Damselların 3 türü var:
çok agresif olanlar, malesef her şeye musallat olabiliyorlar, epey bir gerginlik yaratırlar...dert yani...
yarı agresif olanlar, bunlar büyük tankta kalabalık olarak bakılabilir, diğer balıklara da çok ilişmezler ama ufak tankta, hem birbirlerine hem diğer balıklara sataşıyorlar, sayıları azalana kadar birbirlerini öldürüyorlar...diğer balıkları öldüremeseler de korkutup zıplatabiliyorlar (dışarı)
uysal olanlar, bunlar da kendi aralarında zayıf olanı paket ediyorlar, diğer balıklardan tırsıyorlar, çok tıraşında dışarı zıplıyorlar, sonuçta kendi kendilerini yok ediyorlar...
hem uysal hem toplu yaşayabilen bir tür besledim, blue spotted damsel diye geçiyor ama görünürde nokta falan yok, burunları mavi, gerisi beyaz bir tür, bunlardan 10 taneyi 250lt tankta besledim, hiç sorun çıkarmadılar, hatta ölen olur diye çok almıştım, 1 tane bile eksilmedi, kimseyle de kavga etmedi...
yarı agresif türlerden blue devil ,500 lt tankta 5-6 tane besledim hiç sorunsuz, 250lt tankta 2 defa denedim, birbirlerini öldürdüler son 2 tane kalana dek...
yani, dışarı zıplamasını engelleyecek şekilde tankta, green chromisler beslenebilir, sürüden dışlanıp ölenin yerine arada tekrar alınarak...
bahsettiğim mavi burunlu beyazlar da beslenebilir ama bulmak zor, Nadir gelen bir tür...
yarı agresif olanlar büyük tanklarda, agresif olanlar hiç tanka sokulmasa daha iyi olur...