Keşfet

AkVARYUM SU DEĞİŞİMİ

zaferturgut

Yeni Üye
Ad Soyad
Zafer Turgut Turan
Herkese merhabalar.Benim yaklaşık 1.5 aylık bir deniz akvaryumum var .Akvaryumumdan su buharlaştığı için su ekliyorum.Ama her su eklediğimde balıklarım hasta oluyor.Şuana kadar 5 tane palyoça balığı kaybettim. Yanlış ne yapıyom anlamadım ? Bir de akvaryumum 200 lt yaklaşık normalde 20 lt su değişimi yapmam gerekiyormuş galiba 2 haftada bir.Ben su değişimine başlamalı mıyım ? Başlasam bile suyu tuzlu bir şekilde ana tankın sıcaklıklığıyla farklı eklesem sıkıntı olur mu ? Ayrıca yavaş yavaş mı su eklemem gerekiyor yoksa bir anda eklesem olur mu ? Kısacası su değişiminin nasıl olduğu hakkında bilgi sahibiyseniz yardım ederseniz sevinirim .(Akvaryumda yumuşak mercanlarda var )

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eksilen suyu tuzlu su mu yoksa sade su mu ekliyorsun ?

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herkese merhabalar.Benim yaklaşık 1.5 aylık bir deniz akvaryumum var .Akvaryumumdan su buharlaştığı için su ekliyorum.Ama her su eklediğimde balıklarım hasta oluyor.Şuana kadar 5 tane palyoça balığı kaybettim. Yanlış ne yapıyom anlamadım ? Bir de akvaryumum 200 lt yaklaşık normalde 20 lt su değişimi yapmam gerekiyormuş galiba 2 haftada bir.Ben su değişimine başlamalı mıyım ? Başlasam bile suyu tuzlu bir şekilde ana tankın sıcaklıklığıyla farklı eklesem sıkıntı olur mu ? Ayrıca yavaş yavaş mı su eklemem gerekiyor yoksa bir anda eklesem olur mu ? Kısacası su değişiminin nasıl olduğu hakkında bilgi sahibiyseniz yardım ederseniz sevinirim .(Akvaryumda yumuşak mercanlarda var )
Tuzluluk oanı ne ?ve akvaryumun fotosu varmi

Hocam  her gün 1 bardak sadece su ekliyom.Su değişimi yapacaksam tuzlu su ekliyecem. Tuzluluk oranım 1023. Hocam resim var ama boyut maksimum 4,88 MB diyor. Resim 8,74MB  atamıyom :(

Hocam  her gün 1 bardak sadece su ekliyom.Su değişimi yapacaksam tuzlu su ekliyecem. Tuzluluk oranım 1023. Hocam resim var ama boyut maksimum 4,88 MB diyor. Resim 8,74MB  atamıyom [emoji20]
Kamera cekim kalitesini dusur oyle yuklemeye dene..

1bucuk aylik alvaryum yazmissin, bence diatom daha bitmedi , ya da hic baslamadı.. canli kaya mi kullandin başlangicta ?yani akvaryumun fotosunu görme şansimiz olsa daha iyi yorum yapabilirdik.. birçok şey sebep olabilir bu durumda.. ama akla ilk diatom bitmedi gelior..

Konu görüntüleyen kullanıcılar