Keşfet

Akvaryum kurulumu

Emre Kırcan

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre KIRCAN
Elimde 400 litre bir akvaryum var. şuan tatlı su olarak kullanıyorum. yan sump mevcut. sump 3 bölmeden oluşuyor. her bölme 12*14*30 cm . birine ps digerine kafa moturu koymam gerekiyor.

bu sump deniz akvaryumuna yeterli olur mu ? 

sump ps için ps yi almayı düşünüyorum. 400 litrenin yükünü bu ps halledebilir mi ?

aydınlatma olarak yeterli gelir mi ? 

kafa motoru olarak ta 

şeklinde düşündüm.

bunun yanı sıra tuz kum ve kaya almam gerekiyor. kayayı kürlenmiş kaya satan birilerinden temin edebilirim. Kaç kilo kum ve kaç kilo tuz almam gerekir.

ekstra olarak refraktometre olarak ne almalıyım ?

planım budur sizin fikirlerinizi almak isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 40342

Ekli dosyayı görüntüle 40343

Merhaba,

Herşeyden önce hoşgeldiniz, tatlı su için olan akvaryumları tuzlu suya çevirmek oldukca zor oluyor ben yaptığım için biliyorum hep aksayan bir şeyler oluyor. Sump bu hacim bir akvaryum için küçük. Sumpn hacminden ziyade içine koyacağınız cihazların sıgması sorun oluyor. Örneğin seçtiğiniz ps bu tank için küçük. Firmaların tavsiye ettikleri hacmin yarısı kadar hacimleri idare ettikleri gibi bir söylenti var bu genelde iyi markalar için çok gecerli değil ama genede 400 LT bir akvaryum için seçtiğiniz PS biraz küçük. Kafa motoruda yetersiz olabilir hacmin yaklaşık 10 katı bir kuvvet öneriliyor yani 400 lt tank için en az 4000lt/saat bir kafa motoru iyi olur. Benim tavsiyem 6000 bile olabilir. Kum konusuna gelince bu size kalmış kumsuz yapanlar da var 3-4 cm kum kalınlığı isterseniz 50-75 kg arası bir kuma ihtiyacınız olabilir. Tuz ise markadan markaya değişir ama yaklaşık litrede 34-36 gr tuz gerekit. yani 400x35= 14 kg tuz. 

Kolay gelsin. 

bilgiler için teşekkür ederim.

sanırım bu tankı satıp tuzlu su için bir tank almak en mantıklısı

Tam ölçüler nedir? Belki sadece sump alıp halledebilirsiniz. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar