Keşfet

Akvaryumda acil sorun

irfan002

Yeni Üye
Merhabalar yeni olarak balık sevdasına başladım. Kendim akvaryum yaptım. Camcı camları keserken biraz düzgün kesmemiş ve camlar birbirine pek temas etmiyor. Silikon sıkarken fazlasıyla . Bir sorun olur mu camlar birbirinden ayrılır mı acaba ? 

Aralardaki boşluk çok değil, silikonu fazlasıyla . 

Bolca silikon sıkmak daha riskli aslında. Resim koysanız daha doğru fikir verile bilir

Bu işi yaparken temeli iyi kurmak gerekiyor. Aylar sonra bir sıkıntı olursa tankı değiştirmek tüm ilerlemeyi de geri saracak. Siz başında değilken de kazalar oluşabilir. Böyle bir şüpheniz varsa bence yeniden cam kestirin. Hem şimdi heyecanla başlamak isterken, ileride o ayrıklık gözünüze de takılabilir.

Tabi fotoğrafı da görüp ona göre daha net konuşmak gerekir. Isı değişimlerinde cam ile silikon arasında zamanla kopma olur mu bu konuda deneyimli birinden yanıt alınmalı.

Yeniden yapacaksanız yosun görünmemesi için koyu renk silikon kullanın.

Herseyi kendiniz yapin, akvaryumu yapmayin. Tasma, catlama, acilma durumlarinda inanin para-pul dusuneceginiz son sey olur. Ikinci el tanklara yonelin derim. Sakasi olmaz.

Abilerim camları küçülttüm biraz daha ufak şekilde başlıcam şimdi biraz daha gönlüm rahat köşelere ve kenarlara aliminyüm L köşebent atmayı düşünüyorum işe yarar mı sizce

Ekli dosyayı görüntüle 61974

Fazlalık silikonları jiletle temizle bence . sonra bir kat daha silikon çek. İyice kurusun . testini yap. Kullan gitsin.

Fazlalık silikonları jiletle temizle bence . sonra bir kat daha silikon çek. İyice kurusun . testini yap. Kullan gitsin.
Tamam abi onları zaten temizleyebildiğim kadar temizlicem malum acemi olduğumdan pek temiz bir iş çıkaramadım. Bizim burda cam fiyatı 40 lira camcı kendisi akvaryum yaparsa 150 160 lira fiyat çıkarıyor. Benim böyle bir durumu karşılayacak halim yok maalesef. Hem zaten olmazsa eğer bir balık sevdası son bulacak. ????

Hem zaten olmazsa eğer bir balık sevdası son bulacak. ????
Iyi niyetli olarak soylemis olayim bu balik sevdasi biraz tuzluya geliyor. Cok detayi var. Bir seyde ucuza kacayim dediginizde ileride misliyle kendisini gosteriyor. Tuzu, refraktometresi, testleri, zamanla mercani, aminoasidi, ledi derken sonsuzluga gidiyor. Bunu da alayim son diyorsunuz, o son gelmiyor. Tuzlu suya girmeden aman dikkat... Tatli su olsa neyse de...

Konuyu degistirmis olmayim. L'ler silikon duzgun gorunmeyecekse gorunumu toparlar. Onun disinda bir faydasi olacagini sanmiyorum. Tankin altina kalin mousepad kivaminda altlik bulmaya calisin. Yuzeydeki egim ve cikintinin zamanla cami catlatmasini onler.

Iyi niyetli olarak soylemis olayim bu balik sevdasi biraz tuzluya geliyor. Cok detayi var. Bir seyde ucuza kacayim dediginizde ileride misliyle kendisini gosteriyor. Tuzu, refraktometresi, testleri, zamanla mercani, aminoasidi, ledi derken sonsuzluga gidiyor. Bunu da alayim son diyorsunuz, o son gelmiyor. Tuzlu suya girmeden aman dikkat... Tatli su olsa neyse de...

Konuyu degistirmis olmayim. L'ler silikon duzgun gorunmeyecekse gorunumu toparlar. Onun disinda bir faydasi olacagini sanmiyorum. Tankin altina kalin mousepad kivaminda altlik bulmaya calisin. Yuzeydeki egim ve cikintinin zamanla cami catlatmasini onler.
Akvaryumun içinde kalan fazlalık silikonlar sorun yaratır mı ? 

Herseyi kendiniz yapin, akvaryumu yapmayin. Tasma, catlama, acilma durumlarinda inanin para-pul dusuneceginiz son sey olur. Ikinci el tanklara yonelin derim. Sakasi olmaz.
İyi araştırılıp, düzgün yapılırsa olabilir, mesele para pul değil kendiniz bir işe emek verip yapınca çok daha zevkli oluyor, 420 litrelik tankı tek başıma yapıp 3 yıl sorunsuz kullandım, yaptıktan sonra önce güvenlik denemesi yapmalısınız tabi..

Konu görüntüleyen kullanıcılar