumdan bunun bir amphipod olduğuna kanaat getirdim. Acaba bu pod arkadaş mı türüyor şu anda akvaryumumumda diye düşünmekteyim.

Tecrubeli arkadaşlar ne derler bu konuda? Beni ve akvaryumumu ne beklemekte?

Yardımlarınız...

Ekli dosyayı görüntüle 44238

Murat bey;

Sıkıntı yok. Yeni kurulumlarda bu canlılardan bol bol olur. Balık girdiğinde özellikle wrasse yada mandarin, scooter gibi türler girdiğinde bu canlılar azalır veya yokolur. 

Yalnız dikkat etmeniz gereken çoğumuzun bu yanılgıya düştüğü duruma düşmemenizdir. Bu canlıların varlığına güvenip te scooter yada mandarin tarzı balıklar almayın. Pod sayısı bu canlılara muhtemelen yetmeyecektir. 

Kısacası bunlar olağan şeyler, dert edilecek, korkulacak durum yok. Hayatın doğal akışı ...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında almak istediğim balıklardan biri de yellow wrasse idi. Mandarin'in yeme gelmesi zor bir balık olduğunu duymuştum. Siz de o açıdan söylüyorsunuz heralde. Kurtcuklar bitince yem almadığı için yaşayamaması muhtemel mi?

Aslında almak istediğim balıklardan biri de yellow wrasse idi. Mandarin'in yeme gelmesi zor bir balık olduğunu duymuştum. Siz de o açıdan söylüyorsunuz heralde. Kurtcuklar bitince yem almadığı için yaşayamaması muhtemel mi?
Yellow wrasse sorun olmaz. Hem pod yer hem kuru yem yada dondurulmuş.
Sıkıntı scooter ve Mandarin de :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Podlar kurtcuklar bitince balıkta ölür yem alması imkansız gibi bir şey :)   en az 7 8 ay 1senelik tanklarda bakılması gereken bir canlı mandarin evet camlarınız da ki şeylerde olağan süreç işlenişi problem yok 

Camdaki kurdele şeklindeki canlı flatworm. Bazı türleri mercanları rahatsız edebilir. Dikkatli olmanızda fayda var. 

Yellow wrasse sorun olmaz. Hem pod yer hem kuru yem yada dondurulmuş.
Sıkıntı scooter ve Mandarin de [emoji20]

Şu anda 2 snail, 8 conch, 2 Cihaner shrimp, 1 fire shrimp var takımda. Yellow wrasse bunlara bulaşır mı sizce?

Sent my SM-N920C using Tapatalk

Camdaki kurdele şeklindeki canlı flatworm. Bazı türleri mercanları rahatsız edebilir. Dikkatli olmanızda fayda var. 
Evet bir arkadaş daha bu yorumda bulundu. Çok tipik mi yoksa büyütecle veya biraz daha büyüdüklerinde değerlendirmek lazım mı? Kimyasal mücadele riskli suyu zehirliyebilir diye duydum, yellow wrasse alınca o peşlerine düşer diye umuyorum

Evet bir arkadaş daha bu yorumda bulundu. Çok tipik mi yoksa büyütecle veya biraz daha büyüdüklerinde değerlendirmek lazım mı? Kimyasal mücadele riskli suyu zehirliyebilir diye duydum, yellow wrasse alınca o peşlerine düşer diye umuyorum

Yellow wrasse yada sixline wrasse bunları yer ama sixline biraz sinirli bi arkadaş sıkıntı çıkarabilir. Yellow wrassede sorun olacağını sanmıyorum. 2 kez baktım hem dayanıklı hem de sakin bi tür. Alırsınız bi hafta kum altında takılır, göremezsiniz, sonra sonra ortaya çıkar...

Yellow wrasse yada sixline wrasse bunları yer ama sixline biraz sinirli bi arkadaş sıkıntı çıkarabilir. Yellow wrassede sorun olacağını sanmıyorum. 2 kez baktım hem dayanıklı hem de sakin bi tür. Alırsınız bi hafta kum altında takılır, göremezsiniz, sonra sonra ortaya çıkar...

Teşekkürler deneyince sonuçlarını paylaşırım. Diyatoma kadar balık girişi yapmama diyetindeyim henüz. Bulabilirsem ilk girdiğim balık bu olacak

Konu görüntüleyen kullanıcılar