Keşfet

Akvaryumu aldık peki şimdi?:)

just4forme

Yeni Üye
Ad Soyad
Kadir
Merhabalar herkese, aranıza yeni katılmanın heyecanıyla bugün 60x35*35 ölçülerinde 73litre (yanlış hatırlamıyorsam) bir akvaryum aldım. Nano diye bahsedilen akvaryumlar çok ama çok ilgimi çekti...

Şimdi ise sormak istediğim bir şey, ilk 1 aylık döngüde nelere ihtiyacım var/yok? Yani acilen alınması gereken ekipmanlar nelerdir.

Örneğin sadece suyun oturması için 1 aylık sürede gerekli olan malzemeler nelerdir acaba

PS

Aydınlatma

Mercan

Kum

Gibi gibi...

Yani şunu almazsanda döngü oturduktan sonra alabilirsin diyeceğiniz bir şey var mı? Ona göre hepsini toplu alacağımda. Teşekkürler şimdiden.

Hayirli olsun. Akvaryumu aldiysan simdi ilk is bi tuketici kredisi cekmekte bence :) uygun faiz oranlarini ozelden yazayim reklam olmasin :) )

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayirli olsun. Akvaryumu aldiysan simdi ilk is bi tuketici kredisi cekmekte bence :) uygun faiz oranlarini ozelden yazayim reklam olmasin :) )

Şaka maka öyle görünüyor.:)

Ama elimde olan en uygun fiyatlarla malzemeleri almaya çalışacağım.

Aydınlatma olarak iki adet T5 floresan (mavi-beyaz) yeterli midir?

PS olacak Nac qq veya Nac qq1 olacak.

Dalga motoruna karar veremedim daha.

Şimdilik böyle bakalım.:)

Bende 3 aylik hobiciyim tavsiyem su olur. Hicbiseyi idare etsin diye alma, hem satmasi zor olur hemde bi daha masraf olur. Iyi urunleri temiz 2. El toplayabilirsin forumdan

Bende 3 aylik hobiciyim tavsiyem su olur. Hicbiseyi idare etsin diye alma, hem satmasi zor olur hemde bi daha masraf olur. Iyi urunleri temiz 2. El toplayabilirsin forumdan

Tesekkurler yardimlariniz icin, su an benim almam gereken temel seyler nedir acaba? Yani ilk suyu koydum o dongunun oturmasi icin neler lazim bana yazabilirsen cok memnun olurum.:)

1 TUZ :D

2 KAYA

3 PROBİODİGEST

4 AYDINLATMA

5 PS

6 DALGA MOTORU

7 KUM

8 DALGA MOTORU

9 ISITICI

olabildiğince idarelik değil de evladiyelik olanlara yönelin. ben idarelik diye başladığım herşeyden pişmanım. özellikle ozmos suyu kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Tankta sump var mı? Su oturmaya başlasın istiyorsanız tuz, kaya, kum, kafa motoru ve aydınlatmaya ihtiyacınız olur. Su arıtıcı alıp RO su ile tuzlu su hazırlarsanız pratik olabilir. Refraktometre lazım olur. Bakteri kültürü kullanabilir veya başka bir akvaryumdan bir miktar kum, su veya kaya alabilirsiniz. Mercan almayın, ihtiyaca göre PS, ısıtıcı ve soğutucu alırsınız. Acele etmezseniz ilanlarda uygun malzemeler satanlar oluyor. İlla toplu almak için uğraşmayın.

Gerekli malzemeler 3aşşa 5yukarı heryerde yazıyor. En önemlisi sabır ve araştırma. Tek akvaryum almak yerine komple kurulu 2.el bi sistem alsaydınız daha uygun olurdu.

Bu makaleleri okumuşsunuzdur sanırım...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri