Keşfet

Akvaryumun içi duman

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar 3 gün önce akvaryum birden içini duman kapladı sanki geçti 1 gün sonra öğle zamanı birden yine duman kapladı içerisini ,canlıların sağlığı yerinde birkaça arkadaşa sorduğumda bunun güzel birşey olduğunu ve mercanların yumurlamaya çalıştığını söylediler katkı olarak sadece 2 günde bir az miktarda mercan besini giriyorum,ben ondan korktum açıkçası.bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 41711

Bakteri yada amonyak patlaması gibi duruyor. Amonyak testi yapın bence. Duruma göre su değişimi. Çok daha deneyimli arkadaşlar daha net yorum yapacaktır zaten. 

canlıları izliyorum herhangi bir olumsuzluk yok ama açıkçası korktum

Eğer amonyak patlaması ise korkmalısınız da. Test yapın eğer test yapma durumu yok ise yapabildiğiniz kadar çok su değişimi yapın. Bol şans. 

su hazırlıyorum bakalım etkisi ne olacak

Girdiğiniz mercan besini nedir

suda kokladığınızda bariz bir koku  varmı 

suda ki bulutlanma genele mi yayık ve durağan veya bulutlanma gibi alttan su yüzeyine baktığınızda kısım kısım yoğun ve sis tabakası gibi hareket ediyor gibimi

bakteri besini de kullanıyormusunuz

Otomatik yemleme makinası kullanıyormusunuz? Benimde zamanında böyle bişey başıma geldi meğerse makinanın ağzı iyice açılmış bütün yem tanka dökülmüş bu nedenle amonyak patlaması olmuştu. 1 filtreye hemen zeolit ve karbon koyarak sumpa attım, su değişimi yapmıştım bir kaç günde su düzelmişti.

bakteri besini ZeoChem Reef Chocolate diye bir besin hatta her gün diyor ben 2 günde bir yarısını verdim,akvaryum kokusuna baktım ilk zamanlar herheng ibir koku yok,sis tabakası gibi fakat sanki bazen bir duman bulutu geçiyor gibi,otomatik yemleme yok elle yemleme yapıyorum

Turbo snaillerin uremesi de olabilir. :)

dış fitre içine karbon kömürü ,zeolit ve fosfat önleyici koyup 1 kova su değişimi yaptım,sabahı bekleyeceğim

şu an bulanıklığın %80 yok oldu

Balıklarda bir köşeye sinip hızlı nefes alıp verme ve göz şişmesi varsa Amonyak patlaması. Balık veya anemon vb. ölünce, dondurulmuş karides vb. çok besleme yapınca, PS taşınca vb. olabilir. Balıkları öldürebilir, fazlaca su değişimi yapın ve PS sulu toplasın. Yemleme yapmayın.

Bu belirtiler yoksa bakteri patlaması. Bakteri kültürü veya bakteri yemi fazla girince olur. Çok zararlı değildir, birkaç güne kaybolur. PS yi sulu toplatın, suya bol Oksijen verin.

Çok teşekkürler,dediğiniz hiç bir belirti yok ancak son söylediğiniz bakteri patlama olasılığı yüksek çünkü mercan yemi veriyordum

Arkadaşlar Aklıma gelen tüm değişiklikleri yaptım ancak sonuç aynı ,zelit ve karbon kömürü sanırım 3-4 gün durdu ,değişen yok, ısıtıcı belki ilk çalıştığında buna neden olmuştur dedim  çıkarttım ,değişen yok

şimdi sadece dış flitreye karbon kömürü,fosfat tutucu ve elyaf koydum ,1 kova su değişimi yaptım gözlemliyorum.

Bu arada kullanmış olduğum bakteri kültürünü bıraktım,bu markayı kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri