Keşfet

Akvaryumu İnternet Üzerinden Kontrol Etme Sistemi

cengiz55

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Arkadaşlar daha önce ev otomasyon sistemini düzenleyerek internet üzerinden otomatik kontrol sistemi yapmıştım. 2-3 aylık tatile çıktığımda sorun yaşamadım. Cihazın yapımına bu linkten ulaşabilirsiniz.

www.resifbolgesi.comindex.php?page=page&id=33

Daha zahmetsiz bir sistem buldum.Akıllı priz sistemi ile bunu kolayca yapabilirsiniz.Prize modeminizi tanıtıyorsunuz ve telefon uygulaması ile internet olan heryerden kontrol edebiliyorsunuz.Detaylı bilgi için videoya bakın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Priz güzel, fiyat 150 lira fena değil ancak ben akvaryumda ne için kullanılır onu çözemedim. Mesela neden skimmeri kapatıp açayım? Ben tatildeyken kabını boşaltan bir şey olsa veya tatlı su haznesine ro su eklese daha işime gelirdi :D

Aydınlatma da kapanıp açılma çoğu insanın zaten armatür özelliklerinde bulunan bir şey. Bende t5 var, 30 liralık 2 tane zamanlı priz zaten kurduğum ayara göre her gün açılıp kapanıyorlar. mesela evde 10 gün yoksam, ışıklar otomatik, yemleme otomatik, su tamamlama otomatik, ps zaten devamlı çalışıyor, dalga motoru keza gece modu yavaşlıyor ki yavaşlamasa da olur, ısıtıcı termostatlı, internetten ne kontrol edilebilir gerçekten çözemedim.

1-Akvaryumla uğraşırken veya temizlik vs yaparken prizleri tek tek çıkarmanıza gerek kalmaz uygulama üzerinden açıp kapatırsınız

2-Yemleme sırasında motorlarınızı yine geçici olarak uygulama üzerinden kapatabilirsiniz.Yemler sumpa inmesin diye ben genelde yemleme sırasında kapatırım.

3- Uv lamba kullanıyorum ve lamba 6 saat çalışıyor 6 saat duruyor. UV lambası zamanlama için kullanıyorum.

4-Sumpta aydınlatma kullanıyorum yine bunu zamanlamak için kullanıyorum.

5- Yem makinesini modifiye ettim ve adaptör ile bu prize taktım.İstediğim zaman yemleme yapabiliyorum.

6- Tatile gittiğimde karşılaşacağım ani tersliklerde akvaryumun tüm sistemini kontrol edebiliyorum.Mesela bigün otomatik su ekleme takılmış, eşim beni aradı ve okuldayken sistemi kapattım.Eşime anlatmaya çalışssam 1-2 uğraşacaktım.

7- Refigium için yine timer olarak kullanıyorum.

8- Kendi yapımım 6 x39 t5 de flo'lar 2 şerli yanıyor. Bu cihazı armatür içine yerleştirdim ve her kanalı istediğim gibi zamanlıyorum.Özellikle DIY armatür yapanların işine çok yarar.

9- Uzun tatillere gittiğimde tuvalete taktığım elektronik vana ile tatlı su tankını dolduruyorum.Elektronik vanayı bu sistemle ve şamandıra sistemi ile kontrol ediyorum.

10- Bu sistem ile otomatik su değiştirme sistemi bile kurulabilir.

Hobimiz tuzlu su hobisi. Elektrik asla şakaya gelmez.Bu tür ekipmanlar zorunlu görülmez ama hayat kurtarır.Belki 5 yılda 1 kez lazım olur ama dediğim gibi hayat kurtarır.Ben kullanıyorum ve yararlı olduğunu düşünüyorum özellikle 2-3 ay tatil yaptığım yaz döneminde.

Ya ben yapacağım da vakit bulamıyorum :) , ülkemizde akvaryum hobisiyle ilgili çok geç kalınmış, açık kaynak bir proje olmalıydı..

Bende mi sorun var yoksa linke tıklayınca yine aynı sayfaya mı atıyor? Bakmak istediğim bir proje çünkü

Bende mi sorun var yoksa linke tıklayınca yine aynı sayfaya mı atıyor? Bakmak istediğim bir proje çünkü
İsmail bey farklı site linki olduğu için sanırım izin vermiyor.05054667086 bana watsapp dan ulaşırsanız link atarım

Merhaba,

Bende broadcom yok farklı bir ürün var sonoff diye onda da aynı şekilde otomatik açma kapama yapabiliyorsunuz.

Elektrik gidip geldiğinde açık yada kapalı olma durumunu belirliyorsunuz.

PS için geciktirme ayarı var elektrik geldiğinde ayarlayacağınız süre sonunda açılıyor.

Bir üst modelinde termostat probu ekleyerek fanlara müdahale edebiliyorsunuz su ısınınca sogutma yada soğuyunca ısıtma olarak kullanılabiliyor.

Şimdilik kullandığım özellikleri bu fakat daha fazla özelliğininde olduğunu düşünüyorum.

Aliexpres sitede adet 5-7 dolar arası, Türkiyede satış distrübütoru var

Ben tekli aldım fakat 4'lü olanıda var tüm elektronik cihazlara bağlanabiliyor, klima kombi vs kullanabilirsiniz.

Merhaba,
Bende broadcom yok farklı bir ürün var sonoff diye onda da aynı şekilde otomatik açma kapama yapabiliyorsunuz.
PS için geciktirme ayarı var elektrik geldiğinde ayarlayacağınız süre sonunda açılıyor.
Bir üst modelinde termostat probu ekleyerek fanlara müdahale edebiliyorsunuz su ısınınca sogutma yada soğuyunca ısıtma olarak kullanılabiliyor.
Şimdilik kullandığım özellikleri bu fakat daha fazla özelliğininde olduğunu düşünüyorum.
Ben tekli aldım fakat 4'lü olanıda var tüm elektronik cihazlara bağlanabiliyor, klima kombi vs kullanabilirsiniz.

Bende baktım şimdi sonoffa n11de var. Ama kaç ampere kadar destekliyor acaba[emoji848] bizim kullandığımız cihazlar çok elektrik çekmez herhalde armatürler dışında onların da zaten kendi programı var. Birde bu evdeki ağa kablosuz bağlanıyor ve ev dışında orizleri açıp kapatabiliyoruz internet üzerinden değil mi?

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevap geldi her kanal 10 ampere kadar destek veriyormuş

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,

Merhaba adaş.Bende geçen sonoff a denk geldim fakat tekli olduğu için çok düşünmedim açıkcası.Aslında akvaryum panosu yapacaklar için ideal ürün o zaman. Kutu içine yerleştirip prizleri kontrol edebilirler.

Ben broadlinki söktüm ve aydınlatma içine monte ettim.Fanlar içinde ayrı bir fan kontrol cihazı aldım.Kademe kademe arttıyor hızı.Bunuda denemek lazım

Merhaba,

Merhaba,

Sonoff da PS için gecikme ayarı nasıl yaptınız? Ben 4ch olanını aldım Aydınlatma için üç kanalını kullanıyorum fakat PS için geciktirici ayarına bakmamıştım.  Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba ayarları aklımda değil akvaryum sızdırma yaptığımdan akvaryumu bozdum lambalar kapalı ve şehir dışındayım ayın 23 ünden sonra dönücem bakıp size nasıl olacağı ile ilgili bilgi veririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba ayarları aklımda değil akvaryum sızdırma yaptığımdan akvaryumu bozdum lambalar kapalı ve şehir dışındayım ayın 23 ünden sonra dönücem bakıp size nasıl olacağı ile ilgili bilgi veririm

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun, Bende bir kurcalayayım o zaman. Teşekkürler.

cengiz55, 9 saat önce yazdı:

Alttaki PS durdurucuyu çok kolay yapabilirsin.Malzeme bulamazsan yardımcı olurum.

Paylaşım için teşekkür ederim, düşme gecikmeli bir röle ile hallettim ;)  

Sonoff (Starfon) 4 kanal olanını kullanıyorum, çok memnunum. Herhangi bir ters durumda herşeye evde olmasanız bile müdahale edebilirsiniz. Cihaz zaten 125TL. Yani bu fiyata bedava. En basiti su değiştireceğim zaman hiç fişlere ellemiyorum. 4 kanalı telefondan ayrı ayrı kapatıyorum. Gayet mantıklı bir sitem.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri