Keşfet

Akvaryum Suyu Yeşil

Yeşillendi derken sanki bir amonyak patlaması gibi. Koku var mı?

Merhaba üstad amonyak patlaması yok içerisinde balık ve mercanlar sağlıklı devam ediyor kokuya gelince hissedilir yosun kokusu var

Nitrat 10 mg/l

Fosfat:0.1 mg/l

Amonyak 0.1 mg/l

Moderatör tarafında düzenlendi:
Akvaryum ile ilgili bilgi verebilir misin? Ne zaman kuruldu ne katkılar kullanıldı, su değerleri vs. Birde bu durum birdenbire mi oldu ?

Akvaryum kurulalı yaklaşık 3 ay oldu diatom başarı bi şekilde tamamlandı kurulumda damacana + bakteri kültürü kullanıldı son bir haftadır akvaryum suyu bu şekilde 3 hafta onceki halinin resmi aşağıdadır

son test sonuçları

Kh11 

ph  8,2

kalsiyum 430 mg.

amonyak 0.1 mg.
nitrat 10 mg.

fosfat 0,1 mg.

tuz  1025

Ekli dosyayı görüntüle 42727

Damacana su kullanmanız duruma sebep olmuş olabilir. Zaten fosfatınız yüksek. 0,03 ideal olan değer. Bir silikat reçineli ro cihaz tedarik edip yavaş yavaş su değişimleriyle giderebilirsiniz. Sorun fosfat ise hızlı çözümlerde var tabi ama en doğrusu canlılarda sıkıntı yoksa yavaş yavaş su değişimleriyle sorunu çözmek. Örneğin haftada %15 i geçmeden yapabilirsiniz bunu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aslında su değişim yapıldı ve sanki dahada arttı gibi geldi bize tuzlu suda suyun yeşil renk alması çok garib tamam söylediğiniz gibi tekrar su değişimi deneyelim

Aslında su değişim yapıldı ve sanki dahada arttı gibi geldi bize tuzlu suda suyun yeşil renk alması çok garib tamam söylediğiniz gibi tekrar su değişimi deneyelim
Yaptınız tamam ama atladığınız birşey var. Ben size RO cihaz edinmenizi tavsiye ediyorum. Damacana suda neler var bilmezsiniz... Suyun saf su olması önemlidir. 

Damacana su içerisinde yararlı mineraller olduğu gibi ağır metaller, fosfat vs. gibi zararlı şeyler de var. Bunlar az miktarda sağlığımıza yada yeni kurulmuş akvaryumda olumsuz etkisi olmayabilir. Ama akvaryumunuzda sürekli buharlaşma olur ve siz bunu damacana su ile tamamlarsanız akvaryumda bu zararlı şeyler sürekli artacaktır. Buharlaşan su saftır. Arkasında içindeki şeyleri bırakır. Buharlaştıkça ve siz yine damacana su ile tamamladıkça artar yani. Bi süre sonra içinden çıkılamaz hale gelir. Düzenli su değişimi bu durumu yavaşlatır ama gidermez. Mümkünse RO cihaz edinip 0 TDS su kullanmaya gayret edin...

Ayrıca akvaryumunuz direk gün ışığı alıyorsa engellemeye çalışın !!!

Kesinlikle haklısınız aksini idda edemem tamam RO su ile değişim yapamağız size bir sorum olacak peki bu su değişimini akdeniz deniz suyu ile yapsak sorun olurmu merak ettiğim için soruyorm

Kesinlikle haklısınız aksini idda edemem tamam RO su ile değişim yapamağız size bir sorum olacak peki bu su değişimini akdeniz deniz suyu ile yapsak sorun olurmu merak ettiğim için soruyorm
Yapan arkadaşlar var, ben denemedim. Onların cevaplaması daha doğru olur. Bir de akvaryum güneş ışığı alıyor mu? Alıyorsa buna bir çare bulun. 

Suya o yeşil rengi veren içindeki mikro canlılar... Bunu UV filtre ile giderebilirsiniz, suyunuz cam gibi olur ama bu geçici çözüm olur. Kaynağı bulup engellemeniz gerek. 

Akvaryum gün ışığı almayan noktada UV söylediğiniz gibi anı kurtarır ama söylediğiniz gibi sorunun temelinde kullanılan su olabilir deniz suyunu kendi tankımda deneyeceğim  hatta bu akşam %10 su değişimi yapmayı düşünüyorum :)  

Akvaryum gün ışığı almayan noktada UV söylediğiniz gibi anı kurtarır ama söylediğiniz gibi sorunun temelinde kullanılan su olabilir deniz suyunu kendi tankımda deneyeceğim  hatta bu akşam %10 su değişimi yapmayı düşünüyorum :)  
%10-15 'i  geçmeden yapın o zaman :)  Ama suyu açıktan almanız önemli. Kıyıdan almayın. Tuzluluğa da dikkat edin.

Tabi tüm bunları fosfat içerikli yemleri, amino asitleri vs. akvaryuma boca etmediğinizi düşünerek yazıyorum. Ama nihayetinde sorunun kaynağı su gibi duruyor. 

%10-15 'i  geçmeden yapın o zaman :)  Ama suyu açıktan almanız önemli. Kıyıdan almayın. Tuzluluğa da dikkat edin.

Tabi tüm bunları fosfat içerikli yemleri, amino asitleri vs. akvaryuma boca etmediğinizi düşünerek yazıyorum. Ama nihayetinde sorunun kaynağı su gibi duruyor. 
Evet suyu açıktan almaya çalışacağım kıyıdaki suyun temizliğinden emin olmak çok zor tuzluk bildiğim kadarıyla akdenizde 1015 seviyelerinde tuz ölçümünü yaptıktan sonra tuzluluğu ayarladıktan sonra değişimi deneyeceğim

Yem neredeyse sayılarak veriliyor günde iki kez su dibine çok yem düşmediğinden temizlikçi karides biraz şikayetçi onu uzun bir pipet ile ayrı beslemeye çalışıyoruz ben evde kendi tankımdada aynı yöntemi uyguluyorum 

ayvalık sarımsaklıda dalgalı olmayan günlerde 2 haftada bir 20litre su değişimi yapıyorum akvaryumda suyu kıyıdan neden almayalım açıktan almak şartmı

ayvalık sarımsaklıda dalgalı olmayan günlerde 2 haftada bir 20litre su değişimi yapıyorum akvaryumda suyu kıyıdan neden almayalım açıktan almak şartmı
Serkan bey senin akvaryum standart disi:) Kiyas kaldirmaz.

Denizden su alacaksan su hususlarw dikkat etmeli.

Denizin en kirli yeri kiyiya en yakin bolgesidir. Cunku debizlerin protein skimmeri dalgasidir diyebiliriz. Dalga butun pisligi kopurte kopurte kiyiya vurur. Kiyida yosunu kurdu solucani vs hepsi bu atiklari yer bitirir. 

Dalgasiz havada alinca su daha temiz olmuyor malesef.

Tabi bunlar sarimsakli icin Haziran Temmuz Agustos Eylul haric farkli olabilir. Yaz aylarinda turlst yogunlugu illaki suyu biraz kirletecektir. 

Sen Sarimsaklidan aliyorsan poyrazda su almalisin. Poyraz arkadan Kaz daglarindan geldiginden hem suyu temizler hemde oksijeni yuksek hava da bu yonde suya katkida bulunur. Pislik ve atiklari da Midilliye dogru ittireceginden oldukca saf bir su alabilirsin. Yatik havadan ziyade poyraz havayi oneririm.  Lodosta ise malum pislik kiyiya vuracagindan uzak durmali. 

Salt deniz suyu degisimi yeterli degil diye dusunuyorum. 

Kıyı çok temiz olamayabilir diye açıktan almak daha garanti sanki

tamam sağolun Allah razı olsun bir hafta denizden bir hafta tuz ile değişim yapıyorum denizin kh şı düşük tuzun kh şı yüksek dengelemiş oluyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar