Keşfet

Akvaryum çorabı

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
merhaba bu  filitre ne kadar süre sonra gözenekleri doluyor 

Haliflx kenarina paspas kenarina akvaryum corabi kenarina overlok cekilir ?

Dün çorabı çıkardım gerçekten içi kötüydü resim çekmeyi unuttum ,aynı çaorabın eskisi vardı bu gün onu da kestirip overlok yaptırdım ,3 günde bir değiştirmek gerek sanırım,

Bence mantık dışı sonuçta akvaryuma giden su bu pisliğin içinden geçiyor, sonuçta su bu pisliği süzüyormuş gibi oluyor. 

Okudugum bir yazida orada biriken pisligi su sıvı şekilde bu sefer suya veriyor ve bu yuzden organik yuku arttirdigi icin nitrati bu yontemlerin yukselttiği yaziyordu. bana da mantikli geldi aslında bu acıklama ve bir ara nitratım sıfırdı biraz yukseltmek istediğimde elyaf ile yukselttim ?

Suyun icinde olmaması durunu degistirmiyor aslında.ama arada birkac gunluk kullınım sorun yaratmaz topladigini toplasin yeter .nitratı arttirmadan araliklarla koymak daha dogru olur

sürekli değiştirmek belirli bir süre sonra hobiciyi yorar. 2 hafta 1 kez 3 günlüğüne vs olabilir. zaten değiştirilmediği sürece sıkıntı yaşatacağını hemen herkes belirtmiş. çorap su içindeyken suya çarpan su biraz daha yavaşlar ama askıdayken su hızı daha yüksektir. toplamak istediğiniz partiküllerin bir kısmını yine suya göndermiş olursunuz diye düşünüyorum.

3 günde değiştiriyorum daha önce tam boy suyun içindeyken nitrat yüksekti ,deneyerek teçrübe amaçlı çorabı kesip su üstüne aldım(surun içindeki çorap suya her yerdensuya temas ettiği için salınım yapma olasılığı yüksek diye düşündüğümden,kısa çorap suya temas etmediği için içerideki suyu alttan ve yanlardan süzerek veriyor) dikkatimi çeken bir şey 3 günde su çorap sanki tıkanıyor ve üzerinden su akmaya başlıyor,çorabı değiştirmek şart oluyor o zaman,bunlar benim yaşadığım olaylar,

Erhan bey biz karşı değiliz çoraba, şu an bende kullanıyorum belki herkez kullanıyor. Lakin şahsen ara ara kullanıyorum 3 gün kullanıyorsam 3 gün kullanmıyorum. Sizinde belirttiğiniz gibi benim 500 lt lik akvaryumumda 2. akşam eve geldiğimde taşmış oluyor ve buda hem ses açısından hemde pislik açısından normal olmuyor. Ayrıca çorap baya büyük olmasına rağmen. Esasında dolmasıda güzel size seçenek vermiyor ben her gün yıkamak zorundayım çünkü 2. güne yetmiyor. Buda akvaryum açısından sağlıklı oluyor. Ayrıca çorap olmasa ps başlıyor toplamaya. Ps biraz kuvvetli ve güzelse esasında çoraba bile gerek kalmıcak.

Şahsen ben sumla iniş borusuna gırtlak hortum taktim ps nin agzinida direk cıkısına verdim elektrik supurgesi gibi çekiyor ?cok ekstrem durumlarda şaşırtmanin son kademesine sump motoruna döküleceği yere elyaf koyuyorum 1-2 gun tutuyor sonra cikartiyorum.birdaha cok uzun süre tutmuyorum.ztn şaşırtmalarda kaliyor pislik.sizde şaşırtma durumu nasil ?

Tansel bey ben 2 adet çorap aldım kesip yaptım değiştirerek kullanıyorum ,evdeki çamaşır makinasına atıp temizleniyor iyi bir durulama ile kullanıyorum ,kestiğim parçalardan kalanlarıda değerlendirim 2 adet daha çorap elde ettim,ps nin Maşallaho var,şu an nitrat sıfır (aslında bazı canlılar için iyi değil),arada boşta bırakıp biraz nitrat lazım,

Yapılan testlerde nitrat neredeyse sıfır,buda mercanlarımın bir kısmında sorun yarattı ,yani fazla temiz,şimdilik tüm çorapları çıkarttım,

Arkadaşlar merhaba,

Daha öncede bahsetmiştim ben çorap kullanımını biraktım zaten ilk kullanımda hep PS taşıyor sıkıntı oluyordu. uzun süre kullanımda nitrat vs sıkıntısı ayrıca temizligi vs 

Ben aşçıların mutfakta kullandığı bonelerden aldım filtre çorabının bez kısmını kesip attım ve üstteki plastik kısma boneyi geçiriyorum günlük olarak atıyorum ,

Sanırım 100lü paket 7 tl idi hem hesaplı hemde su içinde tüm atıkları tutuyor denemenizi tavsiye ederim.

Resimde kullandığım bonenin resmi var

Ekli dosyayı görüntüle 50093

Tansel bey ben 2 adet çorap aldım kesip yaptım değiştirerek kullanıyorum ,evdeki çamaşır makinasına atıp temizleniyor iyi bir durulama ile kullanıyorum ,kestiğim parçalardan kalanlarıda değerlendirim 2 adet daha çorap elde ettim,ps nin Maşallaho var,şu an nitrat sıfır (aslında bazı canlılar için iyi değil),arada boşta bırakıp biraz nitrat lazım,
Merhaba, 

kirlenen çorabı önce kaba pisligini musluk altında alıp çamaşırlarla birlikte makinaya attım, temiz oldu ama akvaryuma koymaya cesaret edemedim deterjan kokuyor sıkıntı olurmu? 

Ben nadir aralıklarla çorap kullanıyorum max da 3 gün tutuyorum sumpta sonra çorabı muslukta durulayıp çamaşırlar ile birlikte yıkatıyorum. kullanmadan önce de bir kez duruluyorum hiçte sıkıntı olmuyor. 

Cevap için teşekkürler, bende aynı taktiği yaparım
default_winkblue.gif

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar