Keşfet

Akvaryum Yapıştırma Teknikleri

esert

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre SERT
Bugüne kadar 1 metreyi geçmeyen birkaç akvaryum yapıştırdım ve bunların hiçbirisinde problem çıkmadı.

Şimdi planımda 200/60/60 veya 250/60/60 civarlarında bir akvaryum yapmak var. Bu ölçülerde bir tankı yapıştırmak için mutlaka çeşitli teknikler gerektirir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum.

Bu arada amacım ticari olarak çalışmak değil tamamen kendime yapmaktır, sakın yanlış anlaşılmasın.

Bu işlem sırasında işkence kullanılmalımıdır, slikon sıkıştırılmalımıdır.?

Akvaryum mevcut sehpahanın üzerindemi yapıştırılmalıdır. Taşınması zarar verirmi.?

Cam kalınlığı hacim olarak kurtarsa bile ince uzun akvaryumlarda esneme payının fazla olmasından dolayı emniyet katsayısı daha yüksek tutulmalımıdır?

Bu tankın taşıyıcısı ahşap olmasını istiyorum. Ahşap taşıyıcı tasarımı ile ilgili şematik dökümanı olan varmı?

Uzun sürede kurulması planlanan (boş vakitlerde) bir marine akvaryumu olacaktır. Ekipman araştırması yapmaktayım henüz. Daha şimdiden katkılarından dolayı Sn. Andaç KARACAN ve Sn. Müjdat ERTUN ' a teşekkürlerimi bir borç bilirim. :p

Konuya hakim arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

Saygılarımla...

Sanırım konu hakkında sadece ticari çalışan arkadaşların bilgisi var. Onlarda doğal olarak bilgilerini paylaşmıyorlar.

Yabancı kaynaklardan araştırıyorum. Uygulamaya geçince anlatırım herkez öğrenir.

Öğrenmişken kayıtsız akvaryum yapmayı öğren o daha estetik oluyor :lol: :lol: :lol:

Aslında benim ileriye dönük planlarımda, cama cam tek parça üst kayıtı(dikdörtgen bir camın ortasından, köşeleri yuvarlak 2 kare camın kesilip çıkarılmasından oluşan ) olan, taban içinde taban camının kenarlarına diğer camlar için pay bırakıp yapıştırılmış tek parca camı kayıt olarak kullanmak var. Böylece çerçeve vs olmadan eni geniş yüksekliği ene göre biraz daha az ,tavandan askılı armatür kullanılmış,tabanda kum olmasada estetik durabilecek bir sps akvaryumu yapabilirim diye düşünüyorum. Bakalım kim bilir ne zamana :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayıtsız akvaryumun yanı sıra 3 tarafı cam olmayan tek tarafı cam olan bir tank da düşünmekteyim. Diğer kenarları beton vb. yapı elemanlarıyla oluşturulabilir.

Forum üyeleri olarak mevcut durum üzerinde yorum yapmayı seviyoruz ama yeni konulara da atılım yapılmalı değilmi.

AKvaryum yapıştırmak çok akıllıca bir iş olmasa da işçilik bedeli olmadan maliyet yarı yarıyadan fazla düşüyor.

Kayıtsız akvaryumun yanı sıra 3 tarafı cam olmayan tek tarafı cam olan bir tank da düşünmekteyim. Diğer kenarları beton vb. yapı elemanlarıyla oluşturulabilir.

Forum üyeleri olarak mevcut durum üzerinde yorum yapmayı seviyoruz ama yeni konulara da atılım yapılmalı değilmi.

AKvaryum yapıştırmak çok akıllıca bir iş olmasa da işçilik bedeli olmadan maliyet yarı yarıyadan fazla düşüyor.
Katılıyorum, ama internet üzerinde bulunan bilgilerin biri diğerini tutmuyor. Mesela hangi camın hangi camın üstüne bineceği,camlar yapıştırılırken kaç mm silikon payı bırakılması gerektiği vs. bilgiler net değil. Bu işi yapan birisinden öğrenmek gerekli.Daha önce küçük akvaryum yaptım ama 10-12mm camla uğraşmadım hiç o yuzden cesaret edemiyorum ,bir de 1 metreden büyük bir akvaryumu insanın tek başına düzgün yapıştırabilmesi nerdeyse imkansız :D

Cam konusunda bilgim yok ama resif akvaryumu olcaksa aşağıdaki gibi 3 kenara duvar koysan güzel olabilir Emre abi.

Selim ofise koyacağım büyük bir marine olacak. (250x60x60 gibi)

Resif evde iyi ama ofisde uğraşılmaz zaten bu resif sevdası yüzünden güzelim balıkları besleyemiyoruz.

Filtre sistemi çok kuvvetli olan bir marine kurmayı planlıyorum.

Düşünülen kadro :)

1 Emperior dev

1 Queen dev

1 Emperior juvenile

1 Clown trigger

1 Picasso trigger

1 Blue ribbon

Aradığım cihazların başında red sea aquazone deluxe 200mg ve Turboflotor 5000 single veya .

Ayrıca akvaryumu tek yapıştırmayacağım. Etrafımdaki büyük akvaryumları biraz inceledikten sonra işe girişeceğim.

Acelem yok nasıl olsa.

Aslında aynı hacimi kare akvaryumlarla daha kısa cam boyutlarıyla sağlayabiliyorum fakat balıkların daha rahat yüzmeleri içiin ince uzun düşünüyorum.

Emre Bey bu kadro şampiyonluğa oynar. Trigerları defansa koyar, forvet hattında imparatoru kullanır kaleyide mürene bırakırsınız. :D Juvenilde ortada takılır.

Şaka bir yana 250*60*60 boyutlarından ziyade uzunluğu biraz azaltıp genişliği artırabilirsiniz. Yada 250 sabit kalır 60 genişlik 80 olur. Bu boyutlarda akvaryum olduğu zaman balıklar oldukça büyüyeceklerdir ve dönüşlerde rahat ederler. Camların ağırlığı fazla olacağından birkaç kişi lazım olacaktır. Silikon kullanma tekniğiniz daha öncede yapıştırmışsınız iyiyse bence çok çekinmeyin bu işden. Sadece boyutlar büyük yapıştırırken kaymalar olabilir sağlam tutmak lazım. Ama zaten yardım alıcaksınız. Buda sorun olmaktan çıktı. Birde camcıların kullandığı bir aparat var camları bir arada tutuyor yapıştırdıktan sonra. Bilmiyorum ne işe yarar ancak lazım olabilir. Asıl sorun kayıtların nasıl atılacağı ve camın nerelerden yapıştırılacağı. Maalesef ülkemizde profesyoneller bunu paylaşmayabilir ancak gözlem yetinizle bununda üstesinden gelirsiniz. Büyük akvaryumları incelemek iyi fikir bir ustasından inceliklerini öğrenirseniz iyi olur.

Benim akvaryumu bir görseniz her yerinde silikon balonları tabanda yer yer silikon artıkları köşelere doğru rezil bir halde. İşçilik 0. Piyasa maalesef kendini camcı sanan bir çok kişi ile dolu. Onların yanında biz akvaristler bu işlerin hakkından en az onlar kadar geliriz ancak giriştiğiniz iş oldukça zorlu. Bu yüzden olsa gerek cevap gelmedi. Bundan sonra yaptıklarınızı da paylaşırsanız büyük katkısı olacak bizler açısından. Kolay gelsin.

...

Desenize bende bilmeden o şekilde yapmıştım.Cam ölçüleri öyle denk gelmişti.Mecburen bir camı aşağı kaydırmıştım.

Akvaryumu yapıştırırken slikonun arasına misina parçaları konduğunu ve daha sonra çekilerek yerlerinin tekrar doldurulduğunu biliyorum. Camları sıkıştırmada mengene kullanacağım. Bu her iki tarafın camının eşit oranda mukavemet sağlaması açısından önemli.

Çelişkide kaldığım noktalardan birisi alt camın üzerinemi önünemi yan cam gelmesi konusu. O noktadaki su basınçları hemen hemen eşit olduğundan, öne gelicek cam slikonun dayanma gücüne birde kendi ağırlığını ekleyeceğinden sanki daha sakıncalı olur gibi geliyor. Aksi mantıklı bir açıklanmayla önerilmediği sürece bütün camları alt camın üzerine koymayı planlıyorum.

cuma aksamı 170 65 65 bır akvaryum yapıstırdık.camlar 15mm rodajlı.alt camın uzerıne sadece yan camları koyduk.on ve arka camlar alt camın önune yapıstırıldı.yapısacal alanların arasına 1mm lık ozel cam silikonları var .onlardan yapıstırdık.su an kuruyor .bu akvaryumu bu işlerin erbabı bır arkadas yaptı. 6 mt lık akvaryum bıle yapıstırıyor.camlar arası bosluk sart .buyuk akvaryumlarda .cunku tutan sılıkon . önemlı .saygılar

cuma aksamı 170 65 65 bır akvaryum yapıstırdık.camlar 15mm rodajlı.alt camın uzerıne sadece yan camları koyduk.on ve arka camlar alt camın önune yapıstırıldı.yapısacal alanların arasına 1mm lık ozel cam silikonları var .onlardan yapıstırdık.su an kuruyor .bu akvaryumu bu işlerin erbabı bır arkadas yaptı. 6 mt lık akvaryum bıle yapıstırıyor.camlar arası bosluk sart .buyuk akvaryumlarda .cunku tutan sılıkon . önemlı .saygılar
ben slikon ve cam alsam bu arkadaş banada yapıştırmazmı yahu? kendim deneyeceğim, sonra bir patlarsa 500 lt su evin içinde, tam bir felaket. ne civarda bu arkadaş? belki anlaşabileceğimiz bir yol vardır =)

bu arkadas istbulda.erenkoyde,özelden msg atarım istersen.

Akvaryum ölçüleri çıkarıldı

100x100x100 marine imalat başlamıştır.

Sonumuz hayrolsun bakalım.

Bu arkadaşın telini bende alabilirmiyim.

Emre Bey, bende büyük bir marine yapıştırmak istiyorum. eğer denemeniz iyi geçerse burayada bi el atın =)

Umut bey, bekliyorum pm nizi.

Akvaryum ölçüleri çıkarıldı

100x100x100 marine imalat başlamıştır.

Sonumuz hayrolsun bakalım.

Bu arkadaşın telini bende alabilirmiyim.
yanlız 100 100 100 de süper olurdu ya, 1000 litre. mükemmel. buna birde kaya almak lazım 200 kg. tadından yenmez.

ama ben balıkları boylamasına izlemek için 200 70 70 istiyorum. arkadaşlar yardım ederse girişicem bu işe.

Yurtdışı bi akvaryum fabrikasının videosunu izlemiştim. En az 1 mm silikon payı bırakılıyor. 

ve videoda tüm camlar taban cam üstüne biniyor.

Yapıştırma teknikleri de ilginç  geldi bana. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar