Keşfet

Akvaryum denizden tam olarak doldurdum ve canlıları kestane midiye ekleme yaptım.

Yagmuryagmur

Yeni Üye
Ad Soyad
Zaire
Merhaba.

Uzun zamandan bu yana tatlı su akvaryum ve canlılarla ilgilenmekte uğraşmaktayım bu sebepten dolayı bir anlık deniz suya merak saldım ve deneme amaçlı denizden alıp ufak bir akvaryumu doldurup içine kestaneler ile midiye koydum. 

Hiç bir şeklide deniz canlılarla suyla alakalı bilgiye sahip değilim ve maddi olarak durumlarım iyi değil önemli olan mazeme teymin edemiyorum. 

Gözüm asla yükseklerde değil bir tuzlu su salyangoz bile beni inanılmaz mutlu eder,hiç bir canlıyı mazemeyi satın alacak durumum yok belki ilk defa buraya sizden yardım için bu yazıyı hazırlıyorum.  

Bazı tanıdık deniz akvaristler sağolsun bilgi konusunda yardımcı olmayı çalışıyorlar fakat hiç yoksa bir skimmer olmalı diyorlar döngüyü oturtması için vede ufak bir dalga motor dediler acilen. 

Ayrica bu kurduğum minik doğayı kaybetmek istemiyorum çok güzel benim için harika ötesi  birşey bu ilk heyecanımı anlayacağınızdan eminim.

Bana bu konuda yardımci olacak kimseler olursa lütfen çok uygun fiata bunları nasıl edinebilirim bilemiyorum  ama yardım elinizi bekliyorum. 

Teşekkür ederim şimdiden sağlıklı hobiler dilerim. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Midyeleri tanktan çıkarın beslenemezler ve ölürler buda su bozulması yapar 

kestane karides anemon domates snemonu olabilir mesela bir kaç adet balık yakalayıp koyabilirsiniz 

Sisteminize kesinlikle yosun koymanızı tavsiye ederim birazda canlı kaya yosun fosfat ve nitratı emecektir kaya ise bskteri dengesini sağlayacaktır

siz nasıl birşey yaptığınızı resim  olarak buraya görsellerseniz ben size dalga motoru konusunda yardımcı olurum her hangi bir karşılık beklemeden 

sık sık temiz yerden su değişimi yapın ve diy akvaryum konularına bakarsanız basit bir şişe,hava motoru,ve hava taşı ile protein sikimmer yapan arkadaşlar var bir nebze olsun iş görüyorlar yeterki merak edin ve araştırın 

selamlar

.

Merhaba 

Önerim ; deniz akvaryumu için forumdaki bilgileri dikkatlice okumanı tavsiye ederim ....deniz akvaryumuna ilgi ve heyecan duyman güzel bu heyecanının hüsrana dönüşmemesi için imkanları biraz zorlaman gerekecek ....küçük bir piko tank edinebilirsin bu senin için hem daha az maliyet hem de daha az ekipman ile denize başlamanı sağlayacaktır ...

Güzel bir hobi olması dileğiyle 

Midyeleri tanktan çıkarın beslenemezler ve ölürler buda su bozulması yapar 

kestane karides anemon domates snemonu olabilir mesela bir kaç adet balık yakalayıp koyabilirsiniz 

Sisteminize kesinlikle yosun koymanızı tavsiye ederim birazda canlı kaya yosun fosfat ve nitratı emecektir kaya ise bskteri dengesini sağlayacaktır

siz nasıl birşey yaptığınızı resim  olarak buraya görsellerseniz ben size dalga motoru konusunda yardımcı olurum her hangi bir karşılık beklemeden 

sık sık temiz yerden su değişimi yapın ve diy akvaryum konularına bakarsanız basit bir şişe,hava motoru,ve hava taşı ile protein sikimmer yapan arkadaşlar var bir nebze olsun iş görüyorlar yeterki merak edin ve araştırın 

selamlar
Merhaba. 

Böyle güzel olumlu bakmanızı beni mutlu etti ayrica dalga motoru içinde çok teşekkür ederim. Bu paylaşımı buraya yaptığım gün burdan çok bekledim yorumlari fakat gelmedi benimde yapacak birşeyim kalmamıştı sağolsun benim akvaryumlar ustası skimmer, dalga motoru, dış filtre iç mazemesi bana ulaştırdı ve herşey olması gerektiği gibi tanka takıldı. 

Dalga motor ise fazla büyük geldi onu şimdilik çıkartım skimmer ve dış filtre çalışıyor şuanda, tanktaki canlıların hepsi ilk gün gibi canlı dün bir kaç istiridiye 2 kaya ekledim.

İlk  kurulumda yosun dolu kayaları koymuştum 16 adet kestanem var 6 adet  istiridetem var ve bir sürü midiyelerim var :)

Sürekli takip ediyorum ölen midiye olurmu diye  şimdilik 1 aya kadar midiyeler kalsın diye düşünüyorum döngü yakalama açıdan hızlandıracak belki. 

Deniz yıldızı ahtapot deniz anası bunlarıda en kısa sürede denizden yakalayıp koyacağım şimdilik balık olmasın tank tamamı ile oturana dek. Şimdilik çok mutlu  ve heyecanlıyım iyi hobiler dilerim. 

Buraya sizlerle resim paylaşmak çok istiyiyorum ama siteyi kullanmayı ve resim nasıl eklenir bir türlü bulamadım. 

Msj kısmına yazmak için tıkladığınızda

click to choose files yazan yazıya tıklayın oradan ekleyebilirsiniz

.

Bir çok canlı ekledim deniz yıldızlarım oldu bir sürü  deniz sanlyangozu oldu inanılmaz görüntü elde ettim tankta sizinle paylaşmak okadar çok istiyorum ki fakat bir türlü resim paylaşma butonu bulamıyorum ayrica dün yaşayan kaya buldum denizde üstünde bişeler var renkli kıpır kıpır :)

Birde yeşil canlı gibi bişe de buldum bilmiyorum yosun türümü ne olduğunu fakat herşey harika :)

Ekli dosyayı görüntüle 39264

Buldum galiba resim paylaşmayı ???

Yıldızlar ve bu yeşil birşeyi az önce ekledim tanka :)

Ekli dosyayı görüntüle 39265

Ekli dosyayı görüntüle 39266

Ekli dosyayı görüntüle 39267

Ekli dosyayı görüntüle 39268

Ekli dosyayı görüntüle 39269

Ekli dosyayı görüntüle 39270

Ekli dosyayı görüntüle 39271

gözlerim karagöz, çipura falan aradı ama göremedi, neredeler ?sanırım sumpda alıştırıyorsunuz :)

Merhabalar, öncelikle yeni hobiniz hayırlı olsun. Soner ve Aşkın abilerimin de dediği gibi bol araştırma ile çok daha görsel ve sağlık bir akvaryuma sahip olabilirsiniz. Nacizane tavsiyelerim midye koymak istiyorsanız ve suyunuzu aldığınız yere güvenmiyorsanız 1 adet midye koyabilirsiniz. Okumuş olduğum bölümde midye hakkında çok fazla araştırmalar yapılmaya başlandı ve edindiğim bilgilere göre midye türleri suda ayrıştırıcı-filtre görevi gören bir canlı. Filtre derken yanlış anlaşılmasın; sudaki ağır metalleri, azotlu bileşikleri ve zararlı bir çok organizmayı süzerek besleniyorlar. Tahmin ettiğim hacme uygun sayı da maalesef 1 adet. Fazlası olursa besinsizlikten ölür ve yukarıda da bahsedildiği üzere sudaki kimyasal ve biyolojik dengeler anormal değişimler gösterir. Bu da diğer canlılarınıza zarar verebilir. Karşılaştığınız tüm sorunlar ve merak ettikleriniz için hiç çekinmeden yazabilirsiniz, mutlaka yardımcı olacak birileri vardır buralarda :)

Keyifli hobiler.

gözlerim karagöz, çipura falan aradı ama göremedi, neredeler ?sanırım sumpda alıştırıyorsunuz :)
Dalgamı geçtiniz ciddimisin bilmiyorum ama karşınızda tonlarca akvaryumda ithal edilen canlılarla akıl alınmaz görseliğe sahip tankı paylaşan birisi olsaydi eminimki net olarak bu şekil olmıcaktı yorumunuz ve bir anlık kendiniz düşünün ne derdiniz orda yorumda :)

İnsan oğlu çok farklı yapıya sahıptır nedense işte basıt bir örnek üste yazarak verdım sanırım :)  sıra gelince hobiye bu iş maddi olarak değil manevi olarak yapıyor ise insan işte ozaman o her kimse hobicidir siz parayla canlıları satın alıp deniz akvaryumu kurdunuz ne çok heyecan yaptınız öyle değilmi :)

Ben ise bir bayan başıma denizin derinliklere dalıp tek tek canlılarımı yakaladım,denizden suları taşıdım,denizden kayaları ve çakılları aldım  tüm bunları yapıp hiç yoktan var ederken ufacık yaşam alanı işte bu duyguya sahip olmadığınız için çipura bilmem ne diye alay konuya alırsınız değilmi :)  

Planlı  projeli bir tank kurmadım canlıları satın almadım sadece hayalimi gerçekleştirip emek verdim bu his, heyecan varya hiç bir şeyle değişmem neyse söylenecek çok şeylerim olabilir ama gerek yokki tüm bunlara iyi hobiler dilerim size :)

Merhabalar, öncelikle yeni hobiniz hayırlı olsun. Soner ve Aşkın abilerimin de dediği gibi bol araştırma ile çok daha görsel ve sağlık bir akvaryuma sahip olabilirsiniz. Nacizane tavsiyelerim midye koymak istiyorsanız ve suyunuzu aldığınız yere güvenmiyorsanız 1 adet midye koyabilirsiniz. Okumuş olduğum bölümde midye hakkında çok fazla araştırmalar yapılmaya başlandı ve edindiğim bilgilere göre midye türleri suda ayrıştırıcı-filtre görevi gören bir canlı. Filtre derken yanlış anlaşılmasın; sudaki ağır metalleri, azotlu bileşikleri ve zararlı bir çok organizmayı süzerek besleniyorlar. Tahmin ettiğim hacme uygun sayı da maalesef 1 adet. Fazlası olursa besinsizlikten ölür ve yukarıda da bahsedildiği üzere sudaki kimyasal ve biyolojik dengeler anormal değişimler gösterir. Bu da diğer canlılarınıza zarar verebilir. Karşılaştığınız tüm sorunlar ve merak ettikleriniz için hiç çekinmeden yazabilirsiniz, mutlaka yardımcı olacak birileri vardır buralarda :)

Keyifli hobiler.
Ben uzun zamandan bu yana tatlı su canlılarla hobi yapıyorum beslediğim edindiğim canlılarla elimdeki tüm bilgileri başkalarla paylaşarak  ve onlardanda bilgi edinerek hobicilerle yol alıyorum fakat bir gün deniz canlılara ilgi duyacağımı hiç düşünmezken karşıma 2 tane kestane geldi denizde :)

Ve o 2 kestane bana 100 lt akvaryum kurdurtu hiç olmayan mazeme 1 günde tamaladım sp,dalga motpru, dış filtre sağolsun duyarlı hobiciler  yardım el uzattı. Şimdi ise 11 yıldız bir domates anemon 2 büyük salyangoz bir sürü ufak salyangoz bir kaç kestane bir kaç midiyeden oluşan ufacık bir deniz tankım oldu oldu hemde tam olarak doğal canlılar doğal su :)  hepside bana ait emeklerim :)

Yavaş yavaş bilgi ediniyorum ne yerler nasıl yaşarlar suyun dengesi ne şekil olmalı hangi sıklıkla su değişmeli tatlı su nekadar eklenecek en azında bunları öğreniyorum ilk etapda :)

Bu gün denizde 1 tane  kırmızı domates anemon buldum  küçük salyangozlarıda buldum ve ben bu mutluluğumu nasıl ifade ederek yazıya dökebilirim  bilemiyorum tek şeyi biliyorum çok mutluyum :)

Merhaba Zaire hanım 

Yayınladığınız deniz yıldızları olan resim gayet hoş olmuş ....bu arada  aman sakın denizanası koymayın ..! Denizanası özel bir su sirkülasyon sistemi isteyen  bildiğimiz akvaryumlardan farklı bir sisteme sahip tanklarda bakılabilir bakımı zordur ...

Önerim madem dalıyorsunuz kıyı sığ  kaya kenarlarında horozbina türü komik suratlı balıklar vardır yakalayıp tankınız da bakabilirsiniz 

Bu arada forumda bir çok deneyimli üyelerin paylaşımlarının olduğu konuları özellikle yeni başlayanlar bölümünü okuyorsunuz değil mi. ...?

Merhaba Zaire hanım 

Yayınladığınız deniz yıldızları olan resim gayet hoş olmuş ....bu arada  aman sakın denizanası koymayın ..! Denizanası özel bir su sirkülasyon sistemi isteyen  bildiğimiz akvaryumlardan farklı bir sisteme sahip tanklarda bakılabilir bakımı zordur ...

Önerim madem dalıyorsunuz kıyı sığ  kaya kenarlarında horozbina türü komik suratlı balıklar vardır yakalayıp tankınız da bakabilirsiniz 

Bu arada forumda bir çok deneyimli üyelerin paylaşımlarının olduğu konuları özellikle yeni başlayanlar bölümünü okuyorsunuz değil mi. ...?
Deniz analardan vaz geçtim evet biliyorum silindir tank gerekiyor onlar için galiba :)

Küçük küçük bir sürü salyangozlarım var camda yapışmışler hepside birde istiridiyeler camı temizliyor bugün bir kaç yıldız geri bırakacağım denize fazla kalabalık olmaması adına tankta.

Deniz su goby türleri gibi canlılar bulunur galiba fakat onlar çok hızlı yakalanması imkansız elimde sanırım.

Dün kırmızı yengeci bile kaçırdım elimden :))

Merhabalar 

öncelikle hayırlı ve uzun soluklu bir tank olmasını dilerim.

goby ler söylediğinizin aksine oldukça meraklı ve yavaş canlılardır kepçe yardımı ile çok kolayca yakalayacağınızı umuyorum.ben saroz tarafından bu yöntemle bayağı yakaladım :)

keyifli hobiler.

Merhabalar 

öncelikle hayırlı ve uzun soluklu bir tank olmasını dilerim.

goby ler söylediğinizin aksine oldukça meraklı ve yavaş canlılardır kepçe yardımı ile çok kolayca yakalayacağınızı umuyorum.ben saroz tarafından bu yöntemle bayağı yakaladım :)

keyifli hobiler.
Dün bir çok karides yakaladım tekelerde yakaladım :)

Bu sefer resimleri koyamıyorum acaba sınırlı sayıdamı resim yükleme oluyor anlamadım. Yıldızların sayı azaltım 7 adet kaldı tankta ve hala kurulumdan bu yana hiç birşeyi ölmedi ayrica dün midiye kırdım  bol bol canlı yem olarak dondurmayı kıyma halini yaparak dolaba koydum.

Merhaba 

Yüklediğiniz resimlerin kapasitesi dolmuştur sayfanızda ayarlar bölümünden bazılarını silin kapasite açılsın ....havalar bozmadan yakalayın bir balıkta tank hareketlensin  :)

Yazı yazıcam ama alınırsınız diye de korkmuyor değilim fakat sadece tankı hareketlendirebileceğiniz düşüncesi ile yazıyorum. Sezon açıldı kıyı bölgelerde canlı olarak satılan canlılardan birkaç değişik tür ile tankı hareketlendirebilirsiniz. 

Bence başarı öykü s ü olurunuz. tebrikler. takipteyim :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar