Keşfet

Akvaryumu Beyaz Benek Sardı

cankali

Yeni Üye
Ad Soyad
can kali
akvaryumumdaki balıklarımın hepsi beyaz benek oldu neyapabilirim acaba

sarımsağı ez suyunu attıgın yemle karıştır.... ısıyı yükselt ve bugun ışıkları kapatma....

sarımsaklı yemi uzun süre kullan .....

epargriseovit

1 er ampul kullanın su kalitesini artıracaktır..

Herhangi bir tedaviye başlamadan önce beyaz beneğin neden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor. Akvaryumunuz ve balıklarınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Beyaz benek ilk hangi balıkla başladı ve yeni balık eklediniz mi?

Sarmısak suyuda ısıyı yükseltmekte tek başına hiçbir işe yaramıyor ya karantina tankında bakır tedavisi veya ilaç tedavisi yada karantina tankı yoksa ana tanktada mercan yoksa düşük yoğunluk tedavisi tavsiye ediyorum tuzluluğu 1.010 1.013 aralığına getirip ısıyıda 30 dereceye sabitlerseniz lanet olası parazitlerden kurtulabilirsiniz 25 30 günde tamamen kökü kazınır benimde başımda aynı dert 3 milyarlık sistem kuruyosun 25 30 liralık palyaço geliyo içine ediyo tüm sisteminde hevesinde akvaryumdan soğudum resmen ama suç bizde paldır küldür bilmediğin canlıyı bilmediğin adamdan alırsan böyle uğraşırsın.(kendi adıma konuşuyorum sizin için değil yanlış anlamayın)

Sarmısak suyuda ısıyı yükseltmekte tek başına hiçbir işe yaramıyor ya karantina tankında bakır tedavisi veya ilaç tedavisi yada karantina tankı yoksa ana tanktada mercan yoksa düşük yoğunluk tedavisi tavsiye ediyorum tuzluluğu 1.010 1.013 aralığına getirip ısıyıda 30 dereceye sabitlerseniz lanet olası parazitlerden kurtulabilirsiniz 25 30 günde tamamen kökü kazınır benimde başımda aynı dert 3 milyarlık sistem kuruyosun 25 30 liralık palyaço geliyo içine ediyo tüm sisteminde hevesinde akvaryumdan soğudum resmen ama suç bizde paldır küldür bilmediğin canlıyı bilmediğin adamdan alırsan böyle uğraşırsın.(kendi adıma konuşuyorum sizin için değil yanlış anlamayın)
çok haklısınız kadir bey forumda çogumuz balıgın resmine bakarak alıyoruz aslında hata yapıyoruz tek güvence karşı tarafın sözüne güvenmek kalıyor kimse üstüne alınmasın hasta balık satılıyor anlaşılmasın kendim bile aldım ama memnunum hişbir şikayetim yok

Ben bunu bilir bunu soylerim ikinci el yada magaza disinda balik almayacaksin.Dediginiz gibi milyarlik sistem kuruyoruz 3 kurusluk balik gelip icine ediyor.Guvendiginiz bildiginiz akvaryumcudan alin baliklarinizi 30-40 fazla verirsiniz ama en azindan saglikli balik alirsiniz.

Sıcaklığı arttırıp, tuzluluğu düşürme ve banyonun yanında  Sera costapur kullanmıştım ben, işe yaramıştı.

mağazadan alsanda ithalattan gelen balıklar karantinada belli bir süre tutulmadan hemen satılıyor ve sonuç olarak ya hasta oluyorlar yada yem kabul etmeyip ölüyorlar.

Arkadaşım büyük geçmiş olsun,aynı sorunu çok kısa süre önce bende yaşayıp 4 balık kaybettim ,yazılarımı okumanızı tavsiye ederim,belki size bir yararı dokunur,ben bitirdim bu hastalığı çok şükür.

epargriseovit
1 er ampul kullanın su kalitesini artıracaktır..
İlyas bey,

Bahsi geçen ilacın kullanımını biraz daha netleştirebilir misiniz?

1'er demişssiniz ama bu sabah akşam mı? 100 litreye mi?

Teşekkürler, selamlar.

İlyas bey,
Bahsi geçen ilacın kullanımını biraz daha netleştirebilir misiniz?

1'er demişssiniz ama bu sabah akşam mı? 100 litreye mi?

Teşekkürler, selamlar.
epargriseovit ısmınde su anda bu ılacı bulabılmenız zor hepargrizovim ısmıyle satılıyor ılac normalde b12 vıtamını ayrıca protein destegi sunuyor akvaryumlarda kullanılabılır bende kullandım pek  bır yararını kısa surede gormenız mumkun degıldır ama yınede ılerleyen zamanlar ıcın kullanabılırsınız kutunun içerisinde 2 farklı renk ampul vardır sabah 1 ampül aksam 1 ampul yada bir gün arayla kullanabılırsınız ama fazla abartmayın

yüzde yüz kesin çözüm ECZ.METİLEN MAVİSİ 

Dostum ben yaşadığım beyaz benek tecrübesini formda yazdım,çok şükür kurtuldum,metilen mavisi alırken ve kullanırken dikkatli olmak gerek,eczanedekiler tam çözüm değil,toz halde almak gerek ve kendiniz sulandırın,ancak çok dikkatli kullanın,mercanlara zararı var.ben 100 gr almıştım,ancak 1 gr sulandırdım.

Yeni akvaryumlarda bakteri popilasyonu oturmadan balık yükünü arttırırsanız, balık kayıpları yaşamanız muhtemeldir. (Beyaz Benek, Oodinium vs.)

Başlangıçta ilk 6 ay bağışıklık sistemi zayıf belli başlı balıkları almaktan kaçının, örneğin: Blue tang, Powder Blue gibi.

Sisteme düzenli bakteri kültürü girmekte, Orp Computer ile ozonizer kullanmakta büyük fayda var,

"aman bu balığı kaçırmıyım bir daha bulamam yada falanca tankını bozuyormuş, tüm balıklarını alıyım"

diye 2-3 haftalık yada 2 aylık akvaryumu doldurursanız, sonuç kaçınılmaz olur :)

Sait beyin söyledigi ilaç ( antimikotik adı verilen (Nystatin) ya da jansiyon moru (violet de gentiane), metilen mavisi (blue de methylen) olarak geçiyor bebeklerde pamukçuk ve yetişkinlerin agız yarası için kullanılıyor

beyaz benek illeti adlı başlıkda

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni akvaryumlarda bakteri popilasyonu oturmadan balık yükünü arttırırsanız, balık kayıpları yaşamanız muhtemeldir. (Beyaz Benek, Oodinium vs.)

Başlangıçta ilk 6 ay bağışıklık sistemi zayıf belli başlı balıkları almaktan kaçının, örneğin: Blue tang, Powder Blue gibi.

Sisteme düzenli bakteri kültürü girmekte, Orp Computer ile ozonizer kullanmakta büyük fayda var,

"aman bu balığı kaçırmıyım bir daha bulamam yada falanca tankını bozuyormuş, tüm balıklarını alıyım"

diye 2-3 haftalık yada 2 aylık akvaryumu doldurursanız, sonuç kaçınılmaz olur
default_smileblue.gif

Heh benden bahsettiniz :) Daha 1,5 aylık akvaryuma Blue Tang ve Powder Blue sokabilme yeteneğine sahibim. Gerçi ikisini de akvaryumcudan eve getirdiğimde beyaz benekleri vardı. Maalesef powder bugün öldü, Blue Tang'in de her tarafı beyaz benek o yüzden bu sayfaları inceliyordum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri