Keşfet

akvaryum filitrasyon

Toprak123

Yeni Üye
Arkadaşlar selam yeni kurmuş olduğum tuzlu su akvaryumum için kendimce bi sump sistemi çizmeye çalıştım sizce de uygunmu acaba biraz kötü olmuş olabilir paint de çizdim 

Ekli dosyayı görüntüle 63774

elyaf başta alttında purigen sünger siporax ve karbon şeklinde planladım bu malzemeler tuzlu su da kullanıma uygunmudur.

Arkadaşlar selam yeni kurmuş olduğum tuzlu su akvaryumum için kendimce bi sump sistemi çizmeye çalıştım sizce de uygunmu acaba biraz kötü olmuş olabilir paint de çizdim 

Ekli dosyayı görüntüle 63774

elyaf başta alttında purigen sünger siporax ve karbon şeklinde planladım bu malzemeler tuzlu su da kullanıma uygunmudur.
Elyaf sunger ilk etapda olur  en fazla 1 gun oda ama okdar seye gerek yok filtir bag yada filtir roller yeter zaten

Elyaf sunger ilk etapda olur  en fazla 1 gun oda ama okdar seye gerek yok filtir bag yada filtir roller yeter zaten
elyaf  ı günde 1 değiştirebilirim ama sünger olmaz ozaman bu malzemeleri filtre çorabına koysam bu kadar verimli olurmu.

Hepsi çöp. koyma boşuna. sistem yüklü olduğunda( balık mercan vs) sünger ve elytaf ları günlük değiştirmezsen amonyak, nitrat patlaması yaşarsın. Filter bag koyacaksan  onuda sürekli değiştirmek zorunda kalacaksın bi süre sonra sıkılmaya başlıycaksın. Başlangıçta koymana gerek yok zaten veya bütçen varsa, otomatik roll filter koyarsan daha iyi olur. Ben hiç birini kullanmıyorum 300 litrelik akvaryumumda. sump da su değişimi yaparkan pompa yardımıyla sumptaki kalıntıları ayda 1 temizliyorum. Skimmerin iyiyse temizliycektir zaten.

Hepsi çöp. koyma boşuna. sistem yüklü olduğunda( balık mercan vs) sünger ve elytaf ları günlük değiştirmezsen amonyak, nitrat patlaması yaşarsın. Filter bag koyacaksan  onuda sürekli değiştirmek zorunda kalacaksın bi süre sonra sıkılmaya başlıycaksın. Başlangıçta koymana gerek yok zaten veya bütçen varsa, otomatik roll filter koyarsan daha iyi olur. Ben hiç birini kullanmıyorum 300 litrelik akvaryumumda. sump da su değişimi yaparkan pompa yardımıyla sumptaki kalıntıları ayda 1 temizliyorum. Skimmerin iyiyse temizliycektir zaten.
ps tunze 9004 90 litre tank kaya kum ile birlikte şuan sumpta zaten hiç bişi yok gerekte yok herhalde

Böyle devam et. Düzenli su değişimlerini yaptıktan sonra bi problemin olmaz.

Merhaba, arkadan sump olduğu için filter roller otomatik olarak eleniyor.

Nanolar için küçük filter socks veya elyaf kullanmak faydalı olabilir. Çiziminizdeki gibi sumpın ilk aşamasında olmalı. 

Elyafı 3-4 günde bir atıp yenisini ekleyerek veya filter socks birkaç tane alarak yine 3-4 günde bir yıkayp değiştirerek dönüşümlü kullanabilirsiniz.

Sanırım süngeri medya malzemelerini ayırmak için kullandınız.İlla ki filtrasyonu bu şekilde sağlayacaksanız bir süre sonra çıkarılması gereken purigen ve karbon üst tarafta siporax en altta olabilir ulaşım rahatlığı açısından.Süngerler tıkanıp kirlenmediği sürece yerinde kalabilir.

Ancak pratikte sump temizliği yaparken medyanın sumpa saçılmaması için her biri için filter bag kullanılabilir.Daha derli toplu ve pratik olsun derseniz tunze gibi bir iç filtre edinip içine yerleştirebilirsiniz, bu yöntem medyadan aldığınız verimi de arttırır.

Kullanılacak medya malzemelerinin miktarı veya ihtiyaç olup olmadığı konusunda nitrat-fosfat vb değerlerini takip etmek önemli fazladan kullanım bazen yarardan ziyade zarara yol açabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar