Keşfet

Akvaryum yaptırmak

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese iyi hobiler,önceki konumdan beri yorumlarınızı hep dikkate aldım ve siteden bilgi toplamaya ve para biriktirmeye devam ediyorum,lakin bir şey danışmak istiyorum.Akvaryum yaptırmak istiyorum bunun için kimi önerirsiniz ? Bazı akvaryumcular yapıyor ancak onlarında yaptırdıkları kişiler var ,bende onlardan daha uygun fiyatla yaptırmak istiyorum.Birde başlangıç için 120-150 litrelik bir akvaryumla başlıcam bütçem gereği.Diğer bir sorumda öğrenci olduğum için eve çok fazla elektrik faturası gelmemesi lazım.Bu dediğim litrede ortalama kaç lira gelir akvaryumun elektrik geliri sizce ? Led ışıklandırma olucak bu arada.

Akvaryumu sıfır yaptırmak senin için biraz maliyetli olabilir forumu takip et 2.el çok güzel akvaryumlar bulursun.

Kafamı çok kurcalayan bi sousa yeni başlayacağım için herkes en az 150 litre almam gerektiğini söylüyor ancak 80-110 litrelik bir nano akvaryum bütçeme çok daha uygun devamlılık açısından,yeterli bilgiyi siteden toplayıp başlasam bile sistemi yaşatmam çokmu zor ? Yapan kişiler çokmu az yani ? Bu hobiye biryerden başlamayı istiyorum artık,5 aydır araştırma yapıyorum.

Kafamı çok kurcalayan bi sousa yeni başlayacağım için herkes en az 150 litre almam gerektiğini söylüyor ancak 80-110 litrelik bir nano akvaryum bütçeme çok daha uygun devamlılık açısından,yeterli bilgiyi siteden toplayıp başlasam bile sistemi yaşatmam çokmu zor ? Yapan kişiler çokmu az yani ? Bu hobiye biryerden başlamayı istiyorum artık,5 aydır araştırma yapıyorum.
Ufak hacimler maddi olarak yormaz ama daha çok profesyonellik ister. Büyük hacimler ise maddi olarak yorar ama su değerlerini sabit tutmakta daha kolaydır. Yeni başlayanlar için ikisi arasında bi tercih daha doğru olacaktır. 200 lt civarı alttan sumplı, temiz, az kullanılmış 2. el bi akvaryum bakabilirsin. 

Selam

yener Yılmaz yapımı 50*50**50  ölçülerinde alttan sump lı 10 mm extra Clear beyaz mobilyalı tank var şuan Yener beyde satışta bilginiz olsun

Selam

yener Yılmaz yapımı 50*50**50  ölçülerinde alttan sump lı 10 mm extra Clear beyaz mobilyalı tank var şuan Yener beyde satışta bilginiz olsun
Dikdörtgen şeklinde istiyorum akvaryumu küpten ziyade. 200 litre olucak sanırım,Yener beyi çok duydum forumlarda numarası varsa verebilirmisiniz irtibata geçmek istiyorum.Özel olarakta akvaryum yapıyor sanırım dimi ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar