Keşfet

akvaryum içine refugium olurmu

devran1984

Yeni Üye
Ad Soyad
devran tekdal
Merhaba 80x80x45h ölçülerinde sump sız 2. akvaryumu kuruyorum. Akvaryumun tam ortasına 10x10x25 h ölçülerinde cam vazo içinde ise 18 cm yüksekliğinde kum ve ucları dışarıda olacak şekilde mangrove lar olacak. Vazonun etrafını ise canlı kayalar ile kapatacağım Sizce işe yararmı yoksa boşuna bir uğraşmı şimdiden teşekkür ederim.

235bbea49c7849155c3c733156bc280a.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alani daraktmak yerine bakteri yatakligi icin kum katmanini artirabilirsiniz. Kontrollu ve duzenli su degisimi yeterlidir 

bu fotodaki gibi arka sumpa koyulabiliyo mangrove 
merhaba ,benimde arkadan 10 cm sump varda.Kum filan gerekiyormu yoksa direk mangrove kökünü koymam yeterlimi ? İlerde psyi gizleyeceğinden dolayı çok avantajlı arkadan sump lı akvaryumlara.

arkadaki sistem benimde ilgimi çekti, sump bende mevcut ama şaşırma sebebiyle pek bölme oluşturamıyorum. Kumsuz da olabilir yazılmış ama olması faydalı şeklinde yorum var.

Alani daraktmak yerine bakteri yatakligi icin kum katmanini artirabilirsiniz. Kontrollu ve duzenli su degisimi yeterlidir 
haklısınız alan daralıyor ama aklıma başka çözüm gelmedi

Kumla falan hiçbir alakası Yok bende de var yandan sump içinde . Vantuzla yarısı su içinde olacak kadar seviyede sabitledim duruyor. Henüz 1 ay olmadı bi açma hareketlenme Yok ama bu şekilde oluyor ??

Psnin yanında duruyor bi bölmesi falanda Yok. 

Kumla falan hiçbir alakası Yok bende de var yandan sump içinde . Vantuzla yarısı su içinde olacak kadar seviyede sabitledim duruyor. Henüz 1 ay olmadı bi açma hareketlenme Yok ama bu şekilde oluyor ??

Psnin yanında duruyor bi bölmesi falanda Yok. 
Akvaryumda ne faydası var tam olarak bu bitkinin ? Veya bir etkisi varmı ?? 

Red Mangrove akvaryumdaki nitrat ve fosfati gövdesine emerek büyüyen bir bitkidir. 10 litreye 1 kok olacak şekilde öneriliyor. Fakat çoğu kişi buna uymaz görsel olarak birkaç adet ekler. 

Benimki yaklaşık 3 haftadır duruyor. Henüz bir filizlenme olmadı belki de bende nitrat falan Yok :)  

bilemiyorum koydum gözlemliyorum. 

Resim atar mısınız ? Işıklandırma ne yaptınız

ışıklandırma derken ? red mangrovelar için mi ? akvaryum dışında bir aydınlatmam yok bana dediyseniz eger :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar